Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie próbowałam go dzisiaj nawet czesać jutro spróbuję. O dla mnie to i tak jest do strzyżenia w najgorszym stanie jest jego broda, ale myślę, że potem będzie ślicznym sznaucerkiem i szybko znajdzie domek.

Posted

Totek, nie dał spać sąsiadom do około 2 :-) potem skapitulował i wlazł do budy spać, do samego rana była już cisza, nawet jak wypuściłam swoje psy to on siedział cicho. Potem jak przyszła kolej na tymczasy łaził za mną jak cień teraz znowu go zamknęłam w kojcu bo i tak leje a on ma dziwny zwyczaj kładzenia się w największe błoto a tam ma przynajmniej czysto i oczywiście znowu drze jape:evil_lol: W kojcu nie zachowuje czystości, ale nie ma się co dziwić po tylu miesiącach w boksie. Dzisiaj go jednak zafipreksowałam bo ta obróżka to chyba jakaś lipa:mad: Kolacje zjadł z apetytem w tempie błyskawicznym, trzeba będzie pomyśleć nad jego dietą, bo ja mam tendencje do przekarmiania moich psów:oops: Ogólnie to jestem w szoku, że on się tak szybko zadomowił, ktoś go bardzo fajnie wychował na psa pewnego siebie ale bez cech dominacji, schronisko nie zepsuło jego ufności do ludzi, on nawet próbował się wczoraj bawić:crazyeye: Nie wiem dlaczego jest bezdomny co się stało, że taki pies wylądował na ulicy ale mam nadzieję, że szybko znajdzie dom stały.

Posted

odpicujemy chłopaka i znajdziemy domek :loveu: kurcze tylko żeby się uspokoił z tym darciem... ale pewnie ze swoim ludziem i w domku będzie inaczej

kurcze jak będzie się tak taplał to zbutwieje :shake: mam nadzieję, że początek tygodnia będzie cieplejszy i suchszy, bo jak tu go obciąć...

Posted

On wczoraj wlazł do psiego pomieszczenia ułożył się na materacyku i spał, był cichutko ale tez muszę przyznać, że drzwi były cały czas otwarte. Mi się tez wydaje, że on jest spokojniejszy z innymi psami, spróbuje go zamknąć z Misti ona malutka jest, bo może to kwestia towarzystwa on w schronisku był z innymi psami i może o to chodzi. Dzisiaj oglądałam jego sierść ona nie jest zdredzona czy pozlepiana tylko pokręcona, nie wiem czy to dobrze czy źle i o czym to świadczy, nie znam sie zbyt dobrze na sznaucerkach, gorzej jest na szyi i tylnych partiach jego ciała.

Posted

Malawaszka, Ulka dziękujemy za Totka.
:loveu:

Ja tez mysle, ze chlopak zobaczyl dom i po prostu chce sie wprowadzic.
W schronisku byl spokojny, moze w koncu przyzwyczai sie do boksu.

To naprawde fajny psiak, bardzo zrownowazony i przyjazny.

I nie mowcie ze jest gruby - on jest bardzo gruby ;) Dieta bezwzglednie konieczna.

Poprosze o numer konta na pw. Po 1szym wplace cos na "Bulinka".

Posted

pw poszło - dziękuję :Rose:

gdyby nie Twój cynk o Totku to dalej by tam siedział i ... tył :roll: myślę, że tak jak u buby było - wystarczy ruch, bieganie - z psami fajnie, że się dogaduje to biega za nimi - i nabierze linii nasz mały czołg :lol:

Posted

Dokładnie tak on chce do domu, na początku myślałam, że on raczej podwórzowy był w poprzednim życiu, ale chyba nie, schody zna, do samochodu wskakuje, do pomieszczeń zamkniętych wchodzi beż żadnej rezerwy. Ciekawi mnie jak on zachowuje sie w pomieszczeniu takim domowym, jeśli Pucek znajdzie DS (a są na to duże szanse, ale nie zapeszajmy) a Totek nie będzie niszczył to spróbujemy go przeflancować do "psiego pomieszczenia", teraz sa cały czas razem ale ja jednak boję się zostawiać dwa psy podobnej wielkości w jednym zamkniętym pomieszczeniu na całą noc, mogłabym się nie obudzić i nie usłyszeć gdyby coś się działo. Nie chcę go na siłę zostawiać w kojcu bo jak się rozszczeka to może się nie uspokoić i będzie problem.

Posted

A może znowu sie uda tutaj przyczaić?

A jednak nie tym razem, spróbuję później

Co do charakteru to Totek zmienia się nieustannie, dzisiaj naszczekał na mnie, jak głaskałam Misti i Pucka a on siedział obok i nie był głaskany:razz: zobaczymy co będzie dalej.
Zapomniałabym. totek wie co to siad, niewolno, ogólnie to jest raczej posłuszny, chyba, że chcę go zaprowadzić do kojca:evil_lol: