Asiaczek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Cerber napisał(a):dziękuję :) a my dziś oprócz 1 roczku Mandalki świętujemy jeszcze jedno wydarzenie :) Cerber dziś po raz pierwszy w życiu zaprezentował się jako pies terapeuta. Na Warsztatach terapii zajęciowej u nas w mieście :) Ponieważ to nasz debiut to się stresowaliśmy oboje ale dzieci nas polubiły, bardzo fajnie się bawiły, pracowały z psem a i Cerber z nimi współpracował :) było kilka rzeczy, których mam nadzieję, że w przyszłości nie będą miały miejsca już, ale to są drobnostki. Cerber wykonał naprawdę kawał dobrej roboty. A ja dumna chodzę jak paw bo w życiu nie przypuszczałabym w przeszłości, ze ten agresorkowaty i nieufny kundelek będzie nadawał się kiedyś na psa, który będzie mógł pomagać niepełnosprawnym osobom. :loveu::loveu::loveu::loveu: NO, popatrz, jakie masz utalentowane psiaki!:multi: BRAWO dla Cerberka!!!:lol: Pzdr. Quote
Olusia Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 WOW :D To już rok! Jak to szybko zleciało :) Wszystkiego Naj dla Mandi :loveu::loveu::loveu: No i możesz być dumna z Cerberka, spisał się chłopak na medal! :) Quote
Cerber Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Dzięki wszystkim za życzenia :) Fakt czas leci w zastraszająco szybkim tempie... nie zdążę się obejrzeć a zaraz będę na zawodach startować z 2 psami :) Kochani pod koniec tyg. tj. ok niedzieli powinnam mieć więcej czasu to poodwiedzam wasze galerie i poczytam... zaraz przyjdą wakacje to powinnam być może trochę bardziej aktywna, zobaczymy :) Nie mam zdjęć z zajęć dogoterapeutycznych, ale mam kilka z urodzinek... później pani podmieniła świeczkę na smakołyk... świeczka była tylko do zdjęć :) zdecydowanie torcik o wiele smaczniej wyglądał ze smakołykiem niż ze świeczką, przynajmniej według Mandalki :) resztki :) Quote
Marta_Ares Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Hejka filmik widzialam juz na naszym forum:eviltong: swietnie go zrobiłaś:loveu: bardzo mi sie podoba, kurcze pamietam jeszcze jak przyjechalas do mnie z ta malutka kuleczka jak wracałaś z hodowli:loveu: A teraz taka duza panna:loveu: :loveu: swietne fotki z przyjecia urodzinowego:lol: Torcik wyglada na pyszny Quote
Cerber Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Marta_Ares napisał(a):Hejka filmik widzialam juz na naszym forum:eviltong: swietnie go zrobiłaś:loveu: bardzo mi sie podoba, kurcze pamietam jeszcze jak przyjechalas do mnie z ta malutka kuleczka jak wracałaś z hodowli:loveu: A teraz taka duza panna:loveu: :loveu: swietne fotki z przyjecia urodzinowego:lol: Torcik wyglada na pyszny dzięki... Tak ja też pamiętam dokładnie jak jechałam po nią... była wtedy u nas taka wielka ulewa... a Ty pilnowałaś maluchów, które miałam na tymczasie za co do dziś jestem bardzo wdzięczna :) A jak wróciliśmy do domku i poszliśmy na mokry spacerek koło bloku to jeszcze Ania i Robert przylecieli w odwiedziny zobaczyć maleństwo. Teraz jeszcze czekam na zgodę hodowcy ojca Mandalki na wklejenie jego zdjęcia tu i jak się zgodzi to pokażę wam Mandalkę i jej tatusia... dla tych, którzy nie wiedzą Mandalka wrodziła się w tatusia, przynajmniej ja tak uważam, bo zupełnie inna jest zarówno poz względem wyglądu jak i charakteru niż matka :) Quote
Asiaczek Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Objedzona Jubilatka:loveu: http://pl.fotoalbum.eu/images1/200905/94125/284570/00000002.JPG Pzdr. Quote
Cerber Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Dziś jedziemy do Kozienic na największą imprezę agility organizowaną przez Polskę, czyli Puchar Ras. Będzie baaaaardzo dużo ludzi i ogólnie zawodników. Szczerze mówiąc to na takiej imprezie będę po raz pierwszy... jedziemy się ekstra bawić :multi: chociaż w sumie nie iem czy Mandalka, bo ona sobie w niedzielę skaleczyła łapę i do dziś kuleje niestety, a do tego wszystkiego dostała cieczkę :roll: no ale to nic, mam nadzieję, ze damy sobie jakoś z tym fantem radę... wracamy w niedzielę lub nawet w poniedziałek jeśli się nie wyrobiy. Tak więc trzymać ksiuki :loveu: a tooo po lewej to tzw. Zenek :) czyli tatuś... dla porównania po prawo jego ukochana córunia :loveu::p Quote
Mudik Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 To do zobaczenia w Kozienicach, spokojnej drogi! A ja nie będę miała jak fotek robić , aparat mam u znajomej, chyba ,że jakimś cudem dziś od Niej odbiorę:placz::roll: Quote
Asiaczek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Cerber napisał(a):Dziś jedziemy do Kozienic na największą imprezę agility organizowaną przez Polskę, czyli Puchar Ras. Będzie baaaaardzo dużo ludzi i ogólnie zawodników. Szczerze mówiąc to na takiej imprezie będę po raz pierwszy... jedziemy się ekstra bawić :multi: chociaż w sumie nie iem czy Mandalka, bo ona sobie w niedzielę skaleczyła łapę i do dziś kuleje niestety, a do tego wszystkiego dostała cieczkę :roll: no ale to nic, mam nadzieję, ze damy sobie jakoś z tym fantem radę... wracamy w niedzielę lub nawet w poniedziałek jeśli się nie wyrobiy. Tak więc trzymać ksiuki :loveu: Trzymamy, trzymamy! Będzie dobrze.:lol: A tatulek Mandali - piękny!:loveu: Pzdr. Quote
Cerber Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Mała relacja z Pucharu Ras: Wróciliśmy dziś po 5 nad ranem po kapitalnie spędzonych prawie 5 dniach na zawodach. Łącznie z 12 przebiegów uzbierałam 4 dyskwalifikacje :evil_lol: a to dlatego, że dużo torów było dość trudnych jak na nasz poziom i doświadczenie, którego właściwie nie mamy praktycznie wcale, do tego pomoc przy organizowaniu zawodów wcale nie ułatwiała nam możliwości porządnego nauczenia się toru i przygotowania zarówno siebie jak i psa do biegu, ale są to naprawdę szczegóły. Jestem szczęśliwa, bo przez pierwsze 2 dni nie opuszczała nas dobra passa i miałam wszystkie biegi zaliczone bez disów... kilka przebiegów miałam także na czysto co zaowocowało 2 lokatą 11.06 w agility open na 36 czy 37 psów w large. Konkurowaliśmy z silnymi przeciwnikami z zagranicy, z borderami i belgami, ale nie poddaliśmy się i może właśnie dlatego tak wyszło :) 2 dnia także w klasie open ale w jumpingu zdobyliśmy 5 miejsce także na ponad 30 psów, oba te przebiegi były czyste, bez żadnych błędów. Ostatniego dnia w egzaminie LA2 także zdobyliśmy 5 miejsce co niestety nie dało nam tzw. zaliczenia do klasy wyżej, gdyż nie stanęliśmy na podium. No ale cóż, wiemy nad czym dalej pracować :) Ogólnie w indywidualnych przebiegach miałam 2 dnia 56 miejsce na przeszło 120 psów, trzeciego dnia z czystym przebiegiem uplasowałam się na 31 lokacie co w łącznej klasyfikacji agility+jumping open dało nam 34 miejsce na ponad 120 psów! dla mnie to mega sukces!! ja i szary, kanapowy kundelek z takim wielkim osiągnięciem sportowym :):) wróciliśmy z pucharkiem, miską i fajną sznurkowatą zabawką do domu, więcej sobie wymarzyć nie mogłam. Sama atmosfera i organizacja była także boska, zorganizować tak wielkie zawody dla ponad 300 zawodników i to zawodników składających się w 2/3 z zawodników z zagranicy to naprawdę nie lada wyzwanie! chciałabym jeszcze kiedyś wybrać się na takie zwody, bo te były naprawdę cudowne :) PS. zaraz filmiki wstawię. Quote
Cerber Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 egzamin LA2 - 9 lokata na 36 psów YouTube - Luiza i Cerber - 11.06.2009 Puchar Ras jumping open o puchar burmistrza miasta Kozienice, nie pamiętam lokaty YouTube - Luiza i Cerber - 11.06.2009 Puchar Ras agility open, 2 lokata! nie pamiętam dokładnie na ile psów, ale ponad 30. YouTube - Luiza i Cerber - 11.06.2009 Puchar Ras agility open, indywidualny przebieg, bodajże 56 lokata na przesżło 120 psów YouTube - Luiza i Cerber - 12.06.2009 Puchar Ras Quote
Asiaczek Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Gratulacje!:multi::multi::multi::multi: Drugi film nie otwiera się i jest napis "nieprawidłowe parametry". Pzdr. Quote
kajkoowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Gratulacje :multi::multi::multi: Super filmiki Quote
Asiaczek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Nawet się nie zastanawiaj - wstawiaj fotki!:lol: Pzdr. Quote
Cerber Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 dzięki wielkie :) Ja od poniedziałku mam u siebie rozkosznego, rocznego goldena, którego pilnuję. Chłopak jest naprawdę bardzo fajny, co więcej powiem, to najfajniejszy, najbardziej zrównoważony i najbardziej taki nakierowany na pracę z człowiekiem golden jakiego dotąd widziałam. Do tego wszystkiego jest takiego typu jakie mi się podobają, chociaż jest trochę jasny... najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez niego znowu zapragnęłam mieć goldka i utwierdza mnie fakt, że kiedyś na pewno mieć będę. No i jako pierwszy z psów, które bywały u mnie na pilnowaniu włazi do łóżka... dzis się pierwszy raz przełamał i powiem wam, że to niesamowite spać z 3 psami :) mogłabym bez kołdry z tylkoma psami w zimię nawet spać, tak super grzeją... Piorun w nogach, cerber przytulony we mnie jak człowiek i mandala nad głową :) czego chcieć wiecej :loveu: może dziś wstawię dziś trochę zdjęć, zobaczymy :) PS. zapomniałam jeszcze napisać i się w sumie pochwalić, ze z soboty na niedzielę (w nocy) jedziemy do mendowatej hodowli (do Wrocławia) po maluchnego szczylka <serduszka>, szczylka Oli korowej :) zabieram ze sobą burki, w szczególności mandalę by pokazać jak zmieniła się i wyrosła przez ten rok :) mam nadzieję, ze aparatu nie zapomnę i uda mi się porobić zdjęcia babci, dziadkowi, 2 papitkom i malutkim belgusiom oraz malutkim papitkom, które urodziły się miesiąc temu :) już doaczekać się z Olą nie możemy :) malutką belgijkę traktuję niemal jak swoją własną... będzie dużo czasu z nami przebywać, jak Ola wyjedzie do olsztyna na egzaminy, zostawi ją u mnie :) będę mieć wesoło w domu, to na pewno :) no a potem wakacje, zabawy, treningi, spacerki, wyjazdy itd. itd. :) naprawdę doczekać się już nie możemy :) Quote
Cerber Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Cerberek ze swoimi dotychczasowymi zdobyczami :P tylko tyle mu sie uciulalo w ciągu 2 lat :P Quote
Cerber Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 ehhh nie pytajcie nawet, czemu Mandala jest mokra... ehhh ma cieczkę a ten golden jest troche nawiedzony, choć wykastrowany... Quote
Asiaczek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Wydawało mi się, że narzekasz, że mało miejsca w łóżku. A ja widzę, że spoko się zmieścisz...:diabloti: http://pl.fotoalbum.eu/images1/200905/94125/292769/00000009.JPG Pzdr. Quote
Pestka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 http://pl.fotoalbum.eu/images1/200905/94125/292769/00000001.JPG łaaał :loveu: Quote
Cerber Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Asiaczek jasne, szczególnie jak towarzystwo się rozproszy i rozwali na całym łóżku :evil_lol: shappy w sumie to nic takiego :P:P jakbym się starała bardziej to byłoby więcej :eviltong: ale i tak jestem zadowolona z tego co mam, w sumie więcej wymarzyć sobie nie mogłam :) generalnie medali jest więcej niż tych pucharków... już mogę kończyć karierę sportową :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: a to pierwsza fotki z pucharu ras :multi::multi::multi: są przepiękne :multi::loveu: Autor: Klara Iwaszko może coś jeszcze dostanę :) Quote
Asiaczek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Pan Cerber na wysokościach!:lol: http://i704.photobucket.com/albums/ww47/flaiers/IABC%202009/DSC_0632.jpg Pzdr. Quote
Pestka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 http://i704.photobucket.com/albums/ww47/flaiers/IABC%202009/DSC_0632.jpg piękne ujęcie :loveu: shappy w sumie to nic takiego :P:P jakbym się starała bardziej to byłoby więcej :eviltong: ale i tak jestem zadowolona z tego co mam, w sumie więcej wymarzyć sobie nie mogłam :smile: generalnie medali jest więcej niż tych pucharków... już mogę kończyć karierę sportową :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Chyba dopiero zacząć :evil_lol: Zazdroszcze Ci tych medalów i pucharków, naprawdę. Quote
Recommended Posts