Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ata wejdź tutaj skarbonka kundelkowa też pomoże musisz podać nr konta szybciutko:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!-%C5%9Awieci-pustakmi-%28-wp%C5%82ac-grosiki-%28/page272?p=15319543#post15319543[/url]

Posted

[quote name='magenka1']ata wejdź tutaj skarbonka kundelkowa też pomoże musisz podać nr konta szybciutko:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!-%C5%9Awieci-pustakmi-%28-wp%C5%82ac-grosiki-%28/page272?p=15319543#post15319543[/url][/QUOTE]

Już wysłałam;)

Posted

Jedyne zdjęcie jakie mam z pobytu Eklerka w schronisku...

[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/7482/dsc01934nj.jpg[/IMG]

Zabieram się za uporządkowanie tego wątku z moich błagalnych, początkowych wpisów:p

Chciałabym zaznaczyć, że są już na koncie pieniądze od [COLOR=YellowGreen][B][SIZE=3][COLOR=Green]"PSIA SKARPETA im. TALCCOT"[/COLOR][/SIZE] [/B][/COLOR]w kwocie 150zł na początkowe leczenie Eklerka. :loveu::loveu:

Posted

Ata, jak już będziesz po wizycie w czwartek u weta i będzie wiadomo, jaki jest stan Eklerka to napisz, ja - choć z finansami krucho - kupię Ci dla niego worek odpowiedniej dla jego wieku i stanu zdrowia karmy.

Posted

MagdaNS napisał(a):
Ata, jak już będziesz po wizycie w czwartek u weta i będzie wiadomo, jaki jest stan Eklerka to napisz, ja - choć z finansami krucho - kupię Ci dla niego worek odpowiedniej dla jego wieku i stanu zdrowia karmy.

Z góry bardzo dziękuję:loveu: . Zobaczymy co wet powie, mam cichą nadzieję, że nie jest najgorzej....

Właśnie widzę, że do Eklerka doszło 40zł tym razem z "KUNDELKOWEJ SKARPETY":loveu::loveu:

Posted

Eklerek był dzisiaj na pierwszej wizycie u weterynarza. Został osłuchany i pobrano mu krew. Jutro powinny być wyniki, dopiero wtedy zobaczymy do jakiego leczenia będzie się nasz Eklerek nadawał.....
Samo pobranie krwi to będzie koszt ok 100zł......

Posted

[quote name='ata']Z góry bardzo dziękuję:loveu: . Zobaczymy co wet powie, mam cichą nadzieję, że nie jest najgorzej....

Właśnie widzę, że do Eklerka doszło 40zł tym razem z "KUNDELKOWEJ SKARPETY":loveu::loveu:

... od Kundelkowej Skarbonki! :)

Jak tam Eklerek?

Posted

[quote name='Monika z Katowic']... od Kundelkowej Skarbonki! :)

Jak tam Eklerek?

No tak Skarbonki ...:oops:

Dziękuję za troskę;)
Ogólnie Eklerek bez zmian. Większość dnia przesypia. Troszkę zestresowała go dzisiejsza wizyta u weta. Na sam koniec pobierania krwi biedaczek się zsiusiał.....

Posted

magenka1 napisał(a):
a serduszko dobrze pyka?
ata a bedziesz zamawiała Eklerkowi jakąs dobrą karmę?

Jakiś woreczek ma Eklerek dostać w prezencie, najpierw jednak muszą przyjść wyniki badań krwi. Osłuchowo serduszko puka w różny rytmie, ale poczekajmy do jutra.

Posted

Ja będę w domu dopiero w nocy, jak nie będzie przeszkód to wstawię wyniki badań chłopaka. Denerwuję sie dodatkowo bo wczoraj zostawiłam u weta jedną moja podopieczną kotkę i niedługo ma być sterylizowana...... natomiast drugi kotek dostał antybiotyk w zastrzyku, który ma działać na 2 tygodnie, mam nadzieję, że mu pomoże.....

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści. Eklerek nie może mieć wyrwanych zębów, ponieważ nie nadaje się do zabiegu.... Nie mam przy sobie jego wyników na razie zostały u weta. Telefonicznie dowiedziałam się, że ma duży problem z nerkami.
Jutro postaram się o dokładniejszą informacje. No i jak tylko będzie to możliwe, to wstawię jego wyniki.

Zobaczymy co dalej.... Wiem, że są w Niemczech specjalne tabletki na takie chore dziąsła, u nas w Polsce nie można tego leku dostać, a co gorsza nie pamiętam jego nazwy....:oops:

Posted

ata napisał(a):
Niestety nie mam dobrych wieści. Eklerek nie może mieć wyrwanych zębów, ponieważ nie nadaje się do zabiegu.... Nie mam przy sobie jego wyników na razie zostały u weta. Telefonicznie dowiedziałam się, że ma duży problem z nerkami.
Jutro postaram się o dokładniejszą informacje. No i jak tylko będzie to możliwe, to wstawię jego wyniki.

Zobaczymy co dalej.... Wiem, że są w Niemczech specjalne tabletki na takie chore dziąsła, u nas w Polsce nie można tego leku dostać, a co gorsza nie pamiętam jego nazwy....:oops:

Ata! Koniecznie dowiedz się dokładnej nazwy tego leku!
Czy on jest w Niemczech na receptę?

Posted

Wyniki badań postaram się wkleić w tygodniu, ponieważ lekarz dowiadywał się o nie telefonicznie.
Z tego co zapamiętałam to :
mocznik ma 192 a norma jest do 45
kreatynina 7,8 norma 1,2
próby wątrobowe podwyższone

więcej nie pamiętam.....

W tygodniu Eklerek będzie poddany antybiotykoterapi....

Dla Eklerka potrzebuję karmy renal dla nerkowców.

Monika z Katowic, koleżanka jakiś czas temu dostała z Niemiec ten lek i bardzo dobrze działał...ale niestety wyrzuciła opakowanie i teraz również potrzebuje tego leku ale nie pamięta jego nazwy......chyba oszaleję...

Posted

MagdaNS, niestety karma, którą proponowałaś nie nadaje się dla Eklerka. Dla niego potrzebuję typowej Renal Royal. Cena tej karmy jest wysoka bo za pół kilograma wynosi ok. 22zł
A lek, który super działa na chore dziąsła i zęby to Cleorobe, niestety w Polsce nieosiągalny. Jutro powinnam wiedzieć, czy mam szansę go otrzymać.

Na dworze Eklerek zachowuje się jak pan w średnim wieku a nie jak staruszek. Potrafi nawet robić orzełka. Czasami podskakuje jak sarenka, niestety galopem już nie pobiega....

Tabletki na ząbki już do mnie lecą pocztą ;)

Posted

agusiazet napisał(a):
No wreszcie jakieś lepsze wieści!!! A jakie ilości karmy je Eklerek? 1 kilogram na ile by mu wystarczył? Może choć po kilogramie byśmy się złożyli? To na pewno spore koszty!

Eklerek jest mały ale lubi jeść ;), jak może to i do kotów jedzonka się dobiera.... jak kiedyś wracałam do domu, to dziwiłam się, że kotki mają takie czyste miseczki, teraz już wiem dlaczego :evil_lol:
Jak widać na zdjęciu wygląda sobie dobrze, ani za chudy ani za gruby, przynajmniej na razie.......
Kurcze po kilogramie to chyba troszkę mało.... chyba, że przesyłka byłaby za darmo. Myślę, że pół kilo to on je w ciągu :roll: 2ch dni :roll:. Ja mu na razie nie wydzielałam, ale tą specjalistyczną na pewno trzeba będzie dawkować.