Atomowka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Mówiłam,że psiaki pragną kontaktu z ludziem. Ja po cichu mam taka nadzieję, że brat Amona też będzie do adopcji, więc, że o domki ciężko ale ten pies tam życia nie będzie miał. Ola wiem, że czasu ma każdy mało ale staraj się odwiedzać ich jak najczęściej, proszę! I może jakieś nowe fotki obydwu braci uda Ci się zrobić? Powiedz mi ten facet póki co nie starszy, że Malucha na giełdę wywiezie? Słuchajcie co robimy z tą karmą? Jak pisałam chłopak ma na koncie 287 zł można coś kupic, tylko czy Ola da radę podskoczyć do niech codziennie i je nakarmić? Quote
Aleksa. Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Nie zamierza go dać na giełdę. Tylko mnie pyta masz już jakiegoś KUPCA? Zdjęcia może jutro mi się uda zrobić.Z karmą to Wy zadecydujcie.:) Quote
Atomowka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Z karmą ustalimy wspólnie pytanie czy dasz radę przynajmniej raz dziennie do niego iść i dać jeść? Ola uświadom Pana, że ona za Malucha nie dostanie nawet 1 zł :) Quote
Aleksa. Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Powiem tak jak już kupicie nie będę miała wyjścia i będę chodziła 5 minut będę miała wezmę go przed boks i dam mu to jedzenie.:) Niestety Pan nie da inaczej go. Quote
wojtuś Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Marta67 napisał(a):co tak pusto u Malucha? :( Jestem z Wami, jestem, szkoda mi tych Psiaków Quote
Marta67 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 wojtuś napisał(a):Jestem z Wami, jestem, szkoda mi tych Psiaków dziękujemy. szkoda, szkoda. najlepiej by było zabrać oba, ale właściciel pewnie drugiego nie odda. :shake: a poza tym skąd dom wziąć? jak jeden nie ma, a dwóm? :shake: Quote
wojtuś Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Wiem, wiem żeby Amonek znalazł domek, byłoby super:) Quote
Marta67 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 wojtuś napisał(a):Wiem, wiem żeby Amonek znalazł domek, byłoby super:) no. ale mnie martwi, że skoro wykupiłeś mu pakiet ogłoszeń a nikt nie dzwoni :( Quote
Atomowka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 No właśnie co się dzieje. Ola nie ma żadnych telefonów? No i co robimy a tą karma? Marta, Wojtuś i reszta udzielająca się na wątku? Lepiej kupić mu szamę czy tak skromną sumę zostawić na nieprzewidziane wydatki? Quote
li1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Moze kupic papu i dakarmiac co drugi dzien ? Czy brata tez mamy dokarmiac ? Quote
Atomowka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Fajnie by było jakby brat też dostawał coś lepszego, ale zastanawiam się czy to ma sensu. Po pierwsze nie ma aż tyle kasy po drugie brat dostawał by tylko lepsze żarełko dopóki Maluch jest z nim więc nie wiem czy to ma sens. Quote
li1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Organizm by mu sie wzmocnil. Bo jednemu dawac a drugiemu nie ? Moze choc troszeczke ? Ja wiem, kasy malo, tyle psow w potrzebie..... Quote
Marta67 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 li1 napisał(a):Organizm by mu sie wzmocnil. Bo jednemu dawac a drugiemu nie ? Moze choc troszeczke ? Ja wiem, kasy malo, tyle psow w potrzebie..... trudno powiedzieć co zrobić... kasy rzeczywiście niewiele to starczy na góra dwa worki. niech sie wypowie Aleksandra bo to ona jest tu głownodowodzącą ;) znaczy to ona ma iść tam i pilnować, żeby brat nie zjadł Maluchowi itp... Quote
Atomowka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ola masz gdzie kupić karmę u siebie ?? Pewnie nie masz jakieś dobrego sklepu, a kurierem nie opłaca się wysyłać z Wawy Quote
Aleksa. Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ja swojej zamawiam przez internet np. na http://www.telekarma.pl/ lub http://www.karmydodomu.pl/ Tak jak napisałam mogłabym iść go nakarmić codziennie. Mogę tą karmę przechowywać u siebie ,żeby Pan jej nie wykorzystał do czego innego(sprzedania). Quote
Atomowka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Dobra no to zamawiamy. w Telekarmie jest tani Arion a to wg dobra marka http://www.telekarma.pl/p10/arion.f4e.junior.3014.15.kg.htm bosh też dobra http://www.telekarma.pl/p10/arion.f4e.junior.3014.15.kg.htm brit tu nie mam pojęcie, ale cenowo jak bosh wygląda http://www.telekarma.pl/p785/brit.junior.15.kg.htm To takie przykłady. Co wybieramy? Quote
Aleksa. Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Nie mam pojęcia którą...:roll: nie znam tych firm Quote
Aleksa. Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Tu jest 18 kg za 79 złotych http://www.telekarma.pl/p5848/araton.dog.adult.maxi.18nbspkg.htm Quote
Atomowka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ola jemu trzeba kupic dla szczeników a nie dla dorosłych psów Ja jestem za Arionem chyba. Nie wiem co reszta na to. Ola a Twoja jaką karme je? Quote
Atomowka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 To co kupujemy ? Marta może Ty masz jakieś sugestie? Ola kiedy byłaś u Malucha? W ogóle powiedz mi jak on ze smyczą, i czy to w miarę cywilizowany pies Bratu zeszła kulka z gardła? Quote
wojtuś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Moja je Purina dog chow :) A moja dostaje taką w formie nagród, Purina jak zauważyłem smakuje Psiakom, Trzeba by dokarmiać obydwa Psiaki, może choć tak po misce na dzień ale dla dwóch. Drugi Psiak będzie na pewno zazdrosny o karmę, a może i jaki konflikt być między nimi o jedzenie. Może mniej karmy tak na codzień ale myślę że trzeba ją rozdzielać dla dwóch Psiaków:) Quote
Atomowka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Tak Ola będzie dawała dwóm psiakom, nie można rozgraniczać,że jeden jest do adopcji a drugi ma takiego Pana jakiego ma. Trzeba obydwóm pomóc. Ola daj psiaków drugą dawkę prochów na odrobaczanie Quote
Marta67 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Atomowka napisał(a):To co kupujemy ? Marta może Ty masz jakieś sugestie? Ola kiedy byłaś u Malucha? W ogóle powiedz mi jak on ze smyczą, i czy to w miarę cywilizowany pies Bratu zeszła kulka z gardła? hm. ja karmilam Korę royalem ale jej nie smakował, potem Nutra Gold, ale też jej sie znudziła, teraz dostaje też dog show z polecenia Aleksandy, ale i tak musmy mieszać jej z ryżem bo nie je... słyszałam, że Brit, Bosh to dobre karmy. o Arionie nic. Quote
Recommended Posts