Tina.Sara Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Juszes napisał(a):wiem, co czujesz, sama musze nadrobić z 3 strony -___- Oj 3 strony, ja z 10:cool3: Quote
Tina.Sara Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 GRatuluje :cool3: KURCZE JA JUŻ IŚĆ POWINNAM NA ANG. :/ Quote
furciaczek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 no i gdzie te obiecane fotki noooooooooooooooooo:placz: Quote
leemonca Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 cześć Luiza, widzę, że też się obijasz z fotkami :razz: Quote
Juszes Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 No właśnie.... Kiedy fotki będom ?? :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
bellatriks Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 co to ja tu słyszę? co to ja tu widzę?:mad: Luiza się obija? Nie może być! Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 heh o matko zapomniałam o fotkach, przepraszam.... :oops: :oops: :oops: obiecuję poprawę i jak tylko zemienię pościel na zimową to wstawię foteczki... Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 ehhhh w sumie to wcale a wcale mi się dodawać fotek nie chce :D nie rozkręca się coś u mnie temat, moze coś zainiemy co wy na to???? :razz: :razz: :razz: hmmmmm może... hmmmmm a już wiem. Wiecie co chciałam wam powiedzieć, a właściwie spytać, czy u nas w polsce jest cos takiego, ze psy mogą oddawać krew????? ja bardzo chciałabym, żeby Cerber to robił (jeśli oczywiście będzie miał takie predyspozycje i jeśli nie sprawiałoby mu po pierwszym pobraniu jakiś problemów np. nie wiem z poruszaniem, chodzi mi tu o kondycję, to się czuje gdy psu coś nie pasuje co nie) chciałabym, żeby inne chore psy mogły korzystać z pomocy mojego psa. Kto wie, może kiedyś będzie potrzebna jakaś pomoc, a raczej krew jakiemuś pieskowi z forum i wtedy być może przetransportowano by od nas cerberkową, dobrą krew. Co wy wogóle o tym sądzicie??? ja kiedyś oglądałam na animal planet takie program ,,pogotowie dla zwierząt'' i tam właśnie chodziła kobitka ze swoim labradorem na oddawanie krwi. Quote
wiq Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 wydaje mi sie, ze w Wawie jest taka mozliwosc Quote
zuzolandia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 jEDEN Z BRIARDOW NIEJAKI ANGUS KARHU CZARNY NIEDZWIADEK juz dwukrotnie oddawal krew ;-) niecały miesiac temu uratowal zycie małemu jamnikowi ;-) ..... GUSIO JEST WIELKI ;-) Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 zuzolandia napisał(a):jEDEN Z BRIARDOW NIEJAKI ANGUS KARHU CZARNY NIEDZWIADEK juz dwukrotnie oddawal krew ;-) niecały miesiac temu uratowal zycie małemu jamnikowi ;-) ..... GUSIO JEST WIELKI ;-) wow to ekstraaaaaaaa podoba mi się coś takiego i to szalenie... pragnę pomagać innym ludziom, ale i zwierzetom też... sama jutro idę na oddanie krwi ( juz chyba o tym wspominałam) niestety nie wiem czy mi ją pobiorą, ponieważ od śmierci mamy zbytnio się dobrze nie odżywiam, ale teraz od prawie miesiąca staram sie jeść ciepłe i w miare zdrowe posiłki, składające sie z zupy i drugiego dania, na rzecz właśnie oddawnia krwi... jak pójdę z cerberem na szczepienia, a będzie to nie długo to się spytam o tą krew... Quote
Alicja Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Cześć słodziaki:loveu: Psiaki mogą odawać krew , był kiedyś taki temacik chyba nawet na forum ...kurcze ale chyba na amstaffowym . www.psia-krew.pl tutaj możesz na ten temat poczytać;) Quote
furciaczek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 a nio moga oddawac krew, ale psiak dawca musi wazyc powyzej 25kg. i sama chce z prezesa zrobic takiego dawce no i z furciaka jak podrosnie. Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 furciaczek napisał(a):a nio moga oddawac krew, ale psiak dawca musi wazyc powyzej 25kg. i sama chce z prezesa zrobic takiego dawce no i z furciaka jak podrosnie. emmmm no Cer waży ok 30 to chyba raczej może... bo jak nie to chyba się zastrzelę... no bo jak ostatnio byłam z nim u weta to wyszło, ze Cer waży 18 kg!! :crazyeye: co było dla mnie absurdem.... Aluś - Dzieki za linka, poczytam se... ;) Quote
nomu Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Cerber 30kg? ;o Z taką linią :o niee on nie może tyle ważyć te 17 kilo to pasuje ale 30 :o Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 nomu napisał(a):Cerber 30kg? ;o Z taką linią :o niee on nie może tyle ważyć te 17 kilo to pasuje ale 30 :o coooo no zaskakujecie mnie, no bez przesady... jego matka ma 44 cm. w kłebie i waży 17 kilo, a on raczej ma 62 cm i raczej nie bardzo może ważyć tyle co matka... jemy waga waha sie między 25, a 30 kg. Nie no Cerber to nie chart... Quote
furciaczek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Furciaczkowa ma w klebie 63 (miala pare dni temu a teraz to nieiwiem) i wazy cos kolo25 kg... moze najlepiej bedzie jak go jeszcze raz zwazysz co?? Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 waże go dobrze, ostatbim razem jak go ważyłam, to było przed pójściem do weta po tabletki na odrobaczenie to ważył 23 kg. bo miał niedowagę, to było jakiś miesiąc po śmierci mamy, miał niedowagę, bo ja nie za bardzo o niego wtedy dbałam, a poza tym on jeść nie chciał... więc nie sądzę, że gdy teraz przytył, a przytył sporo, to że ważyłby mniej... zważę go jutro po oddawaniu krwi i wam napiszę dokładną jego wagę... o ile będę miała siłę go wziąć na ręce :D Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Moja to aż 4 kilo waży... i chyba nie nadaje sie na oddawanie krwi co... zreszta poczytam tego linka, a może i takie małe psiaki moga. Zreszta zapytam weta... chociaż nie... bo ta baba to wie tyle co i ja... :angryy: Mam nadzieje że Cerberkowa krew sie przyda i uratuje jakiemuś futrzakowi życie :) oj będziesz dumna z niego :) i cioteczki Z dogo tyyyżż :evil_lol: Quote
Cerber Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 _ChiQuiTa_ napisał(a): Mam nadzieje że Cerberkowa krew sie przyda i uratuje jakiemuś futrzakowi życie :) oj będziesz dumna z niego :) i cioteczki Z dogo tyyyżż :evil_lol: Oj ja też bym tego chciała z całego serca, wtedy miałabym taką satysfakcję z tego co zrobiłam i poczułabym się czystsza w swoich postępowaniach :) Ja właściwie to już jestem dumna z Cerbera za to, ze jest i za to kim jest. Nie ważne jak wygląda , czy komuś się podoba czy nie. Najważniejsz, ze póki co Cer jest zdrowy silny i pełen życia, to dla mnie najważniejsze, a poza tym ma charkter taki jaki sobie wymarzyłam... (no moze zbytnio Cer przesadza z tą karnością, bo czasem jak się sama na siebie wściekam a on to wyczuje to się boi... :/ ale zaraz go wołam do siebie, przytulam, mówię, ze to nie do gupolka i już się uspokajam... :) ) Quote
furciaczek Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 ale to pieknie napisalas:loveu: widac ze cerberek ma kochana pancie:loveu: Quote
Ola&Kora Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Cześć cioteczka! Widzę że tu rozmowa o krwiodwstwie sie rozwinęła :cool3: Z tego co wiem, to taki bank krwi we Warszawie jest. A czy w innych mistach psią krwe pobierają to nie wiem, ale raczej w to wątpie, bo to dość nowy system Quote
Recommended Posts