Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pegaza napisał(a):
Dokładnie u nas jest to samo wrzucam te zabawki (sporo ich ma)
do jej posłanka bo mi się czasem pod nogami plątają:eviltong: a nasza Pipi woli
łózko nasze, koniecznie w nim musi leżec pańcia:eviltong: bezemne tam nie wejdzie a w dzień to czasem prześpi na kolankach,na tapczanie córki,lub na posłaniu Somy.

Nasza Gabi sama wrzuca zabawki do posłanka :) i wynosi tam różne cenne (według niej) zdobycze. W nocy oczywiście śpi z nami, a w dzień jest jej obojętne gdzie śpi, może to być nawet goła podłoga, byle blisko nas.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mój Yorkowy facet śpi tylko na podłodze no chyba, ze na dworku straszny ziab i podłoga chłodna. Ogólnie kocha miejsce pod kaloryferem:) Słyszałam, że Yorkowe samczyki sa indywidualistami i rzadziej pakują sie do łózek w wieku dorosłym. Jak był malutki miał koło 4 mcy spał tylko w łóżku teraz łóżko bee:cool1:

Posted

Wiecie ja tak sobie czytam i czytam ten watek i tak sie troche zastanawiam - czemu przestrzegamy zasady ze nie daje sie psu jesc ze stolu, ze pies ma bez protestu oddac zabawke czy smakolyk, a pozwalamy sie ladowac do lozka tzn na miejsce przewodnika stada. Wiadomo ze pies bedzie chcial wlezc do lozka bo to nie tylko cieple miekkie poslanko blisko pańci, ale tez "dowod" ze ma prawo sie ubiegac o przewodnictwo. To oznacza ze trudniej go bedzie wychowac. Ja nie pozwalam Berkowi na lozko wca ale, bo tak gdzies wyczytalam, ale teraz to sie zastanawiam - Wasze psy spia w lozkach i nic sie nie dzieje. Tyle tylko ze jak sie zdecyduje to nie bedzie odwrotu - na razie Bereś nie wykazuje checi wlazenia do mojego łóżka bo tego nie zna. Moze mi ktos poradzic? to milo spac z psem, ale z drugiej strony argumentacja "wychowawcza" do mnie mocno przemawia. No i nie wiem:)

Posted

Nie wiem, to zależy od ciebie. Tylko, że jak teraz mu pozwolisz ze sobą spać, to tak będzie zawsze, będzie zajmował łóżko, kanapy, fotele. Mały taki york, więc nie szkodzi, ale jak już mu nie pozwolisz, to może nie zrozumieć o co chodzi. Dopóki nie wykazuje chęci spania na łóżku, to nie musisz z nim spać, wystarczy mu posłanko. Mój się sam pakował, było milutko i tak zostało. Tylko czasami zajmuje mi poduszkę, pcha się tym dupskiem na moją głowę, wtedy mam taką ochotę go położyć na podłogę, żeby zobaczył jak to jest. Ale nie mogę, to już jest również jego łóżko, pozwoliłam mu na nim spać, to nie mogę zabronić.

Posted

Witam wszystkich!Ja od początku śpie razem z moją Kinią i w sumie zawsze chciałam psiaka żeby mógł ze mną spać:) wiem może to mało wychowawcze ale trudno!Też zauważyłam u mojej suni większą jakby to nazwać niezależność związaną ze spaniem!Jak była calkiem malutka bo teraz ma juz prawie 7 miesięcy to lubiła spać przytulona do mnie a teraz najbardziej lubi spać w nogach:(chociaż daje mi czasem te przyjemność i śpi przy mnie!!Pozdrawiam

Posted

A mój to taki cwaniak:
- najczęściej w dzień śpi w nogach
- kiedy ja się chce położyć spać, śpi na wszerz łóżka, rociągnięty i zadowolony
- kiedy już zasypiam, pcha się dupskiem mi na głowę
- lituję się nad nim i mu ustępuję
- w efekcie przytula się do mnie i śpimy dalej, lub idzie w nogi (to drugie teraz częściej)

Posted

Yorkie napisał(a):
A mój to właśnie w łóżku, na kanapie, fotelu :evil_lol:
Chociaż teraz rzadziej się przytula podczas spania, jak był mniejszy, to tylko w rękach :hmmmm:

a moja wręcz przeciwnie :eviltong: im starsza tym bardziej chce się przytulać :lol: ostatnio nawet łazi za mną i drapie mnie po nodze, żebym ją wzięła na ręce :loveu: a kiedyś to nie :P wolała biegać/gryźć/tarmosić niz się poprzytulać :lol: dorasta mi kobietka :eviltong:

Posted

moja tez taka była ale po 1wszej cieczce zacxzeła sie łasic.. no nadal nie robi tego tak czesto jakbym chciała ale przynajmiej troszke sie tuli.. szczegolnie rano oo wtedy to sie jej oderwac od siebie nie da.. to chyba tak na dziendobry zeby pozniej nie musiała :P

Posted

Erato napisał(a):
Słyszałam, że Yorkowe samczyki sa indywidualistami i rzadziej pakują sie do łózek w wieku dorosłym. Jak był malutki miał koło 4 mcy spał tylko w łóżku teraz łóżko bee:cool1:

Oj to mój Tofik jest wyjątkiem.:evil_lol: Od małego pchał mi się do łóżka. A z wiekiem jeszcze układa się tak aby być do mnie przytulonym, choćby miał dotykać mnie tylko łapką :roll: . w efekcie ja śpię na skraju poduszki bo moja słodka maleńka psina jest rozwalona na niej na całej szerokości:mad:

Posted

Ta... cała masa... :lol:
Aris teraz śpi u mnie na łózku w nogach ;)
On też jak śpi, to musi chociaż łapką mnie dotykać, np. śpi w nogach, to mi się na nich rozłoży (zdarzyło mi się go raz kopnąć, ale to było niechcący :oops: )

Posted

Yorkie napisał(a):
zdarzyło mi się go raz kopnąć, ale to było niechcący :oops:

Tylko raz????:crazyeye: Mój psiak jest co noc przynajmniej trzy razy przygniatany i dwa razy kopany:evil_lol: . Słyszę tylko wtedy cichutkie westchnięcie i w zależności od sytuacji albo się spode mnie wygrzebuje albo śpi dalej:lol: . Ale wierzcie mi, nic go nie zniechęca do spania na moim łóżku:roll:

Posted

A ja sie pochwale, Berek nauczył sie ładnie calutka noc przesypiac"u siebie", bez marudzenia. W KOŃCU!!!!:) tyle ze 6 rano i robi alarm przeciwpowodziowy, nie ma rady, trzeba wstawać, chocby na chwilke:)

Posted

Ja też jak Rosa była mała,to próbowałam ją nauczyć spać u siebie,ale ugięłam się szybciutko:shake:

Oj to miękkie serce chyba kiedyś mnie zgubi:loveu:

Posted

moj psiak nigdy nie odczuwal potrzeby spania z pancia. Moj maz zreszta od razu powiedzial ze pies w lozku - nigdy...:shake: Psiak ma lozko w kuchni i nauczony jest tam spac od szczeniaka.
Nie boicie sie ze pieska sie przygniecie w czasie snu??

Posted

Moja chyba jest głupia bo dość że mała i nie czuję jej to jeszcze nie ruszy sie nic a nic- robiłam próbę :-(
Dlatego całą noc śpi u siebie, ale bardzo się z tego cieszę. Po ślubie będziemy mieli z TŻ całe łóżko dla siebie :evil_lol:

Posted

PositiveThought napisał(a):
oj no, nie miałam tego na myśli, Kamilko, przepraszam :oops:

a to się chyba dobrze składa z tym łóżkiem, co? :p

Ale ja na prawdę w niektórych sytuacjach mówię że jest głupiutka.
A co do łóżka to bardzo fajnie, tylko musimy sobie jakieś sprawić :eviltong: