Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co z tego, że jest prawie łysa! To tervik, a ja kocham wszystkie terviki :loveu::loveu: Ganiać was niestety nie dam rady ze względu na moją nogę ale jeśli będziesz ze swoimi psami to na pewno cię poznam :eviltong:

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cerber napisał(a):
nie ukrywam, ze ma lekką niedowagę, ale to już nie ejst moja wina :( suka mi po prostu nic jeść nie chce... a to co by chciała niestety dla niej jest nie do strawienia bo później ją bolu brzuch i ma kupę jak nie powiem co!!! normalnie fontanna :(:(:( no ale wymiziać ją można po kryzie bo kyzy jej nie wyczesałam, zostawiłam, zeby jeszcze troszkę futra zostało na niej :P:P:P

A próbowałaś karmić ją Barfem?
Moja sucza, która po gotowowanym jedzeniu miała sensacje żołądkowe, a suchej karmy kompletnie nie chciała jeść (a probowałam duuuużo rodzai, różne składy, po prostu wszystko) jest zachwycona barfem, wszystkie części kostno-mięsne (+ owoce i warzywa z podrobami) zjada ze smakiem (już od jakiegoś czasu), a ja na sierść i jej ogólne samopoczucie nie narzekam, wręcz przeciwnie.
A różne napoczęte paczki karm traktujemy jako smakołyki (hmm ... niezbyt atrakcyjne) :lol:

Posted

Inkaa - nie nie próbowałam... myśle właśnie by spróbować... jak dostane wypłate to może kupię...

Anetta - dzięki wielkie :) też mi się podoba.

Kochani nas odwiedzający bardzo wasz proszę trzymajcie kciuki... jutro i pojutrze mamy zawody u nas... startuję rzecz jasna z Cerberkiem... Mandy za młoda jeszcze... trzymajcie kciuki, żebyśmy chociaż disów nie mieli... mój główny cerl na te zawody to by zdobyć chociaż jeden wpis do klasy wyżej i/lub nie mieć ani jednego DIS'a. Na ostatnich zawodach z 6 przebiegów miałam 1 Dis i to tak głupio wyszło, bo zupełnie źle nauczyłam się toru :( mam nadzieję, że teraz będzie lepiej... a mandalka będzie się miziała z obcymi :loveu: już doczekać się nie mogę... a jeszcze wyrobraźcie sobie że na 2 noce na stancji będę miała łącznie 12 psów :P:P o ile dobrze policzyłam :) moje 2 czyli jeden kundelek (wybił się chłopak, będzie miał rasowe towarzycho :P:P normalnie dumna jestem jeszcze bardziej z posiadania kundelka :D) jeden belguś, 8 grzywaczów chińskich, jeden szeltik i jeden bernenczyk :)

Posted

Witamy!
Cudowne towarzystwo:loveu::loveu:
A takiego owczarka jeszcze nie widziłam, ale tak mi się spodobał, że go ustawiłam na pulpicie:evil_lol:
Pozdrawiamy cieplusienieczko:lol:

Posted

Cerber napisał(a):
Inkaa - nie nie próbowałam... myśle właśnie by spróbować... jak dostane wypłate to może kupię...

My zakupy kostno-mięsne robimy co tydzień - nie wychodzi to u nas drogo. Ale w sumie gołym okiem można zauważyć różnicę miedzy 7 kg westikiem, a dwoma dwa, trzy razy większymi psami. :lol:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Witamy!
Cudowne towarzystwo:loveu::loveu:
A takiego owczarka jeszcze nie widziłam, ale tak mi się spodobał, że go ustawiłam na pulpicie:evil_lol:
Pozdrawiamy cieplusienieczko:lol:

Witam :)
normalnie jestem zaskoczona i zaszczycona :) dzięki :)
też pozdrawiam serdecznie :)

Inkaa napisał(a):
My zakupy kostno-mięsne robimy co tydzień - nie wychodzi to u nas drogo. Ale w sumie gołym okiem można zauważyć różnicę miedzy 7 kg westikiem, a dwoma dwa, trzy razy większymi psami. :lol:

no raczej jest różnica :P:P:P zobaczymy spróbuję i jeśli nadal suka jeść nie będzie chciała to i tak nadal będę uważała ją za niejadka :P:P:P kiedyś przytyje... cer też przytł i teraz wygląda slicznie

Posted

w sumie co mamy się chwalić :P:P:P:P to i tak były tylko egzaminy... jedyne co mnie cieszy to to, że mamy 2 wpis do klasy LA3 :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

no dla mnie 5 miejsce w klasie open w łacznej klasyfikacji agility+jumping to jest niesamowity sukces!! a do egzaminów się już przyzwycziłam... niemal pod rząd na każdych zawodach stroję w egzaminie na pudle i to zawsze na 2 miejscu :P:P:P ale medale się ciułają, jestem z nich dumna jakże mocno!!! każda pamiatka się przydaje!!

A w u wiedzminow urodzily sie szczeniaczki!!! mandalka zostala starsza, cioteczna siostra!!!! ale szczeniaki nie po tej samej matce absolutnie, mama mandalki jest w anglii i chyba juz nigdy do Polski nie wroci... to ciocia mandali ma dzieci teraz... jest 5 dziewczynek i 3 chlopcow... maluszki jeszcze mozna rezerwowac... wiecej info na mojej stronie i stronie hodowli, jesli ktos zainteresowany to zapraszam :smile::smile::smile:

aaa i zapomnialam... zglosilam mandale na 1 wystawe w lodzi... tj. 2-3 maja 2009 tam beda nasze zawody... znaczy lodzkie w zasadzie... my bedziemy kochanym lodziakom pomagac przy organizacji... i z racji tego, ze biegac nie ebde to mandalke wystawie :smile:

Posted

dzięki dziewczyny :)

cmbel - taaaaaaaa żeby jeszcze te modele tak zecchiały pozować, szczególnie ten młoddszy... młodzież oczekuje od pani nie żeby kazała pozować, a żeby kazała coś robić, przez co wyproszenie młodzieży o zawarowanie, stanie lub usiedzenie w jednym miejcu na ok 2 h zzanim mój super sprzęt ruszy tyłek i zacznie zdjęcia robić, jest niemal nierealne! tym gorzej, ze Mandy za blisko mnie urzęduje... waruje pod samym aparatem (ja lezalam) i kurcze nijak zdjec zrobic nie moglam... dobrze, ze nauczylam ja komendy ,,cofaj'' na cos sie przydała :P:P wtedy mowilam pacaj, rzucalam pod lapy zabawke i staralam sie jak najszybciej cyknac fote.... ehhh ile to trza sie napracowac by jakies zdjecia wyszly :roll: dobrze, ze z cerberem juz takich cyrkow nie mam :eviltong:

Posted

Dostaliśmy dużaśnio fotek od Marty, Marcina, Aresa i Mayki :D:D:D dziękuję kochani bardzo :*
Zdjęcia głównie z frisbee, oczywiście z dzisiaj :)

moje ulubione :loveu:

mendowate żeberka!! normzlnie podziwiajcie!! ja nie wiem czy jakiemuś tervikowi na świecie widać było kiedyś żebra :D a to z tej racji chociażby, ze te psy mają futro i żebra widoczne być nie powinny... a jednak! mam zdolną wiedźmę :p

Posted

Kaja - witam Cię serdecznie kochana :) i dziękuję ;)

ale powiem wam, ze mendowate dziecie po zmianie karmy z puriny pupy na purinę dla psów aktywnych zaczyna lepiej wygladać i zaczyna chętniej jeść! nie wiem czy to dobry pomysł by dostawała już karmę dla psów aktywnych, ale umrzeć nie umrze a widzę, ze zmiany nadchodzą... czekam teraz tylko aż przytyje te nieszczęsne 1,5-2 kg! bo tyle jej brakuje do ,,wzorcowej'' wagi.