Murka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) Maksio przybłąkał się w Lublinie do karmicielki kotów, nie mogła go u siebie przetrzymać, ponieważ Maksio - jak to terier - koty goni. I tak Maksio trafił do nas. To piesek średniej wielkości, ma ok. 2 lata, charakter typowy dla teriera: temperamentny, żywiołowy, niezmordowany, uparty, odważny i szczekliwy. Poza tym umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość, wobec innych psów dominujący, kocha natomiast ludzi i ich towarzystwo, szybko uczy się na smakołyki, ale potrzebuje konsekwencji (jest niecierpliwy, ale nauczyłam go bardzo szybko komendy "siad"), ma totalnego hopla na punkcie aportu i smakołyków. Maksio jest wykastrowany. Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu kawalera, ma tylko adopcje.org zrobione przeze mnie. Kontakt: kasia@bezdomne.com 503 68 30 50 Edited November 21, 2012 by Murka Quote
Nadalle Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Jakie wygibasy na ostatniej fotce :razz: ;D Suuper psinka! Quote
karolciasz28 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jak ja kocham takie szorściaki!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ale przystojniak! Głaski i przytulaski dla kawalera! Quote
Jo37 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Świetny psiak. Nie wiem kto jest od terierów ? Quote
Ulka18 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 RITA60 jest od szorsciakow :fadein: Super ten Maksio :iloveyou: Quote
Murka Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Allegro dla Maksiastego: http://allegro.pl/wesoly-terrier-terier-maksio-szuka-domu-i1208127845.html Quote
eloise Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 lansik :) http://www.facebook.com/album.php?aid=15136&id=100000776577876&l=79ea036731 Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Maksio leć się pokazać wszystkim na pierwszej! Quote
Luna123 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Maksio jaki ty jesteś śliczny szorściakowaty:loveu: Quote
eloise Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 jak tylko Jelena się obroni, zatrudnimy ją do napisania tekstu dla Maksia ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 To już się stało! ;-) O 14:25! Na razie muszę się najeść! ;-) Quote
Ra_dunia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 no dobra ;) na pewno się już najadłaś :D to teraz do roboty :evil_lol: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 No jaka ciotka! :D A Ty wiesz, że ja właśnie pracuję nad tym tekstem? :D Tylko mi ciągle ktoś przeszkadza!:mad: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Tekst do ogłoszeń: Oferta specjalna! Tylko u nas wielofunkcyjne urządzenie kanapowe zwane „Psem”! Psu na imię Maksio i jest bardzo prosty w obsłudze. Należy go jedynie głaskać, przytulać, karmić, wyprowadzać na spacery, ale przede wszystkim należy go kochać. Oczywiście najlepiej robić te wszystkie rzeczy na kanapie! Jedyne takie urządzenie, które ma duszę i odwdzięczy się za usługę: będzie się cieszyć na Twój widok, gdy wrócisz z pracy, merdać ogonem, przybiegać, jak go zawołasz, zjadać resztki z obiadu i psocić, psocić, psocić… Nie przegap okazji! Musisz go mieć! To wiąże się jedynie z korzyściami! Fajny? Czy przesadziłam trochę z tym porównywaniem do rzeczy? Ps. Łooooo, mam już dwie łapki pod nickiem! :D Quote
Ra_dunia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 :roflt: :roflt: :roflt: Wielofunkcyjne urządzenie kanapowe :roflt: Quote
eloise Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 jak się doda trochę informacji o samym psie to może być ;) a jak! :) Quote
karolciasz28 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ło matko:D:D Zrobiłam Maksiowi [B]cafeanimal[/B] na razie, reszta jutro. Quote
Murka Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Dzięki wielkie cioteczki :loveu: Jak ten łobuz znajdzie dom to się chyba upiję z radości :evil_lol: Maksio to dziamgot i wszczynator awantur :mad: Zaraz po wypuszczeniu z boksu biegnie do Lorka, podziamie, podziamie, potem do Frodo, podziamie, podziamie i znów do Lorka, potem szybkie siuu w drodze do Froda i znów dziamgotanie... A co gorsza Górka się od niego nauczyła tego samego i ma wielką frajdę biegać z nim razem i szczekać! Na szczęscie nie jest aż tak rozdziamgotana jak Maksio. Maksio po prostu potrzebuje zajęcia i towarzystwa człowieka, ma totalnego odpała na punkcie aportu i smakołyków, może biegać za czymkolwiek co mu się rzuci do upadłego. Zaraz po zabawce (piłeczce, patyku, pluszaku) najważniejszy jest smakołyk. Jak się go wybiega, zmęczy, to jest w miarę ok. Quote
Recommended Posts