Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 i co robimy dalej?:> siad zostań ;) a po ćwiczeniach zabawa ;) Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 sedzia jeszcze cos pokazywal i jako ,,rekwizytu'' ,,uzyl'' mojej suki ;) a moja suka to aniol wiec dala zrobic ze soba wszystko :) i jak pomysle, ze zeszlym roku w lodzi na wystawie nie dala sie przez mezczyzne dotknac i tegoz samego sedziego rowniez... ;) to zdjęcie mnie zauroczyło jak widac moja sucza pieknie sie sypie na lato... nie co dlugo jej idzie zrzucanie tego futerka, ale juz jestesmy na najlepszej drodze :) przydaloby sie teraz co by wiecej tluszczyku miala, by tej chudziny nikt ogladac nie musial. a mandy siedzi i mowi ,,no taj ze tego smakola juz no, nie badz taki sknerus :P'' Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 z demoniastym kolega :) o a tu juz sie zaczyna... po egzaminie spytalam sedziego jak mozna zaczac uczyc psa wyszukiwania wlasnego przedmiotu sposrod kilku innych... na wstepie sedzia pokazal kilka cwiczen na wyszukiwanie swojego koziolka... i tak oto sedzia rzucil bardzo daleko koziolek a ja schowlam sie z mandy za barakiem, po chwili kazal mi ja z za baraku puscic by szukala przedmiot, efekty tej pracy zobaczycie na zdjeciach :) dodatm tylko, ze mandy nigdy wczesniej w zyciu nie bawila sie w cos takiego Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 kolejne cwiczenie... zostawilam suke na siad, odeszlismy na ok co najmniej 40 krokow jak nie wiecej, gdzie staly pacholki ustawione jeden obok drugiego na ok 40 cm. stanelam tak by suka mnie widziala i mialam pod kazdy pacholek wsadzic moj koziolek tj. wlozyc, zakryc, podnies pacholek i przeniesc pod kolejny i tak z 5 pacholkami, dla efektu jeszcze tym koziolkiem pomizialam trawe :P po czym wrocilam do suki i dalam polecenie szukaj, a suka jak z procy prossto na te pacholki i zaczela szukac... a co bylo dalej, zobaczcie sami :) szukam... niusze... Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 znalazłam... no rzesz znalazlam i co teraz? no wlasnie i co teraz? pani tez nie wie, na co pan sedzia, niech znajdzie koziolek i go przyniesie na co pani mowi szukaj szukaj :D na co moja suka... no dobra :D (dodam, ze pacholek, ktoory przewrocila to wlasnie pod nim znajdowal sie koziolek, ale moja suka nie zajarzyla ze mi chodzi o koziolek za pierwszym razem i zaaportowala co miala pod nosem :) ) miał być aport? masz i aport... piekna i dumna ksiezniczka ze swoja zdobycza :) zobacz pani udalo mnie sie ten aport wziac :D Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 no i hura zabawa na 102 ;) ooo znalazl sie i aport :D ale fajnie ;) huraaaaaa :P Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 za drugim razem suka zostala schowana by nie widziala gdzie pani chowa koziolek szukaj szukam to skoro wtedy bylo zle, to teraz zrobie inaczej :) Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 wezme skubanca i przestawie na bok... ...no tak jak myslalam jest i koziolek... huraaaaa znalazlam :D pani zobacz co ja mam :D Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 i jeszcze jedno cwiczenie jakie robilismy to wyszukiwanie przedmiotu w otoczeniu, plecaki, stoliki, psy, ludzie itd. jest znalazłam! ostatnim cwiczeniem bylo cwiczenie, ktorego kawalek mieliscie okazje ozobaczyc na filmiku... polegalo ono na tym, ze zostaly roztawione 4-5 aportow i dolaczyl do nich moj koziolek.... dalam suce reke do obwachania i dalam haslo do szukania... suka po przeleceniu wszystkich przedmiotow bez zawachania wziela moj aport! szczena mi opadla do samej ziemi! jestem niesamowicie dumna z tej mojej dziewuuchy, zdolna mam bestie :] Quote
taxelina Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Ale ona zdolna i chetna to pracy!! http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-viewpage-pageid-43.html http://www.fotografuj.pl/Article/Typy_matryc_aparatow_cyfrowych/id/33 http://www.cyfrografia.pl/zmniejszanieszumu.html http://www.swiatobrazu.pl/jak_zminimalizowac_szumy_na_zdjeciu.html http://www.piox.krakow.pl/foto-cyf/faq/faq01.htm Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 deer ale się poświęcasz, dzięki kochana :* Mandy 24 na dobe myśli i jest chętna do pracy ;) Quote
taxelina Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Oj zaraz poswiecam :) wpisalam w ogole szumy fotografia bo wiem ze temat Cie nurtuje :) Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 tyle, ze ja malo czytac lubie, chyba ze temat naprawde mnie mega interesuje :P a te szumy o tyle ujda w tloku, ze albo naucze sie zdjecia robic bez czytania, albo wiecznie bede na nie narzekac :P Quote
taxelina Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Cerber napisał(a):tyle, ze ja malo czytac lubie, chyba ze temat naprawde mnie mega interesuje :P a te szumy o tyle ujda w tloku, ze albo naucze sie zdjecia robic bez czytania, albo wiecznie bede na nie narzekac :P No ale czasami jestes chyba zbyt wymagajaca :) Quote
Cerber Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 czasami niestety za bardzo, ale ciesze sie bo wypracowalam, ze bardziej wymagajaca jestem wobec siebie sama ;) wiesz to,m ze sama sie krytykuje to motywuje mnie do tego by polepszyc to co jeszcze dobre nie jest :) Quote
Asiaczek Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Taaaa, chodzenie bez smyczy... A kto trzyma Mandy za ogon...? http://lh3.ggpht.com/_3wQiKq064-c/TDHYUB9R1hI/AAAAAAAAFnI/0DTf7XJQWDI/s512/DSC_4794.JPG Z olbrzymia ciekawością przeczytałam o szukaniu aportu. Rzeczywiście Mandy jest niesamowita. Ale takie sa przecież Belgi, prawda? Węch niesamowity, zdolność koncentracji, chęc pracy. No i komenty wydawane przez Ciebie, zrozumiałe dla psa, to tez istotne:) Jednym słowem - BRAWO!!! Pzdr. Quote
taxelina Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Cerber napisał(a):czasami niestety za bardzo, ale ciesze sie bo wypracowalam, ze bardziej wymagajaca jestem wobec siebie sama ;) wiesz to,m ze sama sie krytykuje to motywuje mnie do tego by polepszyc to co jeszcze dobre nie jest :) No wiadomo ze trzeba miec troche samokrytyki ale bez przesady :) zdjecia to jest tez zlapanie chwili a nie super wypieszczone zdjecie bo kazde zdjecie mozna poprawic w programie Quote
anauhciram Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 bardzo fajny blog, naprawdę:modla::modla::modla: niektóre Twoje ujęcia są naprawdę świetne:lol::lol::lol:. No a cerberek :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:normalnie można się zakochac:):):) Quote
kajkoowa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Mandy przestawiająca pachołek rewelacyjna, uśmiałam się jak nigdy :D Mądra sunia, mądra :loveu: Quote
Cerber Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 dziś minęły 4 lata.... czas niesamowicie szybko leci, a ja ciągle o niej myślę i ciągle chciałabym ją choć przez moment zobaczyć... żeby chociaż mi się przyśniła... ale coś nie chce... [*] Quote
Cerber Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 swoja droga to mam jeszcze 2 takie foteczki ;) a dzis jak wrocilam od mamy to poszlam z potworami nad wode, oczywiscie bylo kapitalnie... z tej okazji zabralam aparat i porobilam pare fajnych zdjec :) Quote
Cerber Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 swoja droga to mandy przelamala w koncu lody i dzis dawala nie zle popalic cerberowi... byla pewna siebie w wodzie, biegala i plywala szybko po zabawki, tak by cerber nie mogl ich pierwszy dopasc... zabawa byla przednia, moja ukochana kradziejka to naprawde zolza... jednakze cerberek ukochany dawal fory dzieciakowi niekiedy :) jednakze jest mega superasnym nauczycielem plywania :) do tego stopnia, ze jak siedzialam na srodku jeziorka (tam bylo mega plytko w niektorych miejscach) to mandy przychodzila do mnie na srodek i podawala pilke do rzucania czego cerber zbyt chetnie nie robi, bo nie czuje sie zbyt pewnie kiedy ma na nie co glebszej wodzie stac. Quote
Recommended Posts