Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eria, Anetta, Mudik, dziękuję bardzo :)

Mudik - ano mam i dziękuję :) nawet zajwię się z nim na sobotnio-niedzielnych zawodach :]

a teraz foteczki znad wody, z fresbiee od kochanej Viris :loveu:

Posted

no oczywiscie moje dziecko nie mogło powstrzymać się od wejścia do wody... jak widać woda na lód zmrożona, ale mojemu dziecku to nie przeszkadało i czekalo aż mamuśka coś rzuci daleko, zeby popłynąć.... ale matka niestety była niedobra i klapa, nie było pływania

no to se dzieciak znalazł inną rozrywkę :P

Aga, baaaaaaaaaardzo Ci dziękuję za te foty :*

Posted

dzięki kochani :)

Dziś pow wieczór wyjeżdżamy do łącka na 2-dniowe zawody o Puchar Polski Agility. Trzymajcie za mnie i cerberka kciuki, bardzo się przydadzą :p startujemy z Cerberkiem po raz pierwszy w klasie LA1 i mam trochę stresa, bo cer nigdy nie robił na dywanie huśtawki, kółka i slalomu... znaczy slalom raz zrobił, ale się ślizgał... boję się, ze źle wejdzie w slalom jak bedziemy biec tor :P no ale nic, najważniejsze to, żeby dobrze się bawić i z takim nastawieniem na te zawody jadę :)

Posted

Śliczne masz świneczki. :cool3: :loveu: :loveu:

http://images30.fotosik.pl/154/c0487baccc580825med.jpg
Braterska miłość. :cool3: :lol: :evil_lol:

[quote name='Cerber']dzięki kochani :)

Dziś pow wieczór wyjeżdżamy do łącka na 2-dniowe zawody o Puchar Polski Agility. Trzymajcie za mnie i cerberka kciuki, bardzo się przydadzą :p startujemy z Cerberkiem po raz pierwszy w klasie LA1 i mam trochę stresa, bo cer nigdy nie robił na dywanie huśtawki, kółka i slalomu... znaczy slalom raz zrobił, ale się ślizgał... boję się, ze źle wejdzie w slalom jak bedziemy biec tor :P no ale nic, najważniejsze to, żeby dobrze się bawić i z takim nastawieniem na te zawody jadę :)
Popieram, najważniejsza jest dobra zabawa, a nie wygrana. ;) :p

Posted

no i wróciliśmy... bogatsi o nowe doświadczenia i przeszczęśliwi :)
Tak jak się domyślałam... pierwszego dnia cer wchodził źle w slalom... wieczorem tego samego dnia slalom i kilka hopków było rozłożonych to poćwiczyłam i na drugi dzień cer ani razu się nie pomylił :] generalnie ejstem bardzo zadowolona jak na 6 przebiegów w ciagu 2 dni, cer nie zrobił ani jednej Detki tzw. dyskwalifikacji... byłam po prostu w szoku :) to teraz relacja:

9.02.2008.
klasa LA1 egzamin - miejsce 9/20 z oceną dobrą
agiility + jumping open - miejsce 7/37 (Wow) z oceną bardzo dobrą ( jak na wszystkie psy biegające w naszej klasie wzrostowej to naprawdę nie jest zły wynik, jak dla mnie)

10.02.2008
Klasa LA1 egzamin - miejsce 11/23 z oceną bardzo dobrą
agility + jumping - miejsce 12/38 z oceną dobrą

jak widać wyniki są dobre, albo i bardzo dobre jak na debiut w klasie wyżej... niektóre tory nie były proste ( w openach) i bałam się, że bez treningu z sekwencjami danego toru, nie dam rady w całości przebiec bez DIS... jak widać udało się i już wiem, że z cerberem mogę zrobić i osiągnąć wszystko :)

Posted

dzięki wam kochani :*

Ewa3 - Ali ma dopiero 7 miesięcy... w LA0 mógłby najwcześniej startować w wieku 15 miesięcy, a w klasie LA1 w wieku 18 mies. myślę jednak, że chyba tak szysbko startować z nim nie będę... muszę trochę popracować nad jego temeramencikiem i posłuszeństwem, i jeśli zobaczę, ze rzeczywiście idzie mu jako tako to bieganie i odwoływanie (szczególnie od tuneli :P ) to może na początku 2009 roku zaczniemy biegać :)

Posted

Mudik - dzięki wielkie... oba psiaki wytarmoszone zostały... ali sobie darować nie może przecież, że cer jest miziany, a on nie :P

tu cerberk na kole :]

Posted

Cerber napisał(a):
dzięki wam kochani :*

Ewa3 - Ali ma dopiero 7 miesięcy... w LA0 mógłby najwcześniej startować w wieku 15 miesięcy, a w klasie LA1 w wieku 18 mies. myślę jednak, że chyba tak szysbko startować z nim nie będę... muszę trochę popracować nad jego temeramencikiem i posłuszeństwem, i jeśli zobaczę, ze rzeczywiście idzie mu jako tako to bieganie i odwoływanie (szczególnie od tuneli :P ) to może na początku 2009 roku zaczniemy biegać :)

przepraszam, nie widziałam w jakim wieku jest Ali;)
w takim razie do zawodow masz jeszcze duzo czas wiec napewno duzo sie jeszcze nauczy do tego czasu:lol:

Posted

Ewa3 - nic nie szkodzi, naprawdę :) tak, musimy się sprężyć, byśmy jak najszybciej rozpocząć karierę agilitową i jak najdłużej się w to bawić, tym bardziej, ze już teraz widać jak młody napalony na tor jest kiedy stoję z nim na uboczu i patrzę :] Wiadomo Cerber nie jest długowieczny za kilka niedługich lat trzeba będzie kończyć karierę z nim... wtedy będę miała jeszcze młodego... a z cerbim rekreacyjnie :]

Macie przedwczorajsze fotki znad Wisły poza Włocławkiem

tam daleko leży Ali, po prawo to tervik - Szanta, a po lewo nasza Klaryska Virisowa :]

po lewo Ali, po prawo szetland CiDik

tu podobnie

a tu ja z moim niedźwiedziowatym :P

Posted

2 belgusie :loveu: zakochałam się w tych psach... od kąd mam własnego belgusia to mój świat wywinął się o 180 stopni i to mi się bardzo podoba :p:loveu: mam 2 wariaty w domu, które 24 na dobę potrafią bawić się, szaleć, skakać i wiele wiele więcej :loveu:

od lewej Ali, Szanta, Cidi

w oddali CiDi, Szanta

Ali w akcji z Klarą :lol:

Szanta :loveu: