Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

próbowałam wcześniej wstawić zdjecia, ale nic z tego... może teraz się uda :|

tu cerberek ze swoimi zasłużonymi nagrodami.... to dzięki waszym kciukom, za które dziękuję wszystkim :*

i mandalka juz zapoznajaca sie z vienka

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my juz jakis czas huuse smakujemy i w sumie narzekac nie mozemy :) a ta obecna jest super w smaku :)
nie wiem czy uda mi sie wstawic wszystkie zdjecia dzis, bo mnie co chwila wywala ;(

Posted

dziękuję ERIA w sumie to nic specjalnego, chociaż klimat mi się podoba :) mam jeszcze nad czym pracować jeśli chodzi o jakoś zdjęć, które robię, ale nie poddaję się :)
Dziś byłam z psami nad wodą po raz pierwszy... już od jakiś 3 dni mamy super ciepłą pogodę i stwierdziłam, ze wstrzymam się ciut by odrobinę chociaż woda się ociepliła... na pewno nie ejst jeszcze aż taka ciepła jak w lecie, ale stwierdziłam, że jak rzucę kilka razy patyk to nic sie nie stanie... no i poszłam, psy troszkę popływały, a mi udało się zrobić zdjęcia, ale jeszcze nie wiem jak wyszły, gdyż jak wróciłam, zjadłam obiad to poszłam z mandala poćwiczyć slalom, bo mam tyczki... po raz pierwszy udalo mi sie tak solidnie tyczki wbic, ze sie wcale nie ruszly... w sumie i tak by sie nie ruszaly, bo postanowilam od nowa zaczac go robic metoda tunelowa :) mam nadzieje, ze po jakims czasie suka bedzie robila przechodzony slalom a nie przeskakiwany, jednakze musze troche ograniczyc slalom na treningu chyba jesli chcce zrobic ten metoda tunelowa.

Posted

nie poddawaj się kochana :) sama mówisz, ze dopiero 2 trening, a może nóz widelec, Ty coś źle robisz? po 2 treningach i tak jeszcze nic stwierdzić nie można... mandy wychodzi, bo ona już w wieku 6 mies. slalom umiala, wiec teraz tylko poprawiamy i szlifujemy pewne elementy... zobaczysz niedlugo i wam zacznie wychodzic super, trzymam kciuki :)

Posted

nam też się popsuła i stwierdziłam, że nie pójdziemy dziś na slalom, ale jednak okazało się, ze treningu nie ma i jednak doszłam do wniosku, że im solidniej się przyłożę do pracy tym lepiej dla nas :) dziś ćwiczyłyśmy wchodzenie z różnych kątów i jestem baaardzo zadowolona z jej pracy, suka baardzo sie stara i jest skupiona, doceniam to :) Cerberka na slalom nie zabieram, bo to mój miszczu kochany, precyzyjny, bezbłędny, on wszystko potrafi już zrobić, no i robi slalom przechodzony a nie przeskakiwany :)

to ja wstawiam jeszcze kilka zdjęć z wczorajszej pięknej pogody... dziś już tak nie jest buuu chyba nie musze mówić jak moje psy zachowywały się kiedy zobaczyły wodę :D z resztą zdjęcia doskonale to obrazują :)

mandy to w ogole nie plywa tylko skacze po wodzie, komicznie to wyglada :D

Posted

cerbi mnie rozbraja samym soba... rzucilam paytk, ktorego nie widzial, po czym z nudow poszedl szukac w wodzie czegos co mozna byloby wylowic na brzeg.... no i jak juz znalazl to tak szedl powoli po wodzie i sie czil na ten patyk :D moj ukochany mozgowiec :]

w miedzyczasie udawal maliniaka ;)

i robil cerberkowe stojki :)
to zdjecie mi nie wyszlo, a szkoda bo mi sie podoba

a mandy skakala jak zwykle :D

Posted

tak jak mandy nie daje szans cerberowi na ladzie jesli chodzi o aporty i zawse mu zabiera, bo czesciej szybciej do nich dociera, tak to cerbi rzadzi w wodzie... mandy jest mimo wszystko mniej pewna siebie w wodzie i czesto jak rzucam aport to ona odpuszcza, a cerber leci jak wsciekly... mam andzieje, ze jednak suka sie wyrobi i niebawiem bedzie jak pierdzielnieta latala po aport zabijajac sie z cerberem, ktore pierwsze do niego doplynie :D ja juz i tak jestem szczesliwa, ze suka kocha wode... jeszcze dodam, ze kiedy kaze cerberowi siedziec a rzucam mandali aport to bez problemow i ona leci... ale z cerbim nie chce wyrywac sobie por dla zabawki w wodzie :P

Posted

izabelowata tj. chodzi ci o kolor??? bo ja jeśli o kolory koni chodzi to się kompletnie nie znam :P dla mnie ona jest ruda i tyle :D a jeśli hodzi o rasę to jest ona czystej krwi haflingerem ściągnięta z niemieckiej hodowli specjalnie dla potrzebb hipoterapii, boska klaczka się zapowiada z niej... w sumie już jest, ale jest jeszcze młodziutka i dużo musi się nauczyć. Ja ją uwielbiam osobicie :)
w lecie myślę, że będę miała okazję częsciej na nią siadać, teraz mało czasu, a i ja trochę ułomna, ale poproszę właścicielkę cobym mogła za opłatą na niej pouczyć się jeździć...

co do zdjęć, to ja nie narzekam na nie tylko na siebie :P bo wiem, że żeby robić lepsze zdjęcia musze jeszcze popracować, ale ja z natury marudna jestem, co niiektórych doprowadza do szału :P

Posted

O, no to jak haflinger to chyba umaszczenie kasztanowate z konopiastą grzywą i ogonem, chociaż gdyby był to koń innej rasy, to pewnie zaliczałby się do izabelowatych, ale akurat w tej dziedzinie wiedza skąpa :evil_lol: Piękny koń. Oba piękne. Konie to niesamowite stowrzenia, który jak się raz pozna- już zawsze będą człowieka do siebie ciagnęły. My z utęsknieniem czekamy na wakacje, prawdopodobnie pojedziemy na obóz konny :loveu: to będzie już drugi raz. Tylko, czemu do tych wakacji tak daaaleko...? :evil_lol:

Posted

Cerber napisał(a):
czesc dziewczyny, dzieki za odwiedziny :* ja jestem znowu ograniczona, komputer swiruje na maksa... cud, ze udalo sie wejsc na chwile na dog ehhh :( Asiaczku na Twoja galerie moj komputer sil juz nie ma, za duzo macie stron, za duzo informacji i komp nie daje rady :( mialabym ogromna prosbe, bo moze to sie uda... moglabys mi podac link do twojej galerii z tej syt. gdzie pytalam Cie bys wyjasnila mi kto na crufcie zdobyl tytul najpiekniejszej sunki??? co i rusz probuje kilka stron przeczesac, to komputer sie restartuje... a chcialabym przeczytac co odpisalas. Z gory bardzo dziekuje. Ja chyba znowu bede musiala kompa do naprawy oddac, albo nie wiem juz co robic ehhh

Co do suni, która wygrała suki na Cruft'cie i jednoczesnie wzieła BOB'a to po prostu wejdź tak:
gr. V
Basenji
Wystawy
Basenji na wystawach
Crutfs 2010

deer_1987 napisał(a):
Ciekawe jak Wam szwedzka karma bedzie smakowac Husse ;)

Moim psom baaaardzo smakowała, ale urwał mi się kontakt z dealerem i.... jakoś tak poszło...

Wydaje mi się, że Mandala taka bardziej ofutrzona jest po zimie...?

Pzdr.