agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Można tą karmę kupić np. w Krakvecie lub innych wysyłkowych, czy tylko u wetów? Quote
MagdaNS Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Agusia, można kupić na Allegro nie tylko w Krakvecie, świat karm ma tę karmę 14 kg za 259 zł z przesyłką. Gdyby kilka osób chciało się dorzucić albo szybko jakiś bazarek to byśmy kupili. Ta, którą podesłałam do aty ma dokładnie takie samo działanie jak Royal, bo czytałam ich opisy, no ale to Hills. Ja mogę dać 100 zł na karmę dla Eklerka. Quote
ata Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Eklerek właśnie dostał pierwsza dawkę Cleorobe. Zobaczymy jak to na niego podziała. Powinien przyjmować z 7-10 dni. Poczta Polska czasami potrafi zaskakiwać ;) Przejrzałam stronę z karmami, wychodzi na to , że im większa paczka tym bardziej się opłaca Swiat karm - ROYAL CANIN Renal 14kg - 249zł Quote
ata Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Taka informacja widnieje na stronie wrzesinskiego schroniska, owszem wtedy został zabrany, niestety znów do niego wrócił i na szczęście po ok 2ch miesiącach odsiadki wyszedł. Opiekunowie tym razem już go nie szukali....... Snupi płeć: pies rasa: mieszaniec miasto: Września sterylizacja: nie szczepienia: nie odrobaczenie: nie charakter i opis: Piesek został odebrany przez właściciela Quote
MagdaNS Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Ja właśnie znalazłam tę samą karmę, podtrzymuję swoją propozycję 100 zł na karmę, czy ktoś się jeszcze dorzuci na worek dla Eklerka? Quote
ata Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [quote name='MagdaNS']Ja właśnie znalazłam tę samą karmę, podtrzymuję swoją propozycję 100 zł na karmę, czy ktoś się jeszcze dorzuci na worek dla Eklerka? Pomóżmy Eklerkowi !!! Podejrzewam, że już dużo życia mu nie pozostało....... Dzisiaj dostanie drugą dawkę antybiotyku. Quote
agusiazet Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Na pewno coś dorzucę dla Eklerka, ale w poniedziałek dopiero zadeklaruję ile, bo wywiążę się z moich zobowiązań i będę wiedzieć ile kasy mam:) Quote
MagdaNS Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ja chyba pójdę z kapeluszem u siebie w pracy... w poniedziałek nie będzie prądu to będzie luźniejsza atmosfera, może ktoś się dorzuci, choć już dawno po wypłacie.... Tak strasznie mi żal Eklerka, a finanse w stanie fatalnym.... Quote
magenka1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 a ja już nie mam z czego dorzucić :( Quote
ata Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Dzięki dziewczyny za chęć pomocy. Mam tylko nadzieję, że nie napiszę niedługo, że chłopaczek nie żyje...... Z takimi wynikami i bez specjalistycznmej tej karmy..... Lepiej już było mu tych badań nie robić i żyć w niewiedzy. Przepraszam, ale musiałam to napisać :shake: Zobaczcie jak mało osób tu zagląda:-(:-( Quote
agusiazet Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 ata napisał(a):Dzięki dziewczyny za chęć pomocy. Mam tylko nadzieję, że nie napiszę niedługo, że chłopaczek nie żyje...... Z takimi wynikami i bez specjalistycznmej tej karmy..... Lepiej już było mu tych badań nie robić i żyć w niewiedzy. Przepraszam, ale musiałam to napisać :shake: Zobaczcie jak mało osób tu zagląda:-(:-( To normalne, niestety:( Ja też dorzucę do karmy 100 zł. Trudno, ale musimy sobie pomagać! Quote
MagdaNS Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Agusia, to zróbmy tak, jeśli się zgodzisz, że ja dziś zamówię tą karmę - ata podaj mi adres do wysyłki - i zapłacę, wyślę Ci potwierdzenie przelewu na e-mail, a Ty mi na konto przyślesz 100 zł, może tak być? a resztę czyli 50 zł może jakoś dożebram w pracy.... Quote
ata Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Dziewczyny ogromne dzięki;) Oj niedobrze Eklerek troszkę przytył:roll: Zobaczcie to jedno oczko robi mu się coraz mniejsze:roll: Niedawno to posłanie wisiało jako zasłonka, niestety została zerwana przez koteczkę, co Eklerek sprytnie wykorzystał :loveu: Sama słodycz :loveu::loveu: Quote
lika1771 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ata zagladam i trzymam kciuki za zdrowko Elkerka Quote
agusiazet Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 MagdaNS napisał(a):Agusia, to zróbmy tak, jeśli się zgodzisz, że ja dziś zamówię tą karmę - ata podaj mi adres do wysyłki - i zapłacę, wyślę Ci potwierdzenie przelewu na e-mail, a Ty mi na konto przyślesz 100 zł, może tak być? a resztę czyli 50 zł może jakoś dożebram w pracy.... Ok, może być. Podaj mi tylko na PW numer konta i dane do przelewu, w poniedziałek zwrócę! Quote
ata Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Dziś Eklerek dostał 4tą dawkę antybiotyku. Jak zwykle w domu 90% dnia przesypia, jedynie ożywia się jak czuje, że idzie na dwór. Na powietrzu cały czas sobie hasa. Eklerek bardzo dużo pije i dużo siusia.... Quote
MagdaNS Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Chciałam wczoraj kupić karmę, którą tu miałyśmy "na widelcu" ale niestety aukcja się skończyła. Jest taka sama w innej firmie, ale droższa + 25 zł trzeba jeszcze zapłacić za przesyłkę Pocztą. Npisałam e-mail do Świata Karm, pewnie jutro w poniedziałek wystawią od nowa, to zaraz kupię, bo wszystkie im nie zeszły. Quote
ata Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Madziu zaznacz może, żeby karma dotarła po 15tej bo wcześniej mogą nikogo u mnie nie zastać. Quote
MagdaNS Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 OK bedę jutro załatwiać, mam nadzieję że od rana wystawią aukcję napisz mi jeszcze na pw sówj telefon, to ważnwe dla kurierów Quote
ata Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 MagdaNS napisał(a):OK bedę jutro załatwiać, mam nadzieję że od rana wystawią aukcję napisz mi jeszcze na pw sówj telefon, to ważnwe dla kurierów Podaję jeszcze raz aby nie zginęło 661693606 pozdrawiam;) Quote
MagdaNS Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Zakupiłam właśnie karmę dla Eklerka http://allegro.pl/show_item.php?item=1238123501 ata podałam Twój adres, telefon i prośbę o doręczenie po 15. Nic nie udało mi się załatwić z resztą kasy bo z okazji braku prądu większość ludzi się rozeszła w teren, a ci co zostali byli w nastroju bynajmniej nie charytatywnym ;) Agusiazet wyślę Ci na pw moje konto. Ata jak znam tę firmę to karma powinna być u Ciebie w środę. Jak tylko dojdzie to daj znać. Quote
MagdaNS Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ata zajrzyj na ten wątek, jest do wzięcia za darmo karma dla nerkowców po piesku który własnie odszedł za TM, zobacz czy się nada dla Eklerka http://www.dogomania.pl/threads/2009-KTO-MIA%C5%81-LUB-MA-PSA-CHOREGO-NA-NERKI/page376 Quote
ata Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 MagdaNS napisał(a):Ata zajrzyj na ten wątek, jest do wzięcia za darmo karma dla nerkowców po piesku który własnie odszedł za TM, zobacz czy się nada dla Eklerka http://www.dogomania.pl/threads/2009-KTO-MIA%C5%81-LUB-MA-PSA-CHOREGO-NA-NERKI/page376 To nie tak, że jestem wybredna. Rozmawiałam wcześniej z wetem i powiedział, że najlepszą karmą dla Eklerka będzie ten Renal Royala, nie pamiętam dlaczego, wet mi tłumaczył.... a nie chcę tutaj wypisywać bzdur... Dziękuję również za karmę która jedzie do chłopaka. Oby tylko mu smakowała ;) Quote
Kinia1984 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ata jesli moge cos powiedziec i doradzic to po pierwsze royal canin zostala wycofana ze wszystkich sklepow, takze internetowych poniewaz weci sie wkurzyli i zlozyli protest (przestali zarabiac na sprzedazy RC w lecznicach, bo w necie bylo duzo taniej). Zarzad RC zaniepokojony tym ze izba wetow zabroni im pisania na opakowaniach iz jest to dieta polecana przez wetow wycofala wlasnie ze sklepow wszystkie karmy weterynaryjne...Dlatego teraz weci gadaja takie bzdury ze najlepsza jest RC bo chca zarabiac...Jelsi chodzi o roznice miedzy RC, Hills, Trovet dla nerkowcow to polegaja one tylko na smaku...czasem jeden pies nie chce jesc RC a woli Hillsa a drugi odwrotnie...My mamy tymczasowicza Skarbusia starutkiego i on na poczatku jadl RC ale po paru dniach przestal go ruszac teraz ma hillsa i narazie go je...jak przestanie to sprobujemy trovet... przede wszystkim przy takim moczniku Eklerek powinien byc plukany kroplowkami, mam jakies w domu w razie co. I zawsze najgorsza jest kreatynina, mocznik szybciej mozna zbic. Jesli chodzi o watrobe to akrma dla nerkowcow jest tez wspomagajaca watrobe, dodatkowo mozna dawac prazol oslonowy (tez mam jakby co) i venter (tez mam). jakby co to wysle oczywiscie po konsultacji Eklerka z wetem. Quote
MagdaNS Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Kinia1984 wielkie dzięki, ja nigdy nie miałam do czynienia z psiakiem chorym na nerki i też się nie znam, więc wczytywałam się dokładnie w opisy karm, na co działają. ja nie ukrywam, że długo nie będzie mnie stać na to, żeby znowu komukolwiek zasponsorowac taką karmę, a teraz zrobiłam to po prostu zwiększając wykorzystany debet w koncie.... Quote
Recommended Posts