Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie w Bieszczadach psy nie za bardzo są mile widziane...:( stoi tabliczka ze zakaz wchodzenia z psami
ale koło "chatki Puchatka" były trzy psy ale na trasie nie widziałam żadnych. Ja aż w górach z psem nie byłam. Ale lasy w Komańczy lub jeziorka duszatyńskie tam piesków dużo i mile widziane :) Musze się dowiedzieć dokładnie jak to jest, czy na połoninki można z piesem wchodzić bo marzy mi się taka wycieczka z moim wilczkiem po Bieszczadach ...:)

Posted

[quote name='runo']no właśnie w Bieszczadach psy nie za bardzo są mile widziane...:( stoi tabliczka ze zakaz wchodzenia z psami
ale koło "chatki Puchatka" były trzy psy ale na trasie nie widziałam żadnych. Ja aż w górach z psem nie byłam. Ale lasy w Komańczy lub jeziorka duszatyńskie tam piesków dużo i mile widziane :) Musze się dowiedzieć dokładnie jak to jest, czy na połoninki można z piesem wchodzić bo marzy mi się taka wycieczka z moim wilczkiem po Bieszczadach ...:)

no wlasniee mnie sie tez marzyla;-) hihih
ale z tego co sie dowiedziałam na połoniny jest zakaz ......

pozostają więc nasze beskidy hihihih tzn moje bo rzut beretem mam ...ale chcialam zobaczyc cos nowego hihih

Posted

[quote name='zuzolandia']W Bieszczady z psiokiem???? a gdzie tak konkretnie?
Chciałam w tym roku wybrac sie tam ale troche mnie zniecheciły osoby ktore juz tam były z pupilami i nie byly mile widziane........

Nad Soliną jest pare pensjonatów w których chętnie psy są mile widziane - dawniej jeździlam do znajomych, trzebaby popytać czy w ich pensjonacie jeszcze przyjmują psy. Sami maja pare swoich psow wiec przynajmniej dla znajomych było OK z psami - przynajmniej z mniejszymi.

Generalnie zależy gdzie w Bieszczady tak psy są widziane - zależy która cześć, jakie pensjonaty, ewentualnie jakie miejsca. Nad Soliną czy na Wyspie Energetyka (na Solinie) psy są widziane OK tylko zeby byly w miare grzeczne, nieaatakowaly ludzi czy coś ;)

Posted

kurcze marzy mi się drugi psiak, ale nie mam miejsca na niego :(
a po za tym nie wyobrażam sobie życia z dwoma psami.
Jak to jest? Bo jak miałam na opiece shitzu to psy cały czas wariowały, całymi dniami biegały i zwalały wszytko z półek. jeden wielki cyrk...
A wy jak godzicie trzymanie dwóch psów w domu ?
I jak wychodzicie na spacery ? Nie ciągnie wam się jeden w jedna, a drugi w droga stronę?

Posted

Cześć
Ja mam teraz 2 psy do wariują, dywany są wyrzucane z pokoi, pewnie nie jest tak z każdymi psami ale jak moje wychodzą razem na jeden spacer to Lola skacze na Dianę i zaczynają się gryźć, nie jest to fajna sprawa. U mnie jest tak, że jak już szaleją ale tak na poważnie tzn. jak dochodzi do mocnego gryzienia zostają rozdzielone, czyli zostają wysłane na miejsca, a gdy to nie pomaga Lola jest przywiązana, a Diana nie bo jest bardziej posłuszna. I jest spokój (ma koło siebie miski(Lola)). Tak jak napisałam wyżej wychodzę z nimi razem (czasem zdarzy się że osobno ale to naprawdę, rzadko). Moje jak jeden w jedną stronę a drugi w drugą mnie ciągnie to korzystam z dwójnika, możesz go kupić lub zrobić sama.

Posted

dzięki.
One nie to że się gryzły tylko bawiły się przy okazji przewracając dom do góry nogami hehe ale to chyba normalka.
Na razie rozważam wszystkie za i przeciw i może skusze się na drugiego psa. Tylko musze najpierw wiedzieć jak wygląda życie codzienne z taką gromadką :)

Posted

runo napisał(a):
kurcze marzy mi się drugi psiak, ale nie mam miejsca na niego :(

jakbym siebie slyszala;):evil_lol: podejrzewam ze to kwestia przyzwyczajenia a i psiakom zawsze razniej :razz:
Runo cudny psiak:loveu:

Posted

Hej :)
Faktycznie Twój Runo ma nieco podobny wyraz pyszczka do mojej suńki ;) Przyjemne zdjęcia, widać że psiaki szczęścliwe, mogą się swobodnie wybiegać :)
Pozdrawiamy :)

Posted

[quote name='runo']kurcze marzy mi się drugi psiak, ale nie mam miejsca na niego :(
Jak to jest? Bo jak miałam na opiece shitzu to psy cały czas wariowały, całymi dniami biegały i zwalały wszytko z półek. jeden wielki cyrk...
A wy jak godzicie trzymanie dwóch psów w domu ?
I jak wychodzicie na spacery ? Nie ciągnie wam się jeden w jedna, a drugi w droga stronę?

moje 2 sucze nie sprawiają większych problemów ..
zabawy sa na przyzwoitym poziomie bo ta wieksza wie ze nie wolno zadeptac małej wie w zasadzie to mała biega jak wariatka po mieszkaniu a duza jedynie podskakuje jak ta jej przestrzeli miedzy nogami .Na podwórku jest wiecej szalenstwa ale to głownie w lesie i na działce ;-) gdy wychodzimy na toaletke to robia co maja robic i spadamy do domu Jest hasło SIKU i ciagniecia nie ma hihihi.
Generalnie są bardzoo grzeczne i uwielbiają spać ;-) tak jak ich pancia hihihih
W porywach mam na chwile suke moich rodziców ale tez bezkłopotkowo ;-) 3 suczydła rozkładaja sie po katach i głownie leżakuja .
A na dlugie spacery zabieram potrójne towarzystwo do auta i jedziemy w las ;-)

Posted

[quote name='zuzolandia']moje 2 sucze nie sprawiają większych problemów ..
zabawy sa na przyzwoitym poziomie bo ta wieksza wie ze nie wolno zadeptac małej wie w zasadzie to mała biega jak wariatka po mieszkaniu a duza jedynie podskakuje jak ta jej przestrzeli miedzy nogami .Na podwórku jest wiecej szalenstwa ale to głownie w lesie i na działce ;-) gdy wychodzimy na toaletke to robia co maja robic i spadamy do domu Jest hasło SIKU i ciagniecia nie ma hihihi.
Generalnie są bardzoo grzeczne i uwielbiają spać ;-) tak jak ich pancia hihihih
W porywach mam na chwile suke moich rodziców ale tez bezkłopotkowo ;-) 3 suczydła rozkładaja sie po katach i głownie leżakuja .
A na dlugie spacery zabieram potrójne towarzystwo do auta i jedziemy w las ;-)

aha. Dziękuje :) Na razie zastanawiam się jeszcze nad rasą, a może wezmę pieska ze schroniska ? Na pewno będzie to spory psiak. Ale muszę się jeszcze porządnie zastanowić, a to nie taka prosta decyzja... ale marzy mi się drugi psiak, było by wesoło :)