Cavy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Witamy sie pierwszy raz, od dawna oglądam waszą galerię i po cichutku podziwiam cudne psy. ;-) Cerber piękny jest, a Mandala świetna, zawsze mi się ta rasa podobała. :loveu: http://lh4.ggpht.com/_3wQiKq064-c/S5klJw2bxTI/AAAAAAAADbM/Rdds5KJwEfs/DSC_4947.JPG ale super biegnie. :D Quote
Pestka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 No jasne, że zdjęcia nie są złe, a według mnie jak na początek są super! Szczególnie podoba mi się to http://lh4.ggpht.com/_3wQiKq064-c/S5klJw2bxTI/AAAAAAAADbM/Rdds5KJwEfs/DSC_4947.JPG :loveu: Quote
Cerber Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 dziękujemy i witamy się wieczornie :) ja dziś jak to zwykle bywa zalatana, ale miałam czas porobić zdjęcia, a właściwie to pouczyć się je robic... póki co koszmarnie mi one wychodzą i jestem mega niezadowolona, no ale trening czyni mistrza, zatem wstawiam kilka dzisiejszych zdjęć. Quote
Cerber Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 że co, że co mam zrobić...?:> a, że niby uśmiechnąć się mam :D nie no co wy, ja się wstydzę :] moje psy bardzo uparcie od kilku dni walczą o to, które z nich odda mi piłkę, tak bardzo oboje chcą ją mieć, że kiedy oboje ją trzymają to żadne oddać mi nie chce :P no i potrafią tak siedzieć kilka minut, lub stać lub chodzą razem... wołam je to też razem szczepione piłką lecą do mnie... żebyście wiedzieli jak to komicznie wygląda :] Quote
Cerber Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 siad też robiły wspólnie, synchronicznie :] prawie buzi :D Quote
kajkoowa Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 http://lh3.ggpht.com/_3wQiKq064-c/S5pxoZ0by0I/AAAAAAAADd0/5ApUj8Ynkl8/DSC_5236.JP prawie jak lustrzane odbicie :D Quote
Cerber Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 jak wrocilam do domu to niestety odkrylam, ze za mocno przeoralam psy (mea culpa :( ) i pozdzieraly sobie gorne opuszczy przy przednich lapach... na tyle mocno, ze krew sie obu psu lala, szczegolnie cerberowi... zawinelam je i posmarowalam mascia by sie goily... za tydzien zawody na wykladzinie, musza sie zagoic :( z jutrzejszego treningu niestety nici, pojde jedynie na PT by troche pocwiczyc posluszenstwo, na tyle jeszcze moge sobie pozwolic. Jaka ja glupia jestem ehhh Quote
Cerber Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 i finito... generalnie podoba mi sie mandy z tymi opaskami na kostkach, ale scierpiec nie moge, ze dopuscilam do tego, ze psy na lep na szyje biegajac za pilka tak sobie lapy poscieraly :/ Quote
Alusia Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 uuu cienko ...:( pamiętaj że za Tobą kibicuję !!! Masz wygrać !:) to zmniejsz ISO strasznie szumi ... !!! :) Pozdrawiam Ala Quote
Cavy Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Ojoj, no to nie za wesoło, ale trzymamy kciuki, żeby się szybko zagoiło ;-) http://lh6.ggpht.com/_3wQiKq064-c/S5px86IE44I/AAAAAAAADeI/qrZIkb7p1_8/s576/DSC_5301.JPG ładny uśmiech. :D Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 witam, najprawdopodobniej jeśli psy nadal nie do końca będą miały zagojone opuszki to będą biegały w opaskach, by sobie na dywanie i strefach bardziej nie starły... ale do przyszłego weekendu jeszcze sporo czasu jest i wszystko jest możliwe. Wybaczcie mi, że tak tylko u siebie piszę, nie zaglądam do was, ale dziś jestem padnięta na amen, a do tego obrabiam zdjęcia z PT i treningu, a potem jeszcze ze spaceru w lesie... więc myślę, że późno to wszystko skończę. Dziś mi zdeczka lepsze zdjęcia wyszły, no ale muszę dużo pracować :) Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Alusia - wiem, wiem dzięki wielkie :) fajnie mieć kibica, ale niedługo będziemy ,,rywalkami'' ;) cavy - też dziękuję pieknie... muszę do Ciebie z rewizytą wpaść :) Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 wstawiam kilka zdjec z dzis, z PT, agility i spaceru nad woda... cerbi jutro nie idzie na trening gdyz jego lapy nie wygladaja za ciekawie... juz dzis nie biegal i dobrze zrobilam, ze sie zdecydowalam go jednak oszczedzic. Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 a to nasi agilitowi koledzy z Łodzi :) Maszka i watażka a tu śpiąca królewna ucięta przez panią :] i trochę portretowo... niestety zdjęcia w ruchu są nadal koszmarne w związku z tym ratowałam się statycznymi zdjęciami na strefach :P niestety inne psiaki nie miały tyle szczęścia, gdyż one w statyce nie robiły stref... Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Mandy wczoraj wpadła mi do wody... łaziła gorniora przy brzegu, wlazila lapami, a bylo dosc strom tam gdzie bylismy i w pewnym momencie ziemia sie suce osunela spod lapek i suka cala wpadla do wody, podtapiajac sie na chwile... muszialam szybko ja ewakuowac... na szczescie suka twarda jest i nie zrazila sie :] a to nasi spacerowi koledzy :] Watażka i Masza ............................... Quote
Cerber Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 ooo w końcu się udało :) a mi najbardziej podobają się te grupowe zdjęcia, nawte nie wiem czemu ;) z racji tego, że zdjęcia w ruchu w moim wykonaniu nadal leżą i wołają o pomstwę do nieba, wstawiłam same portrety... no i finito :) dziś mamy ogrom śniegu, więc znowu będą zdjęcia :P Quote
Marta_Ares Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 zeby edytować 2 razy musisz kliknąc na edytuj, bardzo fajne fotki, szczegolnie portreciki Cerbera strasznie mi sie podobają :) piękna głebia i w koncu mniejsze szumy! Quote
Cerber Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 wiem Marta, że muszę 2 razy nacisnąć, ale ilekroć to robiłam i ilekroć próbowałam nowy post zatwierdzić to mi szło to z godzine :/ i w konsekwencji wkurzałam się i rezygnowałam, bo coś zatwierdzić posta nie mogłam :/ może teraz się uda, jesli tak to dołożę reszte zdjęć... Quote
vpassione Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Zdjęcia super :-) A co do rozbebeszonych łap, nie zdziwiło mnie to jak chwile wcześniej oglądałam te zdjęcie. Pies nawet nie nagrzany na piłkę przy hamowaniu na asfalcie rozwali sobie poduchy. Jakby tam biegła moja suka, to wróci mi bez łap - o ile nie zatrzymałaby się na tym płocie trochę dalej. Nie da się ukryć, że belgi dodatkowo mają wyjątkowy talent do samookaleczenia, moja w zeszłym roku nałogowo robiła za takiego kucyka z zabandażowanymi nadgarstkami :roll: Quote
vpassione Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Zdjęcia super :-) A co do rozbebeszonych łap, nie zdziwiło mnie to jak chwile wcześniej oglądałam te zdjęcie. Pies nawet nie nagrzany na piłkę przy hamowaniu na asfalcie rozwali sobie poduchy. Jakby tam biegła moja suka, to wróci mi bez łap - o ile nie zatrzymałaby się na tym płocie trochę dalej. Nie da się ukryć, że belgi dodatkowo mają wyjątkowy talent do samookaleczenia, moja w zeszłym roku nałogowo robiła za takiego kucyka z zabandażowanymi nadgarstkami :roll: Quote
Cerber Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 yuli to nie na tym sobie psy rozwaliły opuszki... na to może ze 2 razy pobiegły, jak nie tylko raz, generalnie nigdy w takie miejsca nie rzucam piłki tylko dlatego, że boje sie o poduszki... niestety psy sobie rozwaliły poduszki na zamarzniętym piasku, który nie ukrywam był bardzo twardy a ja głupia zamiast ze 2 razy im rzucić i to tylko w tę stronę gdzie było miękko (a było takie miejsce) to ja dodatkowo dla urozmaicenia rzuciłam z 4-5 razy w drugą strunę zapominając o twardej nawierzchni :( no ale co się stało to się nie odstanie, jak głupia smaruje opuszki by do piątku się zagoiły... Quote
Cerber Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 dogozaczelo chodzic :) to ja wstawiam kilka doslownie zdjec z niedzieli... troche nas zasypalo nie ma co, ale juz prawie nie widac oznak tej niedzielnej zimy :) komenda waruj komenda stój ostatnio wymysliałam suce przezwisko, a mianowicie garbus... starsznie się garbi na szkoleniu :P ale słyszałam, ze im bardziej garbaty pies tym lepiej mu się pracuje :P bo jak jest naprężony, taki postawny to jest mu ciężej... ale ile w tym jest to nie wiem :] i coś tam świrowałam z ruchem, ale nadal miernota... chociaż bardziej niż ostrość boli mnie na tych zdjęciach to, ze takie ciemne wyszły i suce nawet oczu nie widać prawie, no ale dobra niech będzie... Quote
Recommended Posts