Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W oczekiwaniu na informacje...

Lincoln...jego modlitwa o życie...
...czy usłyszymy ją?

Człowieku,byłeś dla mnie źródłem strachu...
Źródłem zagrożenia...
Człowieku,nauczyłeś mnie walczyć z Tobą...
Broniłem się i bronię przed Tobą dzielnie...
Jestem zwarty i gotowy...napięty...
Człowieku...naucz mnie kochać!
Daj mi szansę się... poddać!
...ODPOCZĄĆ!

...POKOCHAĆ!

http://www.dogomania.pl/threads/190895-CZ%C5%81OWIEKU-nauczy%C5%82e%C5%9B-mnieAGRESJIi-teraz-za-to-mi-%C5%BBYCIE-ODBIERASZ!-Bez-SZANSY_RATUNKU!!?p=15189491#post15189491

Posted

Na razie tyle.
Sunia jest przekochana. Zostala ostrzyzona w ten sposob w Krobi, ale dzisiaj byla u fryzjerki i zostala doprowadzona do porzadku. Jest bardzo chuda, ale dostaje dobra karme i mamy nadzieje, ze niedlugo bedzie wygladac lepiej. Agrafka jest baardzo energiczna. Jak bylysmy w Krobi to pracownik stwierdzil, ze codziennie malamut musi sie wybiegac bo inaczej szaleje, po czym dodal ze bernardyn tez musi sie wybiegac. Bylysmy w lekkim szoku, ale juz wiem o co mu chodzilo. Dzisiaj po wyjsciu z boksu zaczela biegac i skakac (ona podskakuje jak malutki pies) i w koncu uderzyla Anie w szczeke glowa :lol:. Teraz po fryzjerze i przed wizyta u weta jest u mnie na ogrodzie i juz wyszla przez plot (chyba po budzie poszla) i przeszla na druga czesc ogrodu. Wracala ze mna przez miasto i zachowywala sie dobrze. Bardzo fajnie chodzi, tak lekkko, jak baletnica. Akceptuje inne psy, dopoki ten drugi nie rzuci sie na nia, wtedy odpowiada. Kocha wszystkich ludzi. Caly czas siada przed czlowiekiem i podaje obie lapki, osobno lub naraz. U fryzjera byla grzeczna, caly czas wlasnie dawala lapki. Jak wrocimy od weta, zrobie metryczke.

Posted

Doczekałam się...zachwycająca jest ta maseczka wokół oczu Agrafki...będzie nadawał ajej zwodniczo poważnego wyglądu,a tu...w oku błysk!!!Cudowne dziewczynisko...dzięki Maciu i Laciu!!!
Będę dopiero bardzo późno,ale postaram się wpaść i choć przeczytać info od weta!!!

Ależ niezwykła spryciula...oj,nie jeden nabierze się na jej powagę...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

1. Imię - Agrafka
2. Płeć - suka
3. Wiek - ok. 5 lat
4. Sierść - półdługa
5. Sterylizacja - nie
6. Wielkość - M (tak mi sie wydaje)

7. Miejscowość - Leszno

8. Województwo - Wielkopolskie
9. Miejsce Pobytu - hotelik
10. Zachowanie - Sunia jest bardzo przyjazna. Jak na bernardyna jest bardzo energiczna podskakuje, zaczepia. Mozna jej zagladac w zeby, dotykac.
11. Zachowanie względem Dzieci - Nie miala bliskiego kontaktu z dziecmi, ale kocha caly swiat wiec bedzie dobrze.
12. Zachowanie względem Zwierząt - Toleruje inne psy, dopoki ten drugi nie zacznie jej prowokowac. Na kota raczej nie zwrocila uwagi, ale do powtornego sprawdzenia.
13. Dla Kogo - Dla osoby, ktora potrafi sobie poradzic z cielakiem o umysle szczeniaczka.
14. Historia - Sunia przez pol roku zyla w przechowalni psow w Krobi. Do zeszlego miesiaca warunki w tym miejcu byly tragiczne. Wczesniejsze losy nie sa znane.
15. Kontakt - 668045313 - Marcelina
16. Krótki Opis - Agrafka to przekochana sunia, ktora nie wie ze powinna byc stateczna pania bernardyn i ktora zachowuje sie jak podlotek.

Sunia owszem jest siwa, ale nie jest stara. Pani weterynarz nie mogla sie teamu nadziwic, bo wyglada jak staruszka. Ma wszystkie zeby, choc te w dolnej szczece sa krzywe (ma lekki przodozgryz). Ma ona ok. 5 lat choc trudno to jednoznacznie okreslic. Ma ona jeszcze guzka na grzbiecie, ktorego trzeba bedzie obserwowac i ew. przy sterylce wyciac. Mala wazy 36 kg wiec dluga droga przed nia. Jutro wstawie zdjecia z pobytu suni u mnie. No i dodam ze Agrafka sama wstakuje do samochodu, lubi jezdzic choc sie strasznie kreci. Ogolnie jest ona bardzo entuzjastyczna we wszystkim co robi.

Posted

Maciu...piękny opis dziewczynki...o urodzie staruszki,a charakterze podlotka!NIEZWYKŁA PANNICA!

36kg...pół roku w Krobi...to i silna pannica!!!Kawałek drogi jeszcze przed Wami...BARDZO PROSIMY O WSPARCIE- SUNIA BENKAo wadze 36kg,to prawie kosciotrup...potrzebuje czasu,by dojść do siebie i odpowiedniej karmy,a to koszta,z którym dziewczyny same sobie nie poradzą!BARDZO PROSIMY...POMÓŻCIE I AGRAFCE!!!

Posted

o matko, jaka z tej Agrafki chudzinka:( dobrze, że już wyciągnięta ze schronu i powoli jest podtuczana:)

PS - tiaaa...istny z niej malamut...bez wątpienia:D:D

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Maciu...piękny opis dziewczynki...o urodzie staruszki,a charakterze podlotka!NIEZWYKŁA PANNICA!

36kg...pół roku w Krobi...to i silna pannica!!!Kawałek drogi jeszcze przed Wami...BARDZO PROSIMY O WSPARCIE- SUNIA BENKAo wadze 36kg,to prawie kosciotrup...potrzebuje czasu,by dojść do siebie i odpowiedniej karmy,a to koszta,z którym dziewczyny same sobie nie poradzą!BARDZO PROSIMY...POMÓŻCIE I AGRAFCE!!!

POMÓŻCIE...
Maciu, czy i tym razem macie możliwość skorzystać z lokalnych mediów w pomocy i pokazaniu dziewuszki?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
POMÓŻCIE...
Maciu, czy i tym razem macie możliwość skorzystać z lokalnych mediów w pomocy i pokazaniu dziewuszki?

Rozmawiałam z dziewczynami z telewizji. umówiłyśmy się na środę albo czwartek, one jeszcze zadzwonią i dokładnie mi powiedzą kiedy im pasuje. W gazecie też raczej nie bedzie problemu zeby Agrafke pokazać ale nie będzie to napewno taki artykuł jak o Mieciu (będzie to coś takiego: http://panorama.media.pl/content/view/288282/5/ - to są artykuły o naszych psiakach które ukazują się co tydzień w gazecie, te co są na stronie już były) . Bo jednak Agrafka nie była znaleziona gdzieś tam tylko została wzięta z przechowalni, gdzie teoretycznie nie miała najgorszych warunków. Jeżeli chodzi o portal internetowy radia elki (jego czyta chyba najwięcej ludzi) to spróbujemy ale raczej pod kątem opisania całej przechowalni w Krobi (żeby ludzie się dowiedzieli ze coś takiego w ogóle jest), a nie samej Agrafki. jednak wszystkie te rzeczy będą raczej pod kątem szukania domu dla Agrafki a nie zbierania pieniędzy. Ludzi ruszają smutne historie np. taka jaką miał Miecio i na takie psy z chęcią ludzie dają pieniądze, a na Agrafkę to gorzej. Ale może domek się znajdzie..

Posted

Lacia napisał(a):
Rozmawiałam z dziewczynami z telewizji. umówiłyśmy się na środę albo czwartek, one jeszcze zadzwonią i dokładnie mi powiedzą kiedy im pasuje. W gazecie też raczej nie bedzie problemu zeby Agrafke pokazać ale nie będzie to napewno taki artykuł jak o Mieciu (będzie to coś takiego: http://panorama.media.pl/content/view/288282/5/ - to są artykuły o naszych psiakach które ukazują się co tydzień w gazecie, te co są na stronie już były) . Bo jednak Agrafka nie była znaleziona gdzieś tam tylko została wzięta z przechowalni, gdzie teoretycznie nie miała najgorszych warunków. Jeżeli chodzi o portal internetowy radia elki (jego czyta chyba najwięcej ludzi) to spróbujemy ale raczej pod kątem opisania całej przechowalni w Krobi (żeby ludzie się dowiedzieli ze coś takiego w ogóle jest), a nie samej Agrafki. jednak wszystkie te rzeczy będą raczej pod kątem szukania domu dla Agrafki a nie zbierania pieniędzy. Ludzi ruszają smutne historie np. taka jaką miał Miecio i na takie psy z chęcią ludzie dają pieniądze, a na Agrafkę to gorzej. Ale może domek się znajdzie..

Niestety fakt...łatwiej będzie domek znaleźć niż pieniądze...
Dobry plan!!Trzymam kciuki za realizacje i efekty!!!

Potrzebujemy jednak nadal wsparcia na utrzymanie Agrafki w hoteliku...dziewczyny same nie dadzą rady...

POMÓŻCIE POKAZAĆ AGRAFKĘ??

Posted

na stronie jej nie ma - dziś wieczorkiem jak dotrę do domu będę dodawać ...

na forum bernardynim nie mam metryczki więc chyba wypełnionej nie było ? chyba że coś przeoczyłam ...

Posted

Malwi napisał(a):
na stronie jej nie ma - dziś wieczorkiem jak dotrę do domu będę dodawać ...

na forum bernardynim nie mam metryczki więc chyba wypełnionej nie było ? chyba że coś przeoczyłam ...

Bardzo proszę o uzupełnienie metryczki...a fotki mi umknęły?...są,czy jeszcze nie udało się wkleić?

Posted

Malwi napisał(a):
ooo .. na poprzedniej stroinie i metryczka i zdjęcia ;) jednak przeoczyłam ;)

to już dwie przeoczyłysmy!Ale najważniejsze,że jest!!!

Agrafka...pospinaj nas ładnie,byśmy pomóc Ci umieli!!!

Posted

bico napisał(a):
o matko, jaka z tej Agrafki chudzinka:( dobrze, że już wyciągnięta ze schronu i powoli jest podtuczana:)

PS - tiaaa...istny z niej malamut...bez wątpienia:D:D

Hihihi...Agrafka i malamut...cudne!

Posted

Nareszcie udało mi się Cię znaleźć Agrafko!!!

´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´´¶¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´´¶¶¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´¶¶¶¶¶¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´¶¶¶¶¶¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶´¶¶¶¶¶´
´´´¶¶¶¶¶¶´´´´´´¶¶¶¶¶´¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´¶¶¶¶¶¶$$¶¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´¶¶¶¶$$$$$$$$¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´¶¶¶$$$$$$$$$$$¶¶¶´´´¶¶¶¶¶¶´´
´´¶¶¶$$$$$$$$$$$¶¶¶´´´´´´´´´´´
´´´¶¶¶¶$$$$$$$$$¶¶¶´´¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´´¶¶¶¶$$$$$$$¶¶¶´´¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´´´´¶¶¶¶¶¶$$¶¶¶´´ ¶¶¶¶¶¶¶¶´
´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶´´´´´´¶¶¶
Łapka na przywitanie !!!!!!!!!!!!

Posted

Jutro do Agrafki przyjedzie telewizja i pokarzemy tą sliczną dziewuche całemu Lesznu. Tylko zapomniałam czy na 11 czy na 12 :). jak filmik pokarze się w internecie to od razu wstawimy link. Trzymajcie kciuki zeby Agrafka dobrze wypadła (zresztą ona zawsze dobrze wypada).