Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oki - aaa nutkę to ja znam
ładnie ta Nutka brzmi ;)

jak zrobisz to daj znac - coś będę krzesac bo ja mniej czasu mam i tak nie śledzę pilnie ;) choć bardzo się staram

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bliss']oki - to wyślij wszystko razem - a skąd jesteś może uda mi się odebrać?

na zwierzątko powiadasz :D - ja robiłam poprostu na ,,sznaucery" i fundusz którym wasia (ja uwielbiam TO słowo :diabloti:)

sama wiesz jak jest - jeden wydany - dwa nowe znalezione :shake:[/QUOTE]

Dobra to niech będzie na sznaucery , jestem z Tarnowa :) ale moge wyslac to nie jest zaden problem a moze byc po 20-stym jak dozbieram fantów bo nie wiem co moja mama tam przygotowala ?? czy wolicie na dwie raty - od razu to co mam a reszta pozniej ??

Ja zawsze do mojego Lilusia mówię zwierzątko albo zwierzaku :) i się śmiejemy z mężem że czasem trudno uwierzyc że ten kłębek na naszej kanapie to zwierzę :)

Posted

no nic nie napiszę bo się nie uda, ale jest Rodzina zainteresowana Totkiem - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, w tym tyg będzie już wiadomo

mówiłaś, że on do kotów w porządku - możesz dokładniej sprawdzić? jakby w pomieszczeniu się do kota zachowywał? bo musi tolerowac koty bo jest kotka 10 letnia rezydentka, która pewnie na początku nie będzie zachwycona nowym kolegą

Posted

malawaszka napisał(a):
no własnie kot nie ma doświadczeń z psem - mam nadzieję, ze uda się w tym tyg jakoś może sprawdzić jak reaguje na psy

jeśli kot nie ma żadnych doświadczeń - mam na myśli ani tych dobrych ani tych złych - to nie powinno być problemu :)

trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Panie sobie przypomniały, ze kotka raz miała krótki kontakt z psem i nie było dramatu (kolezanka przyszla do nich- kilka lat temu- z psem na chwile). Kot nie uciekał, nie panikował, pofuczał, popacał łapką i tyle. Dał się obwąchać. W środę przyjdzie psiak na "przymiarki kocie" i posiedzi dłużej. Trzymajcie kciuki. Nie czekając na wyniki Elwira umówiła fryzjera psiego, szuka posłanek i załatwiła sobie transport...no to jeszcze raz- trzymajcie kciuki!

Posted

Super domek Totkowi się trafił, ale o tym cichutko aby nie zapeszyć. A tego psiego fryzjera to trzeba uprzedzić, że ciężka praca przed nim, ja totka wyczesuję raz dziennie i codziennie mam pełna reklamówkę sierści a po nim wcale nie widać aby mu włosów ubyło.

Posted

nooo fryzjera to trzeba uprzedzić że pies na być wytrymowany a dopiero potem zjechany maszynką, bo włosy ma już bardzo dojrzałe i zwyczajnie się sypie, więc szkoda by było ich nie wyskubać

Posted

malawaszka napisał(a):
nooo fryzjera to trzeba uprzedzić że pies na być wytrymowany a dopiero potem zjechany maszynką, bo włosy ma już bardzo dojrzałe i zwyczajnie się sypie, więc szkoda by było ich nie wyskubać

ale to brzmi :evil_lol: normalnie plony!

Posted

Dzisiaj kolejny raz wyczesywałam Totka, tym razem wsadziłam go wyżej aby zobaczyć jak się zachowa u fryzjera. Totek prawdopodobnie chodził do psiego fryzjera, na wysokości nie panikuje, jest opanowany grzecznie stoi albo sobie siada. Klient idealny, nawet go trzymać specjalnie nie trzeba było:loveu: Wyczesałam co się dało, furminator bardzo się przydał, wokół oczu ba bardzo stare strupy trzeba by je długo rozmoczyć albo wyciąć, ale tego drugiego nie polecam bo potem jak będą mu włosy odrastać to będą jeszcze bardziej wchodzić mu do oczu. Nóżek nawet nie ruszyłam bo tam to trzeba kołtuny powycinać. A ta się obecnie prezentuje Totek, widać coś w ogóle?

Posted

Ja nie wiem jak taki cudowny pies znalazł się na bruku, co się stało, że ktoś o niego dbał, uczył go, chodził do fryzjera, a potem pies wylądował w schronisku:shake: Co do wyczesywania to tam jest jeszcze mnóstwo do roboty, broda jest cała posklejana i nie wiem czy ktoś to rozczesze, brzuch nie jest najgorszy, łapy to będzie wyzwanie.