Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć juszes, nawet nie wiesz ile strciłas na mojej galerii :) ale to już przeszłość. Dobra zaraz daje fotki, tylko je na serwer wgram :)

a WIECIE CO DZIŚ JESZCZE ZROBIŁAM, TYLKO W SUMIE PROSIŁABYM, ŻEBYŚCIE POWIEDZIELI CZY DOBRZE ZROBIŁAM. wIEM W SUMIE, ZE JEST JESCZE ZA WCZEŚNIE. aLE GDY WYSZŁAM Z Cerberem na dwór, wzięłam kilka ciasteczek. Kiedy wchodziłam do sklepu, dałam komendę ,,siad'' i ,,zostań'' dość wyraźnie. Przed tym jednak pokazałam Cerberowi ciasteczko i on się podniecił, więc właściwie natychmiat wykonał moje polecenia. Kiedy wyszłam ze sklepu nadal trzymałam ciastko z nadzieją, że Cer siedzi i że będę mogła to costko mu dać. Niestey Cer stał, więc ciastko poszło do kieszenie. Dobrze zrobiłam??????????

Posted

dobrze, ze go nie nagrodzilas, ale taka sytuacja nie powinna zaistniec.
w szkoleniu ''skazujesz psa na sukces":evil_lol: starasz sie zawsze tak zaaranzowac sytuacje, zeby pies Cie posluchal (oczywiscie podczas szkolenia, ktore ma na celu wyrobienie tak silnych odruchow, ze pies prawie na 100% zareaguje prawidlowo w trudnej, ''zyciowej'' sytuacji)
"wIEM W SUMIE, ZE JEST JESCZE ZA WCZEŚNIE" - otoz to:)

Posted

wiq napisał(a):
dobrze, ze go nie nagrodzilas, ale taka sytuacja nie powinna zaistniec.
w szkoleniu ''skazujesz psa na sukces":evil_lol: starasz sie zawsze tak zaaranzowac sytuacje, zeby pies Cie posluchal (oczywiscie podczas szkolenia, ktore ma na celu wyrobienie tak silnych odruchow, ze pies prawie na 100% zareaguje prawidlowo w trudnej, ''zyciowej'' sytuacji)

D;aczego taka sytuacja nie powionna mieć miejsca???????
I co w atkiej sytuacji powinnam zrobić???????

Posted

Cerber napisał(a):
a WIECIE CO DZIŚ JESZCZE ZROBIŁAM, TYLKO W SUMIE PROSIŁABYM, ŻEBYŚCIE POWIEDZIELI CZY DOBRZE ZROBIŁAM. wIEM W SUMIE, ZE JEST JESCZE ZA WCZEŚNIE. aLE GDY WYSZŁAM Z Cerberem na dwór, wzięłam kilka ciasteczek. Kiedy wchodziłam do sklepu, dałam komendę ,,siad'' i ,,zostań'' dość wyraźnie. Przed tym jednak pokazałam Cerberowi ciasteczko i on się podniecił, więc właściwie natychmiat wykonał moje polecenia. Kiedy wyszłam ze sklepu nadal trzymałam ciastko z nadzieją, że Cer siedzi i że będę mogła to costko mu dać. Niestey Cer stał, więc ciastko poszło do kieszenie. Dobrze zrobiłam??????????

hmm wydaje mi sie ze Cerber poprostu nie zrozumial do konca o co chodzi, musisz bardziej dopracowac komende na jakiejs wolnej przestrzeni, a jesli juz wyszlas ze sklepu z ciastkiem to moglas mu wydac jakas inna komende np siad i wtedy mu dac ciastko, bo tak on czekal caly czas na to (pewnie nie szczekal pod sklepem??) a potem nie dostal

Posted

Marta_Ares napisał(a):
hmm wydaje mi sie ze Cerber poprostu nie zrozumial do konca o co chodzi, musisz bardziej dopracowac komende na jakiejs wolnej przestrzeni, a jesli juz wyszlas ze sklepu z ciastkiem to moglas mu wydac jakas inna komende np siad i wtedy mu dac ciastko, bo tak on czekal caly czas na to (pewnie nie szczekal pod sklepem??) a potem nie dostal

Martuś on był bardzo gzeczny pod tym sklepem i sobie nigdzie nie poszedł, tylko zamiast siedzieć stał i dlatego tego ciasteczkea nie dostał :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Posted

[quote name='Alynkaaa']hej laseczka:)a gdzie zdiateczka mojego cukiereczka Cerbereczka:):eviltong: :evil_lol: yo:)

hehehehe ale rymujesz, już foeczki wstawiam :)

Posted

Już są foteczki :)

aaaa te foteczki (większość ) robiła Ola :) ja tylko zrobiłam ze 20 :) No i były robione jej aparatem. Olek mi wczoraj przesłała te foteczki przez neta i pozwoliła opublikować na swojej galeri :)

Pierwszą fotkę, robiłam akurat ja :D:D:D:D:D

Dobra macie bo się nie doczekacie. Zaraz będzie więcej, bo się wgrywają :)

Posted

Dobra już są następna, coś serwer spida dostał i się w miarę szybko wgrały :D:D:D:D:D

Ta fotka podoba mi sie najbardziej. Jeszzce nigdy nie udało mi się Cerberowi zrobić fotki jak jest zdziwiony, ta jest the best :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

No to ja teraz znikam, a po południu szykuje się dla was mała niespodzianka :)

Ola tylko nie zdradzaj tajemnicy, bo to ma być niespodzianka. Mam cichutką nadzieję, ze będziesz mogła sie ze mną spotkać Oluś :) życzę zdrówka :)

Posted

jest i cukiereczek Cerbereczek:)

ale jezorki Kora wytrwale uczy Cerbera "po co ma sie jezyk":)
tym razem chyba uczen <Cerber> wyprzedzil mistrza<Kore> w dlugodci jezorka:):eviltong: :eviltong: :eviltong: :evil_lol:

Posted

Cerber; napisał(a):
Ola tylko nie zdradzaj tajemnicy, bo to ma być niespodzianka. Mam cichutką nadzieję, ze będziesz mogła sie ze mną spotkać Oluś :) życzę zdrówka :)

Nie nie, nie zdradzę ;) Ale być może uda mi się do ciebie dołączyć :p

Posted

nie powinna miec miejsca, bo za bardzo podnioslas kryteria. musisz isc do przodu malymi kroczkami. jezeli bedziesz za bardzo podkrecac srube i pies nie bedzie mogl wyjsc z sytuacji korzystnie, moze sie zniechecic.
ze szkoleniem trzeba powoli... niestety;)

Posted

Oluś coś Cię nie wiedziałam w parku, chyba Cię nie było co????
Widze, ze zbyt wielkiego poruszenia nie zrobiłam tą niespodzianką ale nie szkodzi :D:D:D:D:D:D Już mogę powuedzieć i pokazać o co mi chodził0o. Zaraz wstawie foteczki i wszystko się wyjaśni :)

Posted

Alynkaaa napisał(a):

ale jezorki Kora wytrwale uczy Cerbera "po co ma sie jezyk":)
tym razem chyba uczen <Cerber> wyprzedzil mistrza<Kore> w dlugodci jezorka:):eviltong: :eviltong: :eviltong: :evil_lol:

Hehehehe wydaje mi się, ze Cer raczej uczniem nie jest bo jest starszy od Kory o 2 lata :D:D:D:D:D:D:D a jęzor zawsze ma tyaki długi :)

Posted

Cerber; napisał(a):
Oluś coś Cię nie wiedziałam w parku, chyba Cię nie było co????
Widze, ze zbyt wielkiego poruszenia nie zrobiłam tą niespodzianką ale nie szkodzi :D:D:D:D:D:D Już mogę powuedzieć i pokazać o co mi chodził0o. Zaraz wstawie foteczki i wszystko się wyjaśni :)

Nie, nie było mnie :-( Nie miałam siły, poza tym ta pogoda mnie dobjia :shake: