anellk.lk Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Witam serdecznie, mamy problem z psem. Zaznaczam, że potrzebuję porady, a nie fachowej konsultacji lekarskiej - po prostu być moze ktoś się już spotkał z czymś takim. Pies w ciągu tygodnia pójdzie do weta, ale do tego czasu (czekam na pieniążki, niestety) może będę mogła mu jakoś pomóc. Dwa tygodnie temu zauważyłam, że na prawej przedniej łapce zaczęły się robić zaczerwienienia między palcami, ale tylko między zewnętrzym i środokowym i środkowymi. Pies zaczął wylizywać, ale pilnujemy by tego nie robił. Odkaziłam to wodą utlenioną i przemyłam Sabunolem. Dodatkowo posmarowałam sudocremem - żeby osuszyć, bo żadnych wykwitów, żadnej ropy, nic, tylko takie zaczerwienienia. Dwa dni temu zostawiliśmy to w spokoju i obserwujemy. Nie dawno zmieniliśmy mu karmę na Acanę Sport&Aility... Dzisiaj rano patrzę a tutakie coś: lekko opuchnięte, zaczerwienione, łysawe i ze strupem - zdjęcia poniżej. Ma ktoś jakiś pomysł? Czym przemywać, może ktoś sie już z czymś takim spotkał? Tak jak mówiłam do weta pójdę jak tylko dostanę fundusze i lekarz pozwoli mi wyjść z łożka (mam nakaz leżenia:-(). Z góry dziekuję za pomoc. Quote
diabelkowa Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 jezeli to jest tu przy palcach to prawdopodobnie uczulenie, ja rowniez mam problem z plackiem na lapach ale jest w innym miejscu i innego rodzaju, jutro idziemy na zeskrobine. Warto bylo to zrobic wczesniej ja za sama zeskrobine wet powiedzial ze 8 zl Quote
Recommended Posts