Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i oczywiście za piękne to wszystko, żeby było prawdziwe. Maksio wraca do nas. Nie nawalił, wprost przeciwnie był grzeczny jak nigdy :) Ale niestety dom okazał się trochę inny niż przypuszczała sponsorka (ja nie miałam z nim kontaktu, to był dom na zasadzie jedna pani drugiej pani) :(

Posted

No to za długo Makso nie pobył w tym domu. I pewnie dobrze, skoro ten dom taki beznajdziejny. Po co im koljeny pies, skoro jednym nie potrafia się odpowiednio zając? Pies na łańcuchu w XXI w do skandal!

Posted

To by było na tyle odnośnie zabaw Maksia :)

Jeszcze filmik, na którym widać, że temperament Maksia jest do poskromienia, mimo żywiołowości jest on podatny na naukę i szkolenie. Wystarczy tylko trochę cierpliwości oraz konsekwencji a będzie z niego wspaniały psiak.

[video=youtube;8eNq4lM91n4]http://www.youtube.com/watch?v=8eNq4lM91n4[/video]

Posted

Maksiu, ale Ty cudny jesteś :loveu::loveu::loveu:

Pies na łańcuchu - "standard", przecież "jeść dostaje, krzywda mu się nie dzieje, to o co chodzi" :angryy::angryy::angryy:
Dopóki w tym kraju nie będzie kar, prawdziwych kar, dla ludzi znęcających się nad zwierzętami, to tak właśnie będzie.
Pamiętacie sprawę psa z Lipnicy, husky, którego żywcem przywiązli na lince do samochodu i tak długo ciągnęli aż mu głowę urwali? Gościu dostał ROK więzienia. Wczoraj ten sam sąd w Nowym Targu na pół roku więzienia w zawiasach i jakąś tam grzywnę skazał bacę za produkowanie oscypka bez certyfikatu. Tak wygląda SPRAWIEDLIWOŚĆ po polsku, to co się dziwić, że oprawcy czują się bezkarni.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W związku z tym, że sponsorka Maksia ma chwilowy deficyt a dług rośnie zrobiłam bazarek dla Maksia, wrzucam też na jego konto wpłaty nie przeznaczone na konkretnego psiaka (tylko "na potrzebującego"). Mam nadzieję, że Maksio mimo, że się u nas zasiedział znajdzie w końcu swojego amatora...

Teraz rozliczenia Maksia będę robić na wątku:

Stan konta na 2 maj wynosił -507,50 zł
Wpłaty:

50 zł Ra dunia
64,50 zł Evelin
70,20 zł Murka (bazarek)
Razem: -322,80 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie

-322,80 zł - 300 zł = -622,80 zł
Stan konta na 1 czerwiec wynosi -622,80 zł.