Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

heh o matko zapomniałam o fotkach, przepraszam.... :oops: :oops: :oops: obiecuję poprawę i jak tylko zemienię pościel na zimową to wstawię foteczki...

Posted

ehhhh w sumie to wcale a wcale mi się dodawać fotek nie chce :D nie rozkręca się coś u mnie temat, moze coś zainiemy co wy na to???? :razz: :razz: :razz: hmmmmm może... hmmmmm a już wiem. Wiecie co chciałam wam powiedzieć, a właściwie spytać, czy u nas w polsce jest cos takiego, ze psy mogą oddawać krew????? ja bardzo chciałabym, żeby Cerber to robił (jeśli oczywiście będzie miał takie predyspozycje i jeśli nie sprawiałoby mu po pierwszym pobraniu jakiś problemów np. nie wiem z poruszaniem, chodzi mi tu o kondycję, to się czuje gdy psu coś nie pasuje co nie) chciałabym, żeby inne chore psy mogły korzystać z pomocy mojego psa. Kto wie, może kiedyś będzie potrzebna jakaś pomoc, a raczej krew jakiemuś pieskowi z forum i wtedy być może przetransportowano by od nas cerberkową, dobrą krew. Co wy wogóle o tym sądzicie??? ja kiedyś oglądałam na animal planet takie program ,,pogotowie dla zwierząt'' i tam właśnie chodziła kobitka ze swoim labradorem na oddawanie krwi.

Posted

zuzolandia napisał(a):
jEDEN Z BRIARDOW NIEJAKI ANGUS KARHU CZARNY NIEDZWIADEK juz dwukrotnie oddawal krew ;-) niecały miesiac temu uratowal zycie małemu jamnikowi ;-) ..... GUSIO JEST WIELKI ;-)

wow to ekstraaaaaaaa podoba mi się coś takiego i to szalenie... pragnę pomagać innym ludziom, ale i zwierzetom też... sama jutro idę na oddanie krwi ( juz chyba o tym wspominałam) niestety nie wiem czy mi ją pobiorą, ponieważ od śmierci mamy zbytnio się dobrze nie odżywiam, ale teraz od prawie miesiąca staram sie jeść ciepłe i w miare zdrowe posiłki, składające sie z zupy i drugiego dania, na rzecz właśnie oddawnia krwi... jak pójdę z cerberem na szczepienia, a będzie to nie długo to się spytam o tą krew...

Posted

furciaczek napisał(a):
a nio moga oddawac krew, ale psiak dawca musi wazyc powyzej 25kg.
i sama chce z prezesa zrobic takiego dawce no i z furciaka jak podrosnie.

emmmm no Cer waży ok 30 to chyba raczej może... bo jak nie to chyba się zastrzelę... no bo jak ostatnio byłam z nim u weta to wyszło, ze Cer waży 18 kg!! :crazyeye: co było dla mnie absurdem....

Aluś - Dzieki za linka, poczytam se... ;)

Posted

nomu napisał(a):
Cerber 30kg? ;o Z taką linią :o niee on nie może tyle ważyć te 17 kilo to pasuje ale 30 :o

coooo no zaskakujecie mnie, no bez przesady... jego matka ma 44 cm. w kłebie i waży 17 kilo, a on raczej ma 62 cm i raczej nie bardzo może ważyć tyle co matka... jemy waga waha sie między 25, a 30 kg.
Nie no Cerber to nie chart...

Posted

waże go dobrze, ostatbim razem jak go ważyłam, to było przed pójściem do weta po tabletki na odrobaczenie to ważył 23 kg. bo miał niedowagę, to było jakiś miesiąc po śmierci mamy, miał niedowagę, bo ja nie za bardzo o niego wtedy dbałam, a poza tym on jeść nie chciał... więc nie sądzę, że gdy teraz przytył, a przytył sporo, to że ważyłby mniej... zważę go jutro po oddawaniu krwi i wam napiszę dokładną jego wagę... o ile będę miała siłę go wziąć na ręce :D

Posted

Moja to aż 4 kilo waży... i chyba nie nadaje sie na oddawanie krwi co... zreszta poczytam tego linka, a może i takie małe psiaki moga. Zreszta zapytam weta... chociaż nie... bo ta baba to wie tyle co i ja... :angryy:

Mam nadzieje że Cerberkowa krew sie przyda i uratuje jakiemuś futrzakowi życie :)
oj będziesz dumna z niego :) i cioteczki Z dogo tyyyżż :evil_lol:

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):

Mam nadzieje że Cerberkowa krew sie przyda i uratuje jakiemuś futrzakowi życie :)
oj będziesz dumna z niego :) i cioteczki Z dogo tyyyżż :evil_lol:

Oj ja też bym tego chciała z całego serca, wtedy miałabym taką satysfakcję z tego co zrobiłam i poczułabym się czystsza w swoich postępowaniach :)

Ja właściwie to już jestem dumna z Cerbera za to, ze jest i za to kim jest. Nie ważne jak wygląda , czy komuś się podoba czy nie. Najważniejsz, ze póki co Cer jest zdrowy silny i pełen życia, to dla mnie najważniejsze, a poza tym ma charkter taki jaki sobie wymarzyłam... (no moze zbytnio Cer przesadza z tą karnością, bo czasem jak się sama na siebie wściekam a on to wyczuje to się boi... :/ ale zaraz go wołam do siebie, przytulam, mówię, ze to nie do gupolka i już się uspokajam... :) )

Posted

Cześć cioteczka!
Widzę że tu rozmowa o krwiodwstwie sie rozwinęła :cool3: Z tego co wiem, to taki bank krwi we Warszawie jest. A czy w innych mistach psią krwe pobierają to nie wiem, ale raczej w to wątpie, bo to dość nowy system