Cerber Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 No i jestem :) cała, zdrowa, szczęśliwa i wykończona...z dam tylko relacje jak było i lecę spać, bo wykończona jestem tymi zawodami... Cerberek juz dogorywa... Otóż jak wiecie były 2 sdniowe zawody w Pruszkowie organizowane na hali sportowej... jak tylko przyjechaliśmy i weszliśmy na trybuny, Cerber zaczął trząść portkami jak nie wiem... bał się przeokropnie... wsadziłam go do Klatki i przykryłam, zeby sie wyciszył, ale dyużo to nie dało... w kązdym bądź razie na początku biagła klasa A0 czyli my.. były s,m i l czyli small, medium i large... najpierw biegały maluchy, potrem średniaki a potem my... w largach biegłam jako 4... Cerber był tak zestresowany, ze biegał jak żółw... genaralnie to miałam błędy za czas, bo został on przekroczony :-o ale generalnie nie było DIS i to mnie cieszyło... oczywiście na pierwszy ogień biegliśmy kategorię indywidualne agility, czyli ze strefkami, chyba miałam 13 miejsce na 26 psów... póżniej tego samego dnia biegliśmy jeszcze kategorię jumping team, czyli kategoria drużynowa (po 3 psy w drużynie), no i tu niestety miałam DIS... cerber jeszcze gorzej biegł niż agility, a przecież jumping to nasza ulubiona kategoria z tego względu, ze cer jest bardzo szybki i mamy bardzo dobre czasy w jumpingu... w każdym bądź razie zrobił mi DIS na ostatnim hopku :placz: no ale nic... i wczoraj nasze biegi się na tym zakończyły... dzis było to samo tyle, ze na odwrót... najpierw biegliśmy jumpin ale indywidualny i tu cerber już pięknie pobiegł, bo mieliśmy bodajże 6 miejsce i co mnie zdziwiło, Nasza Kora - czekolada była szybsza :-o zazwyczaj jest znacznie wolniejsza... myślę, ze to nadal stres, który się mojej psinie udzielał... nawet trenerka powiedziała, ze na cerbera to było stanoooowczo za wolno, i że to przez stres... po tym biegliśmy agility team, czyli drużynowe no i cerberek pobiegł to przecudnie, bo na 15 psów w A0 byliśmy 5, a w generalnej klasyfikazji, czyli A0, A2, A3 byliśmy chyba 13, czyli na jakies ja wiem 30-40 psów... też nie źle... w każdym bądź razie po raz pierwszy z cerberkiem ukończyłam oba biegi indywidualne, czyli jumping 0 i agility 0 na zawodach i mamy wpis w ksiażeczce pracy, kynologicznej, ze mamy na zawodach Fort cup 3, 8 miejsce na 26 psów i ocenę bdb czyli bardzo dobrą :multi: z tego powodu jestem przeszczęśliwa :loveu: Niesetty jezcze z cerberkiem nie przejdę do klasy A1, ponieważ uważam, ze jest jeszcze za wcześnie... Cerberek boi się hali i te zawody ( jego pierwsze zawody na hali) są tego dowodem, ze jest jeszcze za wcześnie... pobiegamy jeszcze troszkę w A0, a potem szybciutko czmychniemy do 1, bo szkoda nam czasu ;) No to zdałam relację słowną i mogę iść spać... jutro będzie FOTOrelacja ;):lol: DOBRANOC wszystkim :) Quote
anetta Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 :multi: brawo Hala go przytłoczyła ale przyzwyczai sie chłopak :) DIS na ostatnim hopku to jest chyba najgorsze co może się przytrafić ;) Quote
Cerber Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 mam tylko kilka fotek jak cerberk biegnie :( a to dlatego, ze po prostu nikt nie miał czasu ich robić... ale to nic, ogólnie z tego wyjazdu mam więcej fot :) przestraszony cerberino na kładeczce :-( i sama dupecka :evil_lol: Quote
eria Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 kto to mówił przed kastracją, że nigdy już nie będzie doopki focić :diabloti: Quote
Cerber Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 eria napisał(a):kto to mówił przed kastracją, że nigdy już nie będzie doopki focić :diabloti: ciiii miało się nie wydać ;) poza tym tu nic nie widać :diabloti::eviltong: Quote
Asiaczek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Mnie tez się wydaje, że wynik jest OK! Są takie psy (wystawowe), które lepiej prezentują się na trawie, a niektóre - w halach. ale tomozna wycwiczyc. Gratuluje!!! Pzdr. Quote
Cerber Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Tak Asiaczku, jestem bardzo zadowolona z cerberkowatego... dziekuję za miłe słowa :) zaraz jeszcze kilka fot powinnam dołożyć :) Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 przepraszam, zapomnialam o tych fotkach wczoraj:oops: macie teraz :) Domek, w ktorym nocowalismy nasz pokoj kosmiczny kran :D cerbiszonek :) Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 ja uczaca sie :) z cerberkowatym ja przysypiajaca :D i juz drugiego dnia na zawodach... jak widac cerberk byl bardziej zywy niz dzien wczesniej... moje ukochane ocetka :loveu: Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 tutaj nasz klub, oczywscie w niepelnym skladzie... jest nas wiecej, tylko niektorzy z roznych wzgedow przyjechac na te zawody nie mogli... mnie na ttym zdjeciu reprezentuje cerberk ;) cerberk myslacy i praktykujacy swoja wiedze, ktora juz posiada :D myslal jak przebiec torek, az sie slinil :D no i to chyba wszystkie foty takie z udzialem cerberka... moze cosik jeszcze tam jest, ale to podobne do tych, ktore teraz wstawilam... :) podsumowujac te zawody... bylo zaje...fajnie :) Quote
anetta Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 http://images33.fotosik.pl/11/c759796403bbbd47.jpg :eek2: Naprawde KOSMOS Quote
Asiaczek Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Super fotka! http://images34.fotosik.pl/12/500bd12cac3529cc.jpg Pzdr. Quote
Asia & Ginger Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Wszystkie fotki Twoje i Cerberka super. :cool3: :loveu: http://images33.fotosik.pl/11/c759796403bbbd47.jpg Ale kran jest the best. :lol: :evil_lol: Quote
eria Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 http://images34.fotosik.pl/12/d1d814293eb8fa74.jpg 'ja cie kocham a ty sie uczysz' albo 'ja sie ucze a ty śpisz':evil_lol::evil_lol::evil_lol: który tytuł lepszy?? a kran jest cacy :loveu::loveu: Quote
furciaczek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Lui podaj mi na PW nr tel... mam urwanie glowy doslownie:roll: ale na tel znajde chwilke czasu;) Quote
Cerber Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 Wecie co wymyśliłam! :D normalnie wymyśliłam oprócz agility i obedience - dog dance i fresbiee, oczywiscie 2 ostatnie zabawy są tylko rekreacyjnie, zaś agility jak i obiedience to coś poważniejszego co nie ;) Od przedwczoraj z cerberem bawię się w taniec ;) wychodzi nam to całkiem nie źle chocaż ćwiczymy dopiero 2 dni... ja juz nawet ułożyłam swój własny układ taneczny... nauczyłam cerberka slalomu pomiędzy nogami, ósemki pomiędzy nogami, komendy ,,tył'' przede mna, obrotów, środaka, czyli wchodzenia pomiędzy nogi i chodzenie równo z właścicielem do przodu i do tyłu, podawania na przemian łap w chodzie, skakanie na klatke piersiową z chodzeniem przewodnika do tyłu, a pies rzecz jasna idzie oparty o tęklatkę łapami, do przodu ;) i komendy ,,cup'' którą właściwie w nazwie sama wymyśliłam i w ogóle sama to wymyśliłam, bo tego w dog dance chyba się nie stosuje... polega ta komenda na tym, ze unoszę rękę przed siebię, wołam komendę ,,cup'' i pies opiera się przednimi łapami na tej wywieszonej ręce... później ja cofam się do tyłu, a pies do przodu... i na razie to są wszystkie komendy jakie w ciagu tych 2 dni udało mi sie cerberka nauczyć ;) A mój układ wygląda mniej więcej tak... Najpierw jest Cup P, co oznacza oparcie się łapami na prawej ręce, później idzie slalomik pomiedzy nogami, wychodząc ze slalomu cer ma zrobić 2 obrotu w okół własnej osi, narazi natychmiastowy skok na klatkę piersiową i spacerek do tyłu :) potem cer zeskakuje i wchodzi od tyłu pomiedzy nogi i tańcujemy do tyły i do przodu i wchodzi tym samym w ósemeczkę, taki slalom pomiedzy nogami, ale stoję nieruchomo z rozkraczonymi nogami :D, później komenda tył i po tym Cup L czyli skok na lewą rękę, potem znowu slalomik i na koniec podawanie na przemian łapek w chodzie :) w kolejności to tak Cup L, slalom, 2 obroty, skok na klatkę piersiową, środek (chodzenie pomiędzy nogami), ósemka, tył, Cup L, slalom i łapki :D ten taniec jest czysto rekreacyjną zabawą, nie mamy zamiaru z cerberkiem nigdy na poważnie zabierać się za taniec z psem ;) jesteśmy za starzy ;) oczywiscie w tej chwili robimy to wszystko jeszcze nieumiejętnie, a ja niestety zapominam jeszcze ten układ, ale kiedy będę uczła się w miarę gotowa to poproszę koeżankę, żeby nagrała ten nasz taniec i wam pokażę na dogo jak nam to wychodzi :D kiedy już opanujemy taniec, bierzemy się za zabawy z fresbiee, Cer załapał bakcyla na łapanie kilku fresbee naraz więc myślę, ze też czystorekreacyjnie możemy się w to bawić ;) Quote
anetta Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Fajnie :lol: To ja czekam na ten film:cool3: jesteśmy za starzy Tak, oczywiście a trumna juz na was czeka :shake::mad: Quote
Asiaczek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Jak się dobrze będziesz czula w tańcu, to moze gdzies zobaczymy Cię na wystawie? U nas w PL, to chyba tylko na zasadzie pokazu, ale poza granicami - to jest juz poważna konkurencja... Trzymam mocno kciuki za realizacje Twoich projektów.:lol: pzdr. Quote
Asia & Ginger Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Ale macie fajnie. Tyle rozrywek. :cool3: Również czekam na ten filmik z tańcującym Cerberkiem. :p Quote
eria Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 super macie:loveu: czekam na filmik z tańca :lol: Quote
Luzia Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Hejka super galeria a ja tu dopiero teraz :oops: ale wstyd... :roll: Postaram sie to nadrobić :p Quote
Cerber Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 dziękuję, dziękuę i jeszcze raz dziękuję za to, ze wpadacie i za miłe słowa :p uczymy sie z cerberkiem polnie kroków i idzie nam całkiem nie źle... pomyślałam, zeby może już na sobotnim treningu powiedzieć koleżance, zeby nas nagrała i to co wyjdzie to wam pokażemy :p jak na razie to chodzę cała obolała... na całym ciele mam zakwasy, nie mam siły chodzić, nawet nie wiem czemu... luzia- dzięki wielkie, ze nas odwiedziałaś :) miło mi :) o własnie, a macie tu jesczze filmik cerberkowatego z zawodów... http://agility-psi-sport.strefa.pl/prusz-20-21/cerber1.wmv Kręcony przez moją trenerkę p. Dorotkę tu macie źródło http://agility-psi-sport.strefa.pl/ Spójrzcie jak cerberkowy wolno biegł i jaki był rozkojarzony, wychodziłam z siebie, zeby tylko chciał biec, no i cudem udało mi się :) Quote
Usia Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Czesc swietny ten filmik, ale wam zazdroszcze ;) oprócz agility i obedience - dog dance i fresbieejeszcze na angielski go zapisz i basen :eviltong: Edit: pomyslałam ze sie wam to spodoba moim zdaniem jest niesamowity Golden BC BC Quote
Recommended Posts