Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cerber napisał(a):

Kamila - coś masz z galerią, czy to ja mam coś z kompem? bo nie mogę się dostać<mysli>

Faktycznie cos nie dziala jak sie chce wejsc przez banerek ale jesli pojdziesz do grupy 2 -> dogi niemieckie -> galeria ,to mnie znajdziesz i wtedy dziala :p

Posted

No o teraz juz widze...ja chyba za szybkie tempo przybralam w nauce tego slalomu :evil_lol: Bo ty widze nagradzalas na poczatku kazde osobne przejscie ciasteczkiem a ja moze po 4-5 przejsciach dawalam nagrode :roll:
W przyszlym tygodniu sprobuje tak jak ty robisz i zobaczymy :lol: Dzieki.

Posted

hehehe każdą komendę i każdą sztuczkę trzeba pokazywać naprowadzając smakołykiem i nawet za każdy ruch w dobrym kierunku dawać smaczka, bo albo pies nie wie o co chodzi albo mu się nie chce jak nie dostanie od razu nagrody :P a ja nie dawałam ciasteczek tylko karmę dla szczeniąt :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Najpierw naprowadzasz, a po jakimś czasie wprowadzasz komendę słowną, ja jestem taka, ze zawsze wszystko robie od razu i nigdy mi to na złe nie wyszło... ale robie tak dlatego, ze nie potrafię nic do psa nie gadać i tylko naprowadzać :P:P:P:P:P:P

a jeszcze jako ciekawostkę napiszę, że Cerber ma 57 cm w kłębie, a przed chwilką przy ścianie dokładnie zmierzyłam Mandalkę, wygładziłam włosy, wyszukałam kłębu i zaznaczyłam kreską i wyszło jej równiutkie 56 cm, równiutko na miarce kreska w kreskę ;) no we środę kończy 6 miesięcy, coś mi się wydaje, ze będzie w górnej granicy wzrostu ;)

Posted

Cześć Lui! :multi:

Ale zdolna ta Twoja Mandalka. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

Cerber napisał(a):
hehehe każdą komendę i każdą sztuczkę trzeba pokazywać naprowadzając smakołykiem i nawet za każdy ruch w dobrym kierunku dawać smaczka, bo albo pies nie wie o co chodzi albo mu się nie chce jak nie dostanie od razu nagrody :P a ja nie dawałam ciasteczek tylko karmę dla szczeniąt :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Najpierw naprowadzasz, a po jakimś czasie wprowadzasz komendę słowną, ja jestem taka, ze zawsze wszystko robie od razu i nigdy mi to na złe nie wyszło... ale robie tak dlatego, ze nie potrafię nic do psa nie gadać i tylko naprowadzać :P:P:P:P:P:P

A pamiętam jak kiedyś mówiłaś, że nie uczysz psów na smaki, bo pies ma wykonywać komendy sam z siebie, a nie dlatego, że dostanie smaka. :eviltong: :evil_lol: ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Cześć Lui! :multi:

Ale zdolna ta Twoja Mandalka. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

A pamiętam jak kiedyś mówiłaś, że nie uczysz psów na smaki, bo pies ma wykonywać komendy sam z siebie, a nie dlatego, że dostanie smaka. :eviltong: :evil_lol: ;)

cześć kochana :)

Ja tak mówiłam?:eviltong::p powiem szczerze, ze nie pamiętam, ale może może... trochę się zmieniło od tamtego czasu ;)

eria napisał(a):
Lui nie poznałam Cię z tym nowym banerem i avem !! :loveu:

hehe tak se eksperymentuję, co będzie pasowało a co nie :P jeszcze bener mi się nie podoba, bo napaćkane na nim jest, ale na razie może taki być ;) ta minka z serduszkami mówi mi, ze chyba Ci się podoba, także dzięki :)

Posted

Cerber napisał(a):
cześć kochana :)

Ja tak mówiłam?:eviltong::p powiem szczerze, ze nie pamiętam, ale może może... trochę się zmieniło od tamtego czasu ;)

Tak tak, mówiłaś, pamiętam jak dziś. :evil_lol: Gdy miałaś tą śliczną czarną spanielkę z Elbląga na tymczasie. A mówiłam Ci wtedy, że spaniela smakami przekupisz, to się zapierałaś. :eviltong: Ale widzę, że już zmądrzałaś. :eviltong: :multi: :loveu: ;)

Posted

Asia - to tym bardziej nie pamiętam :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: no ale nie ważne jak to się mówi, co było a nie jest, nie pisze się w rejestr czy jakoś tak :eviltong:

Marta - no kochana, jesteś kochana:loveu: a miałaś mi dać aparat jak będą mediumy biegać i co??? dałaś komuś innemu?:> a ja sobie przypomniałam o tym jak juś byliście przy samochodzie i odjeżdżaliście:roll:

Posted

Dzięki Aniu :loveu: moja dziabie tylko na slalomie ostatnimi czasy :eviltong: a Twoja przez cały tor:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

noooooooooooooo :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: jedna z jej sióstr (nie wiem jak inne) wygląda jak maliniak, ma znaaacznie krótszą sierść i w ogóle mało do siebie są podobne, prawie nie jak siostry!
Ma mniej czarnego nalotu na piersi i i ma stokroć jaśniejszy ogon, jedyne z czego podobne to z tułowia bo obie są jasne i mają na grzbiecie mało nalotu.

Posted

a to sąsiadująca za naszym blokiem sunia w wieku bardzo zbliżonym do Mandalki, mniej więcej w tym czasie się u sąsiadów pojawiła co Mandalka u mnie, obie suczki bardzo fajnie się dogadują :) bardzo się lubią :)

i mój wyliniały ala maliniak:eviltong:;)

Posted

Piękna ta Twoja terviczka :loveu:
4 miesiące to wyjątkowo pokraczny wiek muszę przyznać - łapy za długie, sierść jak puch.. ale przepiękna wyrosła :multi::loveu:

I co? Wciąż taka spokojna, jak kiedyś rozmawiałyśmy? ;)

Posted

ogólnie to jest bardzo zrównoważona i potrafi wyczekiwać, bardzo mi się to podoba szczególnie na agility bo przed biegiem nie mam problemów z zostawianiem jej na starcie ;) chociaż nie powiem swoje adhd dostała i potrafi pokazać rogi, szczególnie gdy biorę ją wcześnie rano na dwór na siku a ona zaczyna latać po calutkim osiedlu, powoli przestaje mnie słuchać, młodzieżowa głupawka się zaczyna odzywać:eviltong::eviltong::eviltong: