Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gabi jest znajdą, została znaleziona na początku roku na ulicy,błąkała się przez kilka tyg.wyprosiłam mamę żeby zaopiekowała się nią a ja w tym czasie znajdę jej jakiś fajny domek .na początku szukałam jej domu ,ale póżniej miałam poważnie problemy z zdrowiem (wypadek samochodem)do tej pory się lecze. Gabi obecnie przebywa u mojej mamy.Niestety nie może tam zostać.Ja mieszkam w innym mieście,niestety nie mogę jej do siebie zabrać Wynajmuje malutką kawalerkę(16m) z chłopakiem,i mam swojego psa,i mimo że mój pies jest wielkości kota to i tak tę "mieszkanie"jest dla niego za małe.Muszę znaleść Gabi dom ponieważ mamy nie przez 11 godzin 5 dni w tygodniu , ona od początku jej nie chciała wiedziała że nie ma warunków na psa.Gabi cały czas lata samopas nieraz jest tak że nie ma jej całymi dniami. proszę mamę żeby jej nie wypuszczała jej tak samej ale ona mówi że to nie ona tylko ojciec i zięć.Nie mam już siły.Boje sie o Gabi ona jest bardzo ufna do ludzi wszystkich kocha,do wszystkich podchodzi boję się żę ktoś jej zrobi krzywde.obróże kupuje jej co miesiąc bo ciągle ktoś jej ściąga. niestety nie ma szans żeby u mnie w rodzinie zmienili nastawienie do psów.Wiem że w końcu skończy to się tragicznie mama mieszka koło bardzo ruchliwej ulicy.co rusz jakiś zwierzak tam ginie. Jest to bardzo mądra suczka, kochana ,lubi dzieci troche niesłuchana ale jest jeszcze młoda .wet ocienił ją na 1,5 rok.Jest mała waży może 10 kg.Bez problemu zostaje sama, nie hałasuje,nauczona czystości .

Zdjęcia

http://img836.imageshack.us/img836/8010/p8220015.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/1192/p8220026.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/1760/p8017561.jpg

http://img830.imageshack.us/img830/3922/p8220022.jpg

pomóżcie mi znaleźć dla niej dom!

Posted

Napisz tekst do ogloszen. ZRobimy suni duzo ogloszen w internecie.

Czy Gabi:

- jest zaszczepiona?
- czy umie chodzic na smyczy?
- jak dogaduje sie z innymi psami/sukami oraz kotami?
- jak do dzieci??

To niebezpieczne tak ja puszczac samopas :(

Czy sunie widzial weterynarz?? Ile dokladnie wazy? (to bardzo cenna informacja)

Posted

Bardzo dziękuje za odpowiedz Miałam problemy z zalogowaniem dlatego tak długo nie pisałam.Gabi jest zaszczepiona na wścieklizne.Bardzo ładnie chodzi na smyczy,bez problemu dogaduje się z innymi psami,do kotów nie jest agresywna ale je gania.Z dziećmi też nie ma problemu ,bardzo je lubi.Uwielbia się bawić jest żywa i bardzo kochana ,jest strasznym pieszczochem.Bez problemu zostaje sama w domu na bardzo długi okres (8-9 godzin).Jedynym problemem jest to że trudno ją przywołać po spuszczenie ze smyczy.Na razie dostaje zastrzyki hormonalne ,żeby nie miała cieczki.Ale jestem w stanie pokryć koszty sterylizacji jakby się znalazł domek dla niej.jutro prześle więcej zdjęć ,na jednym widać że nie jest dużych rozmiarów. jestem z Piaseczna

Posted

Niestety na razie nie ma żadnego odzewu,ale nie tracę nadziei że ktoś się odezwie,czekamy.Nie wiedziałam że tak trudno jest znaleść dobry dom dla niej.Wcześniej też przygarnełam psiaka z ulicy,ale szybko znalazłam mu dom.myślałam że z gabi będzie podobnie.Gdybym tylko miała warunki to bym wzięła ją do siebie .W połowie pażdziernika chce ja wysterylizować ,miałam zrobić to już w kwietniu jak była akcja sterylizacji za poł ceny ale tydzień przed zabiegiem zachorowala od kleszcza,było z nią bardzo żle,miała taką anemie że potrzebna była transfuzja krwi .Teraz jest zdrowiutka i nie ma już przeciwwskazań żeby poddać ją zabiegowi.

Posted

W połowie października chce ją wysterylizować narazie nie mam hajsu.Byłam u weta spytać się jaki będzie koszt,powiedział że od trzystu do czterystu złotych,żebym poczekał do lutego wtedy zapłacę połowę.a narazię dać zastrzyk na pól roku.Ale zrobię to teraz ,tylko znajdę tanszęgo weta.wydaje mi się że czterysta złotych to strasznie dużo??Gabi troszkę się poprawiła nie ucieka już tak często,i nie mniej szlaja się po mieście, a to przez to że często jeżdże do mamy i pilnuje żeby nie wychodziła sama i zabieram ją na spacery.Ale jak mnie nie ma to niestety często jest puszczana sama.

Posted

Masz całkiem blisko do schroniska w Celestynowie, tutaj sterylizują za coś troszkę ponad 100zł (tak przynajmniej było). W oczekiwaniu na zakończenie zabiegu zapraszam do mnie na kawę.

400 zł za taka małą suczkę to dużo -tak mi się przynajmniej wydaje.

Posted

A o który celestynów tobie chodzi wpisałam w gogle i wyskoczyło mi kilka w mazowieckim.krótko mieszkam w piasecznie i jeszcze nie zapoznałam się z okolicami.
Dzięki za zaproszenie na pewno skorzystam jak będę w pobliżu

Posted

Celestynów pod Otwockiem

tutaj masz adres schroniska:
[FONT=arial] SPOŁECZNE SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
ul. Prosta 3,
05-430 Celestynów k. Warszawy
[/FONT]
[FONT=arial]tel. 022/ 789 70 61,
tel. kom. 602 378 437
[/FONT]

z Piaseczna to chyba coś ok godziny jazdy będzie. Trzeba zadzwonić i powiedzieć, że chciałabyś u nich sunie wysterylizować i zapytać o terminy.