Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Mrzewinska" napisał(a):
Chwileczke. Zanim emocje wezma gore

Gdy emocje biorą górę przeważnie dochodzi do kłótni, dlatego napsiałam że wszczynać kłótni nie chcę.

Małgoś jestem pod wrażeniem pracy obu psów ! Życzę Ci dalszych sukcesów a szczególnie z małą aussie. My na razie z jamnikiem zaczynamy mozolną naukę kwadratu. :roll:

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to trzymam kciuki za wasz kwadrat, ale na pewno pójdzie wam szybko i sprawnie bo jamniczka jest super:) pewnie za rok sie spotkamy (albo i wczesniej) na zawodach w Krakowie i my bedziemy w 0 a wy juz w 1:)) bo nam do 1 brakuje kwadratu (al to wydaje mi sie ze by sie szybko nauczyl) i aportu (tu moze byc problem.... bo niew im czy wytrwam i bede miec wystarczajaca cierpliwosci by tak nie aportowego psa nauczyć formalnego aportu - ale bede próbowac)

Posted

Można gdzieś oglądnąć filmiki z zawodów? Bo niestety nie dałam rady zobaczyć występów na żywo :-(
My na nasz debiut musimy jeszcze poczekać, ale jesteśmy już na dobrej drodze ;) Mam nadzieje, że niedługo na konkursie obedience będzie można zobaczyć golden retrievera, bo tak ich malutko w tej dyscyplinie :roll:

Posted

co jak co ale sznaucerów mini też nie widziałam jeszcze na obedience:) więc czas jakiegoś pokazac:)

My na nasz debiut musimy jeszcze poczekać, ale jesteśmy już na dobrej drodze ;-)

a tak z cikawości bo widze ze jesteś z Wrocławia to nie wiesz czy we Wrocławiu planują jakieś zawody obedience? bo by mi to bardzo pasowało bo od nas jst super droga do Wrocławia i się szybko jedzie, a rodzice i tak chcą pojechać sobie pozwiedzac, wiec gdyby były zawody to można by to połączyć.... może wiesz coś na ten temat?

a co do filmików to na www.psysportowe.pl było kilka:) ale musisz być zarejestrowana:)

Posted

Mi też by we Wrocławiu bardzo pasowało ;) ale niestety żadne słuchy mnie jeszcze nie doszły. Po cichu licze na powtórke z zeszłego roku w pażdzierniku, zdążymy się dobrze przygotować :eviltong: Będe próbowała się czegoś dowiedzieć, to dam znać.
Filmiki z "psy sportowe" już widziałam, ale są tylko dwa :-(

Posted

Po cichu licze na powtórke z zeszłego roku w pażdzierniku,

acha czyli w tamtym roku były? no to mnie sie wydaje ze jak raz zrobili to już beda robić.... mam taką nadzieję:) a to w tamtym roku to podczas wystawy były tak? a wtedy to już halówka jest? hm... w wakacje źle bo upał, ale zas na hali chyba gorzej jeśli chodzi o hałasy... no nic cobaczymy:) na pewno rodziców łątwiej byłoby minamówić do wyjazd do Wrocławia niż do Rzeszowa (niestety,....) zobaczymy... jakbyś coś wiedziała to daj znac

Posted

Wystawe we Wrocławiu mamy pod koniec września (na powietrzu ;) ).
Zawody były organizowane niezależnie, w pażdzierniku, zdaje się, że na terenie szkoleniowym zkwp. Filmiki z tych zawodów możesz oglądnąć na psysportowe.

Posted

Cimi napisał(a):
Z krakowskich zawodów są filmiki na psach sportowych:
-Godelaine i Desti
- Sara i Figa
-Ifat i Karen

Dzięki Cimi.
Patrzyłam tylko w dziale filmy, a nie pomyślałam żeby do wątku zaglądnąć.

Posted

oj no w lipcu lub w drugiej połowie sierpnia (w pierwszej jestesmy nad morzem) to by było cudownie gdyby były!!! najlepiej to może napisze do związku (bo to oni organizuja prawda?) - tam powinni chyba wiedziec najlepiej?

Posted

napisałam... zobaczymy co i kiedy odpiszą:) bo jak mojej mamie coś dzisiaj napomknęłam narazie tylko że chciałabym na jakies zawody itd itp i ze jest rzeszów i moze wrocław to jak usłyszała rzeszow sie za glowe złapała, że dalek ze sie długo jedzie itd a na wrocław sie uśmiechneła mówiąc ze tam to bez problemu sie jedzie bo niemalże cały czas autostradą:) wiec gdyby były u was zawody to kto wie;) może bysmy sie na nie pofatygowali:) ale jak bedzie upał to i tak na wiele nie mozemy liczyc bo Denis wtedy na nic nie ma ochoty:(

Posted

Jamnika to jeszcze chyba w obedience świat nie widział, szukałam wszędzie filmów i nic. Szkoda że nikt nie nagrał aussie jedyny naprawdę piękny występ z krakowskich zawodów w zerówce.

Najfajniej by było gdyby zorganizowano zawody w Nowym sączu :lol: :lol: :lol:

Posted

No widzisz Sara - dzieku tobie juz widział i pewnie nie raz zobaczy1!

Szkoda że nikt nie nagrał aussie jedyny naprawdę piękny występ z krakowskich zawodów w zerówce.

również żałuję, bo nie widziałam tego występu, ale znając zapał hodowczyni do klikera i jej postępy w szkoleniu swoich psiaków to widok musiał być niesamowity!!

Posted

Madzia ogladnelam kilka waszych filmikow, widze ze idzie wam calkiem niezle :cool3: ..... ja na twoim miejscu bym sie nawet nie zastanawiala tylko bym Denisa na zawody zglosila.........bo talent chlopaka sie marnuje :mad:

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Dzięki Cimi.
Patrzyłam tylko w dziale filmy, a nie pomyślałam żeby do wątku zaglądnąć.

Kurka to w jakim dziale mam szukac, bo tez nie widze? :hmmmm:

Posted

Madzia ogladnelam kilka waszych filmikow, widze ze idzie wam calkiem niezle :cool3: ..... ja na twoim miejscu bym sie nawet nie zastanawiala tylko bym Denisa na zawody zglosila.........bo talent chlopaka sie marnuje :mad:

pewnie ogladałaś te filmiki z tematu na dgm tak? bo jesli tak o one ui tak sa juz stare i teraz jest chyba nieco lepiej:) mam kilka nowych to zaraz wstawie do tematu Denisa:)

Posted

madzior_ka napisał(a):
bo jak mojej mamie coś dzisiaj napomknęłam narazie tylko że chciałabym na jakies zawody itd itp i ze jest rzeszów i moze wrocław to jak usłyszała rzeszow sie za glowe złapała, że daleko ze sie długo jedzie itd a na wrocław sie uśmiechneła mówiąc ze tam to bez problemu sie jedzie bo niemalże cały czas autostradą

Madzior_ka popatrz na mapę, gdzie masz daleko? Do Rzeszowa spod Krakowa? Chyba żartujesz?

Posted

no może nie jest to jakaś straszna odległośc, ale troche jest, a trzeba dodać, że to moje spod Krakowa to jeszcze 40 min zanim dojace do KRakowa.... a znajomi ostatnio do KRakowa z Rzeszowa 3h jechali na wystawe.... więc od nas pewnie jakieś 3,5h przy szczęsciu może troche mniej... a do Wrocławia jest droga szybkiego ruchu i jedzxie się szybciej

Posted

Madzior_ka wystawa była w lutym (środek zimy) całkiem inne warunki na drodze. Teraz mamy lato.
No przyjedź, będzie nam bardzo miło, że zainaugurujesz swoje starty w Rzeszowie.