Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='li1'][quote name='Atomowka']Cudne psiaki a takie nieszczęśliwe. ...QUOTE]

Na pewno moglyby i powinny byc szczesliwsze. Ale pozytywne jest to, ze sa 2 psy, a nie jeden. Naprawde, bo chodziaz pobawic sie moga i maja kontakt z czyms zyjacym. Teraz zaczynam sie martwic, ze jezeli znajdziemy dom dla Amonka, to brat zostanie sam. A psy to zwierzeta stadne. Mozebysmy kupowali jedzenie i zywili psy, to gospodarz zostawilby Malucha ? Nie pamietam, czy facet jest grzeczny dla nich ? Czy je bije ? Widze, ze psy nie sa uwiazane na lancuchu, lubia sie. Chyba najgorsze jest to, ze nie maja kontaktu z czlowiekiem. Ale jesli brat ma zostac sam, to jeszcze gorzej dla niego.

[quote name='Atomowka']Ola świetnie, że Pan przyjął do wiadomości fakt,że za Malucha nic nie dostanie, Już jak Tilę zabierałam to ie podobała mi się ta kasa ale nie mówiłam nic bo to jednak Twój bliski sąsiad i Ty byś miała może nieprzyjemności, Dwa pamiętaj, żeby chłopaków nie przekarmiać, dawkuj im rozsądnie żarcie. One mają wspólną miskę czy każdy swoją? Ola to, że nie bije psa 24H na dobę to nie znaczy, że pies ma raj. Nie możesz pozwalać na jakąkolwiek przemoc wobec chłopaków. Wiesz, że jesteś sorry za określenie małolata i stary chłop Cię nie posłucha. Ale jak choć raz zauważysz,że facet podnosi rękę na psa proszę Cię chociaż powiedz cokolwiek. Powiedz,żeby tego nie robił ze wzgl na Ciebie jeżeli uważa,że psy to istoty nieczujące. Ola zareaguj jakkolwiek.
Najszczęśliwsza byłabym gdyby obydwa psiaki zostały zabrane. Ale po pierwsze z Maluchem już jest ciężko, ma mnóstwo ogłoszeń a mimo to nikt nie dzwoni. Po drugie jeżeli zabierzemy Barrego to za tydzień facet będzie miał kolejnego biedaka. Więc koło się nie zamknie niestety.
Nie wiem ale najrozsądniej chyba byłoby jakby Bary został a Ola go odwiedzała, socjalizowała, dokarmiała i ogólnie pokazywała mu,że komuś na nim zależy.

Li1 i Atomówka racja jest po obu stronach :loveu:

Psiakom najlepiej byłoby razem, ale dwóch nie możemy zabrać ani dwóch zostawić.
Oleńkę Małolata możemy prosić o doglądanie Barego jak Amonek znajdzie domek.

Posted

U chłopaków wszystko ok. :) Chciałam Wam powiedzieć,że chłopaki zjedli już 6 kg karmy czyli zostało 9 kg . :) Ogólnie karma im smakuję dokarmia ich jeszcze pan KASZĄ Z MIĘSEM SZOOOOK. :O

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Daję im 300 g. Według tabelki z tyłu. :) Mam im dawać mniej.?

jak dostają jeszcze kaszę z mięsem to może warto trochę zmniejszyć dawke? nie można przekarmiać ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
No to w takim razie dam mniej... :eviltong: To,że raz miały mięso to nie znaczy,że codziennie niestety :shake:

no to jak będą miały to mniej a jak nie to normalnie ;)

Posted

Dam Wam jedną fotkę ... :razz:

dzisiaj zrobiona jak poszłam na 15 minutowy spacerek
niewyraźna bo komórką robiona,ale jest:eviltong:

biegają sobie... :lol: przewaliły mnie dzisiaj :diabloti: z rozpędu w dwóch na mnie :evil_lol:

Uploaded with ImageShack.us