joan51 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Kajtun też czeka na dobry domek. Jest coraz lepiej wychowany. Byłby dobrym stróżem domu, mieszkania. Czyściutki i spokojny. Quote
Marta67 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 my Kajtunowi nie pomożemy bo nie mamy ani jednego telefonu o Malucha Amona :( Quote
Atomowka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 OLa jak chłopaki stoją z karmą? Powiedz mi Ola czy Maluch w ogóle będzie się nadawał do życia z bloku? Czy umie chodzić na smyczy, czy będzie potrafił zachować czystośc, czy nie będzie niszczył? Pewnie nie znasz odpowiedzi na to pytania, ale czy masz czas chociaż trochę z nim pracować? Telefonów póki co nie ma ale jak już jakieś będę to jego brak przystosowania do życia z mieście, mieszkaniu znacznie zmniejsza jego szansę na adopcję. Ola postaraj się zrobić jakieś nowe, może lepsze foty. Odnowimy mu ogłoszenia z nowymi zdjęciami i nowym tekstem Trzeba mu zrobić allegro bo chyba nie ma Quote
Aleksa. Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Chłopaki mają jeszcze końcówkę karmy. Przyznam,że przez dwa dni u nich nie byłam bo było zamieszanie... :roll: On wydaje mi się,że nie odnajdzie się w bloku. Od od zawsze mieszka na dworze i myślę ,że reagował by na samotność w bloku tak jak moja sunia-niszcząc... :-( Próbuję go uczyć na smyczy,ale na marne...Szczerze nie mam już do niego siły. :roll:Oduczyłam go skakania na mnie (mówię stanowczo NIE)bo przyznam,że to bardzo denerwujące i czasem bolesne (jak przejedzie pazurami po policzku). Natomiast dominuje moją koleżankę skakaniem ona sobie z tym w ogóle nie radzi...:shake: Nauczyłam a raczej już prawie sam umiał przychodzić na zawołanie na spacerze... W jedną stronę chodzę na smyczy ale to est męczące i dla mnie i dla niego on się tylko turla...a w drugą biegają bez smyczy. Zdjęcia postaram się zrobić jutro jak zdarzę a jak nie to w środę. Troszkę się rozpisałam. :diabloti: Quote
Atomowka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Kurde no i to jest problem ogromny nawet. Może szukać mu BDT? Ale znalezienie raczej graniczy z cudem. On nic nie umie, jest absolutnie nieprzystosowany do życia ludźmi. Nawet jak go ktoś weźmie to boję się, że zaraz odda Czekam na fotki Quote
wojtuś Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Zaglądam do chłopaków, szkoda że nie ma telefonów, coś teraz utknęło- bo nawet z małymi szczeniakami mamy mało telefonów, a w lecie było dużo. Pozdrowienia:) Amonek znajdź ten domek...;) Quote
Szarotka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jak chodzi o psy to wszystko zalezy od ludzi na jakich trafi. Niekotrzy potrafia czynic cuda :):) Quote
Marta67 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 tylko BDT jak na lekarstwo :( trudno znaleźć, a co dopiero z takimi zachowaniami :( Quote
Szarotka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Marta67 napisał(a):tylko BDT jak na lekarstwo :( trudno znaleźć, a co dopiero z takimi zachowaniami :( Roznie to bywa. Ostatnio poszedl do adopcji pies, ktory byl nie widomy i mial padaczke. W domku "owidzial" i padaczka zniknela. Nie ma sytuacji bez wyjscia. Trzeba tylko wierzyc, walczyc i isc za ciosem :):) Quote
Marta67 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 tylko żeby się coś znalazło ;) Aleksandra kazała przekazać, że była na spacerze zrobiła foty ale wszystkie rozmazane, Maluch Amon strasznie skakał i jest cała brudna, czyli na razie z fotek nici. Quote
Aleksa. Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Nie kazałam a prosiłam. :eviltong: No trochę wybrudził bo wszedł do jakiejś wody a potem w błoto..:roll: i skakał. Quote
Atomowka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Dzis doszła wpłata od Andrew180 20 zł. Dziękujemy :) Marta wpisz proszę wplatę na 1-szą stronę I teraz pytanie wg moich obliczeń chłopaki mają na koncie 238,51 Ola piszę, że mają już końcówkę karmy, Zamawiamy następną paczke? Quote
Marta67 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Atomowka napisał(a):Dzis doszła wpłata od Andrew180 20 zł. Dziękujemy :) Marta wpisz proszę wplatę na 1-szą stronę I teraz pytanie wg moich obliczeń chłopaki mają na koncie 238,51 Ola piszę, że mają już końcówkę karmy, Zamawiamy następną paczke? wpisałam jakoś pusto na wątku :( Quote
Atomowka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 To co z tym jedzeniem dla chłopaków? Zamawiamy następną porcję ? Postaram się o nowe ogłoszenia dla niego, bo z tych póki co zero odzewu Quote
Atomowka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ola zamówić mu jedzenie? Jeżeli tak to proszę przypomnij jakie teraz ma. I powiedz mi czy coś działasz w kwestii jego socjalizacji ? Nie mogłabyś go np zabierać do domu co jakiś czas i uczyć powolutku albo chociaż przyzwyczajać do czegoś takiego jak dom? Quote
Aleksa. Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Do domu na pewno nie mogę go wziąć. Teraz mają http://www.telekarma.pl/p10/arion.f4e.junior.3014.15.kg.htm Quote
li1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Odwiedzam chrzesniaka. Ja nadal marze, by mogly zostac razem tam gdzie sa. Znalezienie nowego domu graniczy z cudem. Karmmy jego i brata u obecnego wlasciciela, sprawdzajmy jak sie z nimi obchodzi, Aleksandra odwiedza psy czesto, mamy relacje. Quote
Marta67 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 li1 napisał(a):Odwiedzam chrzesniaka. Ja nadal marze, by mogly zostac razem tam gdzie sa. Znalezienie nowego domu graniczy z cudem. Karmmy jego i brata u obecnego wlasciciela, sprawdzajmy jak sie z nimi obchodzi, Aleksandra odwiedza psy czesto, mamy relacje. ale właściciel chce się go pozbyć :( Quote
Atomowka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ola gnój ma kilka nowych ogłoszeń czy na prawdę nie było nawet jednego telefonu ? Kurde no aż się wierzyc nie chce Quote
li1 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Wlasciciel chcial sie go pozbyc, bo Maluch nie sprawdzil sie w roli stroza. Zapewne szkoda mu bylo forsy na karmienie "darmozjada". Teraz karmicie 2 psy, odpadly chlopu wszystkie koszty. Nie wiem co to za czlowiek, ale psy nie sa na lancuchu, maja bude, kojec, sa wypuszczane na podworko w nocy. Napiszcie co jest przeciw temu by psy zostaly tam gdzie sa. Jezeli warunki sa znosnie, mozna pogadac z wlascicielem, by za karme Amonek mogl zostac. Oczywiscie jezeli nie jest katowany. Quote
Marta67 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Aleksandra mówiła, że zdarza mu się uderzyć chyba : ( ale nie jestem pewna Quote
li1 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Czy mozna wyjasnic w 100% sytuacje Amona i brata. Czy wlasciciel bije psy, czy tylko Amona, czy oba, czy nie bije ? Jest tysiace psow w tragicznych warunkach. Jesli Amon ma dobre warunki i my mamy doglad do psow, to bylabym za ugadaniem wlasciciela na pozostawienie Amona u niego i zajecie sie wyciaganiem z piekla innego psa. Quote
Marta67 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 ja nie chce nic się wymądrzać bo to Aleksandra zna sytuacje. trzeba na nią poczekać chyba, bo coś tam mi wspomina ale jednak trudno coś złożyć. zdaje mi sie, że jemu czasem zdarzy się walnąć jednego czy drugiego ale mi to naprawdę niestety trudno określić. Quote
Atomowka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Il1 ja byłam tam osobiście jak odbierałam stamtąd sunie której tez ten facet się pozbywał. Widziałam warunki psiaków i powiem tak. Dla mnie pies absolutnie nie powinien żyć w takich warunkach, owszem nie ma tragedii ale czy to powód, żeby nie szukac mu czegoś lepszego? Sama jestem w rozterce bo nie chce żeby brat Amonka został tam sam ale facet wyraźnie mówi, że chce jednego psa bo Amon nie sprawdza się w roli stróża. Ten facet reprezentuje typowo polsko-wiejską mentalność. Może gdyby ktoś z facetem pogadał, zastukał kilka rzeczy do głowy to by zmienił podejście i by Malucha zostawił. Ale tu po pierwsze nie zrobi tego Ola a po drugie Maluch to młody pies czy dasz gwarancję,że do końca życia będziemy w stanie opłacać jego karmę? W tym momencie wzielibyśmy na siebie odpowiedzialnośc na kolejna 10 lat, że psy wykarmimy a ja się osobiście takiej odpowiedzialności nie podejmę Quote
Recommended Posts