Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]Eklerek miał być u mnie na bezpłatnym tymczasie, troszkę mu się zasiedziało... Nasz tymczas stał się dla niego dożywotnim domem. [/FONT]

[FONT=Georgia]Piesek trafił do mnie ok 2 miesiące temu bezpośrednio z wrzesińskiego schroniska, w którym przebywał również ok 2 miesiące. Prawdopodobnie tej zimy również przebywał w tym schronisku, jednak wtedy zgłosił się po niego opiekun. Tym razem było inaczej. Pułkownik Eklerek, tak nazwał go mój syn to mały ok. 15 letni psiak. Nigdzie wcześniej nie szukałam dla niego pomocy ponieważ po krótkim pobycie u mnie i odpowiednim leczeniu miał trafić do domu w niemczech.

Niestety sytuacja się skomplikowała, a mnie nie stać na jego leczenie......

Mieszkam na 4tym piętrze i oprócz swoich 2ch suczek mam jeszcze na tymczasie królika i 2 koty.
Problem w tym, że to już starutki piesek całkowicie ślepy i z ograniczonym słuchem.
Potrzebowałabym dla niego środków finansowych na opłacenie lepszej lub specjalistycznej karmy, oraz dokładne przebadanie u weta.
Na tą chwilę powinien mieć usunięte przynajmniej część zębów, ponieważ przy niektórych co jakiś czas zbiera się ropa i pęka .....

Nie szukam dla niego domu, chyba, że z góry byłoby wiadomo, że jest na 1000% sprawdzony ....

Eklerek jest bardzo wdzięcznym pieskiem. Jeszcze ani razu nie nabrudził w domu. Wszystkie potrzeby załatwia na dworze. Jest bardzo cichutki, większość dnia i nocy przesypia. Jedyną uciążliwością dla mnie w jego przypadku jest to, że "muszę" go znosić i wnosić. On waży ok 7,5 kg, więc mam co dzwigać na to 4te piętro.

Wczoraj np. podczas wnoszenia musiałam mu delikatnie nadwyrężyć tylną łapkę, zaczął płakać i do dzisiaj kuleje......
Nie wiem dlaczego, ale pomimo tego, że nie ma temperatury ma bardzo często dreszcze, czy to może być z bólu??.... przed chwilą nagrałam krótki filmik, na którym widać jakie ma dreszcze. Spróbuję go tutaj wkleić.
[/FONT]

[FONT=Georgia]Proszę, pomóżcie Eklerkowi[/FONT][FONT=Georgia] !![/FONT]

A oto nasz bohater...

http://www.youtube.com/watch?v=ll2YlLFc7B8

Wyniki badań Eklerka....

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłaty jednorazowe:loveu:
+ 150zł "PSIA SKARPETA im. TALCCOT"
++ 40zł "KUNDELKOWA SKARBONKA"
++ 50zł Pati_zabrze, pozostałość po Pikusiu

[SIZE=4]Deklaracje stałe
:shake:
----

Wydatki

... 3 wizyty u weterynarza (w tym jedna z pobraniem krwi)
....specjalistyczna i zwykła karma

Posted

To jest staruszek, który jeszcze mógłby sobie w spokoju troszkę pożyć .... ile? nie wiem....

Ja go odrobaczłam i zaszczepiłam, niestety tylko przeciwko wściekliżnie, opiekuje się nim i karmie ogólną karmą... Do schroniska na pewno go nie oddam, ale potrzebuję środków przede wszystkim na jego leczenie........

Przebadanie w jego przypadku jest bardzo potrzebne, może się okazać, że nie może być poddany narkozie, bo serduszko mu nie wytrzyma, ale to już musi stwierdzić weterynarz, na którego mnie nie stać...............

Posted

[quote name='lika1771']A ja tez się wpisałam..............[/QUOTE]

ups... przepraszam, nie zauważyłam Twojego wpisu... dziękuję ;)

Specjalnie założyłam wątek chłopaczkowi na ogólnym, aby miał większą szansę, ale jak widzicie na moim przykładzie to nie zawsze działa....:shake:

Guest Elżbieta481
Posted

Ja wiem,że jak nasz Gucio tak się trząsł to wet stwierdził,że to od brzuszka.Myśmy wtedy przesadzili z ilością jedzenia-ładowaliśmy w niego ile wlezie...
Może i u tego staruszka coś z brzuszkiem?
E/W

Posted

[quote name='waldi481']Ja wiem,że jak nasz Gucio tak się trząsł to wet stwierdził,że to od brzuszka.Myśmy wtedy przesadzili z ilością jedzenia-ładowaliśmy w niego ile wlezie...
Może i u tego staruszka coś z brzuszkiem?
E/W[/QUOTE]

Myślę, że to nie od brzuszka, jak mu naciskam, to specjalnie nie reaguje i kupki ma dobre.

Może to przez sędziwy wiek.... nie wiem.... minn dlatego potrzebujemy na weterynarza....

Posted

[quote name='_Aga_']Mój psiak chory na serce tak się czasem trząsł.. Ale czy to od serca na pewno? Nie wiem....[/QUOTE]

U niego serduszko w nie najlepszym stanie ..... W pierwszej kolejności trzeba by coś zrobić z jego "zębami"

Posted

[quote name='magenka1']już napisałam do obu skarbonek mam nadzieje, że coś dostanie Eklerek taki malutki jest drobniutki[/QUOTE]

Jestem z Komisji Skarpety im. Talcott - wspaniałej dogomaniaczki.
Zdecydowałyśmy (wniosek złożyła Magenka1), że kochany Eklerek dostanie pomoc finanasową!
Ata! Trzeba podać pełny adres i numer konta skarbnikowi Skarpety - MagdzieNS (kliknij banerek Skarpety - jest u mnie na dole).

[B]Ata! Masz mój wielki szacunek za Twoje dobre serce dla tego psiaczka.:loveu:[/B]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Jestem z Komisji Skarpety im. Talcott - wspaniałej dogomaniaczki.
Zdecydowałyśmy (wniosek złożyła Magenka1), że kochany Eklerek dostanie pomoc finanasową!
Ata! Trzeba podać pełny adres i numer konta skarbnikowi Skarpety - MagdzieNS (kliknij banerek Skarpety - jest u mnie na dole).

[B]Ata! Masz mój wielki szacunek za Twoje dobre serce dla tego psiaczka.:loveu:[/B][/QUOTE]

Nie wierzę :-o Bardzo, Bardzo Dziękujemy nieświadomy Eklerek i Ja:Rose::Rose:

Posted

[quote name='agusiazet']A czy Eklerkowi nie jest zwyczajnie zimno, jak śpi np. przykryty kocykiem, to też się trzęsie? A może to jakaś psia odmiana choroby Parkinsona u ludzi? Koniecznie musi być przebadany!!![/QUOTE]

Wczoraj wzięłam go na kolana i okryłam ciepło kocykiem, i właśnie przestał się trząść, być może ma obniżoną temperaturę ciała i powinien chodzić w kubraczku.

Posted

Umówiona jestem z weterynarzem na godz 12tą w czwartek. Mam nadzieję, że będzie na tyle w porządku, że dojdzie do zabiegu. Na szczęście ten wet posiada monitoring.
Razem z Eklerkiem pojadą dwa koty jeden na leczenie a druga na sterylkę.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :)