Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Maksio przybłąkał się w Lublinie do karmicielki kotów, nie mogła go u siebie przetrzymać, ponieważ Maksio - jak to terier - koty goni. I tak Maksio trafił do nas.

To piesek średniej wielkości, ma ok. 2 lata, charakter typowy dla teriera: temperamentny, żywiołowy, niezmordowany, uparty, odważny i szczekliwy. Poza tym umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość, wobec innych psów dominujący, kocha natomiast ludzi i ich towarzystwo, szybko uczy się na smakołyki, ale potrzebuje konsekwencji (jest niecierpliwy, ale nauczyłam go bardzo szybko komendy "siad"), ma totalnego hopla na punkcie aportu i smakołyków.
Maksio jest wykastrowany.

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu kawalera, ma tylko adopcje.org zrobione przeze mnie.

Kontakt:
kasia@bezdomne.com
503 68 30 50

Edited by Murka
  • Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Oferta specjalna! Tylko u nas wielofunkcyjne urządzenie kanapowe zwane „Psem”! Psu na imię Maksio i jest bardzo prosty w obsłudze. Należy go jedynie głaskać, przytulać, karmić, wyprowadzać na spacery, ale przede wszystkim należy go kochać. Oczywiście najlepiej robić te wszystkie rzeczy na kanapie! Jedyne takie urządzenie, które ma duszę i odwdzięczy się za usługę: będzie się cieszyć na Twój widok, gdy wrócisz z pracy, merdać ogonem, przybiegać, jak go zawołasz, zjadać resztki z obiadu i psocić, psocić, psocić…
Nie przegap okazji! Musisz go mieć! To wiąże się jedynie z korzyściami!

Fajny? Czy przesadziłam trochę z tym porównywaniem do rzeczy?

Ps. Łooooo, mam już dwie łapki pod nickiem! :D

Posted

Dzięki wielkie cioteczki :loveu:
Jak ten łobuz znajdzie dom to się chyba upiję z radości :evil_lol:
Maksio to dziamgot i wszczynator awantur :mad:
Zaraz po wypuszczeniu z boksu biegnie do Lorka, podziamie, podziamie, potem do Frodo, podziamie, podziamie i znów do Lorka, potem szybkie siuu w drodze do Froda i znów dziamgotanie... A co gorsza Górka się od niego nauczyła tego samego i ma wielką frajdę biegać z nim razem i szczekać! Na szczęscie nie jest aż tak rozdziamgotana jak Maksio.

Maksio po prostu potrzebuje zajęcia i towarzystwa człowieka, ma totalnego odpała na punkcie aportu i smakołyków, może biegać za czymkolwiek co mu się rzuci do upadłego. Zaraz po zabawce (piłeczce, patyku, pluszaku) najważniejszy jest smakołyk.
Jak się go wybiega, zmęczy, to jest w miarę ok.