Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i piękna karteczka :multi:
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
:klacz: :klacz: :klacz:

Wiary - co góry przenosi
Nadziei - która nie gaśnie
Miłości - w każdej ilośi
życzą Tobie i Cerberkowi
Sylwia i Figczaby :tree1:

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli kogoś ominelam z zyczeniami to bardzo, ale to bardzo przepraszam, ale ja juz musze leciec, bo ojciec przyjechał po mnie... więc jeszcze raz wesołych świąt :)

Posted

[SIZE="1"]Podwójnych życzeń nastaje czas,
Jak to wiadomo każdemu z nas,
Bo Chrystus Pan nam się dziś rodzi,
A i Rok Nowy także nadchodzi.
Zielone gałązki, a na każdej świeczka,
W stroiku z bibułek stoi choineczka.
Gdy zaświeci między gałązkami,
Wesołą kolędę dla niej zaśpiewamy.

:tree1:
[SIZE="1"]Życzy Agatka ze starym Rexiem i pełnym energi Corniszonem :x-mas:

Posted

[SIZE=2]Gdy pierwsza gwiazdka błyśnie na niebie,
Święty Mikołaj przybędzie do Ciebie.
Powspominacie dawne czasy,
popróbujecie Świąteczne frykasy.
A potem odleci i skryje Go mrok,
lecz Ty się nie martw - wróci za rok
.

Posted

Zrodzony na sianie, w półmroku stajenki,
śpi w ramionach Marii Jezus malusieńki.
Świętą noc złocista gwiazda opromienia.
Gromadzą się wokół przyjazne stworzenia.
Lulajże Jezuniu snem cichym, szczęśliwym.
Obdarz nas radością i szczęściem prawdziwym.

Posted

Niech te Święta Wam mijają
w radosnym nastroju.
Niech Mikołaj Wam przyniesie
prezentów po brzegi pokoju.
Niech świąteczny czas ten będzie
pełen spokoju.

Wesołych Świąt!!
życzy nomu i Gryf :)

Posted

Cześć kochani ja tylko na sekunke, bo nie mam za bartdzo dostepu do kompa. Jestem jeszcze u ojca, ale jutro już wracam do domu po południu.

Przez cały dzień wczoraj Cerber był chory i wymiotował... nie wiem oc mu się stało, ale na szczescie dzis juz jest o wiele lepiej, może gosia napisze cos wiecej bo ejst wtajemniczona, wypytajcie ja jak jestescie ciekawi.. ja musze isc... na razie :*

a jesli chodzi o Kaje, to szczeniaki zostaj,a Kaja jest baaardzo gruba, za ok 2-3 tyg bedzie juz sie szczeniła... a i jeden szczeniak zostaje na srtale... reszte dopowiem jutro bo teraz nie mam czasu... na razie wam, dziki za komy :*:*:*

Posted

"Przez cały dzień wczoraj Cerber był chory i wymiotował... nie wiem oc mu się stało, ale na szczescie dzis juz jest o wiele lepiej, może gosia napisze cos wiecej bo ejst wtajemniczona, wypytajcie ja jak jestescie ciekawi.. ja musze isc... na razie :*"

Ojj.. biedny Cerberuś .. na szczescie juz jest dobrze, i to jest najwazniejsze :loveu:

Ps.A przerobeczka sie nie podoba :(?

Posted

hej!
dawno mnie tu nie było...:oops:
szkoda, że Kaja jest w ciąży.. Wiem, że to podle zabrzmi, ale szkoda też, że nie chcesz ich uśpić... Znaleźć dobry dom to wcale nie takie proste:/ A skoro jest b. gruba, to pewnie i miot będzie liczny..

Posted

Witam was kochani, ja już jestem, ze takl powiem po świętach... właśnie wróciłam od chrzesnego...

No Cerberek jest już w pełni sił i ma duuużo energii, łapka już też sie zagoiła po skaleczeniu i niunia już żołądeczek ma przeczyszczony na amen po tym wigilijnym dniu... teraz bardziej o niego się troszczę, bo się trochę przestraszyłam tym i wymiotami... on był taki biedny... nawet sobie nie wyobrażacie. Siedział sobie, nawet położyć sie nie chciał, bo go brzuszek bolał... jej a ja nic mu poradzić nie mogłam... kurcze ta moja kruszynka kochana...

Wig - źle mnie zroeumiałaś z tym, ze Kaja gruvba jest... znaczy dobrze, bo Kaja gruba jest, rzeczywiście, ale mi chodziło, że jest już tak fgruba, że niedługo będzie rodziła, a nie, ze aż tak gruba, ze szczeniaków będzie dużo... Ja macająć ją i dotykając przez te 3 dni doszłam do wniosku, że ona będzie miała ok 6, góra 7 szczeniąt... ojciec ma dwie zaufane osoby (z rodziny), które chcą pieski, ja mam 3 osonby, które chcą pieski i ojciec jednego zostawia czyli jest już 6, jeśli nie daj Boże Kaj będzie miała 8-9 szczeniaków to ja dwa szczeniaki zabieram na tymczas, czyli będą u mnie tak długo dopóki nie znajdę domów...

Kaja Generalnie czuje się dobrze, jutro idę do zoologa kupić jej obrożę przeciwpchelną, szampon z prowitaminą b5 i na pchły i po preparat taki, którtym jak popryska sie w budzie to bedzie odstraszał insekty... Ojciec porządnie zabrał sie za kaję jak mu nawtykałam. Kaja jak i Cerber przez 3 dni siedziała z nami w domu... została wyczyszcona i dono jej góre jedzenia, a to wszystko dzięki mnie... Nawtykałam trochę ojcu, za to, ze zaniedbuje psa a tym bardziej szczeniaki... mają jechać z Kają do weta, abyu wszystko było zarówno z nia jak i ze szczeniakami dobrze... ojciec też zrobi przy mnie nowe posłanie w budzie dla kaji, coby miała szysto, wygodnie i coby szczeniaki przyszły w dobrych warunkach na świat... kiedy bedzie za zimno to mama wraz z dziecmi wyląduje w domu... także myślę, że chyba sprawę załatwiłam porządnie... trzymam rękę na pulsie i co tydzien będę jezdzila do ojca na inspekcję...