Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje Rudzia za wiadomosci......sama nie mam zadnego pomyslu i mieszkam za daleko ale chcialabym wiedziec co z pieskami....bede zagladac i czekac na zdjecia....

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobry pomysł, ale jest jedno ale: z zamieszczonych tam zdjęć nie poznaję zbyt wiele psiaków. Doliczyłam się trzech. Ale może ktoś jeszcze tą metoda zidentyfikuje psiaki aktualnie tam żyjące?

Posted

A może Ty xxxx52 zaprezentujesz na dogo psiaki, wykorzystując zdjęcia ze strony schroniska? Wychodzi na to, że znasz dobrze ten schron i ludzi tam pracujących. Moja wiedza nie jest wystarczająca, w końcu od niedawna zajęłam się tą sprawa a i wejść do schroniska nie jest łatwo. Coś byśmy zrobiły dla tych biedaków. A są tam naprawdę fajne psiaki. Tylko trochę reklamy potrzebują.

Posted

xxxx52 napisał(a):
strona jest ciagle aktualizowana.wszystkie pieski sa do adopcji.w schronisku jest ogromny ruch,sa odwiedziny telewizji ,radia

nie wiem jak Wy wchodzicie na strone....ja pod tym linkiem jej nie znalazlam :-(

Posted

Biedne psiaki, najgorzej w tym wszystkim ze nikt o nie nie walczy. Tak przynajmniej wyglada tu na dogomanii. Ja nie mam w tym wzgledzie żadnego doswiadczenia, co pewnie widac po ilosci postów. Próbowałam dogadać sie z szefowa z tego schronu, ale nieudało sie mimo włożonej mojej energii i czasu. Ale są pewnie inne sposoby, wystarczy się zebrać i zacząć działać. Zanim się zalogowałam tyle się naczytałam o akcjach przeprowadzonych na dogomanii. Dlaczego nikt nie jest zainteresowany tym schronem? Nikt nie pomaga tym psiakom - naprawdę fajnym psiakom. Tego nie mogę zrozumieć. Ale może się mylę... XXXX52 napisałam do Ciebie na PW, pozdrawiam.

Posted

Ja parę lat temu wyprowadzałam psy w tym schronisku i warunki były gorsze np. stare rozwalające się boksy, błoto wszędzie. A z panią z TOZu ( mieszka nie daleko mnie i widuję ją dość często ) ciężko jest coś załatwić. Schronisko nie jest rozreklamowane, nie ma za dużo ogłoszeń a większość ludzi z Poznania nie wie o jego istnieniu. A co do likwidacji schroniska to na pewno dużo ludzi mieszkających w okolicy jego się do tego bardzo intensywnie przyczyniło. Bo raczej nie do końca chodzi o przepełnienie i złe warunki. Bo przecież na Bukowskiej jest 500 psów zamiast 250 !!!

Posted

Wiecie ,mysle ze nie tak chodzi o tych ludzi tam mieszkajacych(przeciez z przodu schroniska mozna postawic drewniany plot ,zeby psy sie nie denerwowaly.Prawdopodobnie chodzi wladzom o ta drogocenna dzialke na ktorej maja powstac pawilony hadlowe.Na Bukowskiej tez mialo schronisko byc zamkniete,i w tym przypadku hodzilo o ziemie.na szczescie nie maja odpowiedniej ziemi.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Wiecie ,mysle ze nie tak chodzi o tych ludzi tam mieszkajacych(przeciez z przodu schroniska mozna postawic drewniany plot ,zeby psy sie nie denerwowaly.Prawdopodobnie chodzi wladzom o ta drogocenna dzialke na ktorej maja powstac pawilony hadlowe.Na Bukowskiej tez mialo schronisko byc zamkniete,i w tym przypadku chodzilo o ta ziemie.na szczescie nie znalezli odpowiedniej ziemi na budowe nowego schroniska .
To co brakuje 500000 tysiecznemu mistu to kociarni ,gdyz sytuacja tych zwierzat w naszym miescie jest tragiczna

Posted

Mieszkańcom chodzi raczej o zapach i szczekanie. Czy będzie płot czy nie te psy i tak szczekają nawet w nocy. A nawet jak przytulisko zniknie to te teren i tak należy do tej kobiety co prowadzi schronisko, to jest jej prywatna posesja przynajmniej parę lat temu tak było, więc miasto tam nic nie postawi tak czy siak.

Posted

to nie jest prywatna posesja ten teren jest zapisany na TOZ.Co by bylo idealne(takie plany byly 6 lat temu)zeby w Swarzedzu bylo schronisko dla b.starych psow .Natomiast na rogatkach Poznania mialo powstac nowe schronisko dla pzostalych psiakow.