E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Milka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us To pierwsza partia zdjęć, drugą i kolejne partie najszybciej będzie można zobaczyć tu: http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=303&pid=5049#pid5049 Quote
Onaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Faktycznie mała taka yorkowata troszkę. A jakie ma uszki fajne :). Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Tekst do ogłoszeń: Tytuł: Mikro mini sunia SZCZENIAK - piękna Miłka do adopcji Miłka to 11 miesięczny szczeniak do adopcji. PIES IDEAŁ! Jest malutka, waży ok 5,6 kg. Sięga do połowy łydki. Ma jedwabiste futerko. Nie gubi włosów. Sunia kocha cały świat. Uwielbia ludzi, trochę boi się większych psów. Zachowuje czystość, bawi się zabawkami a wieczorem idzie spać do łóżka Potrafi jeździć windą, umie wchodzić po schodach. Jest karna i posłuszna. Suczka jest zdrowa. przed adopcją będzie wysterylizowana - to nie podlega dyskusji!(Psedohodowcom dziękujemy) Miłka szuka odpowiedzialnego domu, chętnie z dziećmi w wieku późnoszkolnym, od 10 lat wzwyż.(dom z małymi dziećmi nie wchodzi w rachubę) Domku odpowiedzialnego, w którym dożyje końca swoich dni. Przez swój charakter i oddanie zasługuje na dom najlepszy z możliwych, dlatego zastrzegam sobie prawo do wyboru domu. Adopcja TYLKO na terenie Warszawy. Jeżeli szukasz małego przyjaciela, krótko/długo włosego,pieska, suczki, starego, młodego zgłoś się do nas! kontakt: 0 501 226 939 (nie odpowiadam na SMSy) info@bernardyn.com.pl Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna i podpisanie umowy. Quote
Onaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 A dlaczego tylko w okolicach Warszawy ? Dobry domek może być wszędzie. Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Dogo07 napisał(a):A dlaczego tylko w okolicach Warszawy ? Dobry domek może być wszędzie. Bo Madallena stale chce mieć możliwość nadzorowania swoich tymczasów a poza Warszawą nie będzie to możliwe. lika1771 napisał(a):Co ze sterylka? Wiesz, nie wiem, Madallena nie ma już kasy na sterylkę, wydała trochę kasy na badania i usg, sterylka miała być organizowana ze skarpety sterylkowej. Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Ponoć ktoś się oferował z pokryciem kosztów sterylki - sterylka jest umówiona za 1,5 tyg. u weterynarza poleconego przez Abrakadabrę, koszt 150 zł. Wcześniej nie ma zniżki (czyli możliwe za 250 zł) a ciąża nie jest na tyle wysoka, aby 1,5 tygodnia robiło różnicę. Bardzo prosimy o ogłoszenia na: [FONT=true]morusek, adopcjapsa, adopcje, cafeanimal, alegratka, allegro, gumtree.[/FONT] Quote
agnieszka24 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Sunię można ciachać. Skarbonka pomoże w opłaceniu kosztów. W [przypadku refundacji 100% przydały by się jakieś wpłaty na skarbonkę, a może ktoś chce dołaczyć?? 5-10 zł miesięcznie, to niedużo, a ilu suniom można pomóc :) Cytuję wpis z watku skarbonki. [quote name='Soema']Nie wiem, czy ktoś w Wwa zrobi taniej. Dopisuję sunie. Rozumiem, że refundacja 100%? Czy deklarujecie się na jakąś pomoc w przyszłości jeszcze ;)? aaa Aga, tam nie ma sponsora na sterylkę? Prosze by osoba odpowiedzialna nadzorowała sprawę i dopilnowała formalności - wysłanie faktury itp. http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!!?p=15277744#post15277744 Quote
mshume Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Ja już się pogubiłam. Na opłacenie streylki Romki/Miłki chętna jest Lika1771 i skarbonka sterylkowa od ciotkeczki z Kielctak? A na sterylkę Loluni, która jest u mnie, nie ma ani grosza... Ona też może być w ciąży :-(lika1771 napisał(a):Co ze sterylka? Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Jesli Lika1771 nadal podtrzymuje swoj deklaracje, i chce zafundowac sterylke Romce - to Lole mozna ciachnac za kase ze skarbonki. Ja wplacilam na Sterylkowa Skarbonke 100zl jakis czas temu i nie wykorzystalam jeszcze tej kwoty. Quote
agnieszka24 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Abrakadabra dobrze prawi :) mashume wejdź na watek skarbonki i napisz jak wygląda sytuacja i poproś o zamianę suczek ;) Ja nie mam czasu pilotowac tego. Zresztą po co pośredniczyć, skor mogą to załatwić osoby zainteresowane ;) Ja tylko zgłosiłam sunię - ty dopilnuj reszty :) Pozdrawiam! Quote
mshume Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Ale ja chyba nie mogę prosić o zamianę. Nie należę do tej skarbonki :( Quote
agnieszka24 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Oki, to ja poprosze o zamianę suniek. Podaj mi wątek Loli (to też sunia z naszego schronu?).. Quote
lika1771 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cioteczki Cały czas czekam na nr konta,kwota byla 150 czy cos sie zmieniło tyle mam odłozonych Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 agnieszka24 napisał(a):Abrakadabra dobrze prawi :) mashume wejdź na watek skarbonki i napisz jak wygląda sytuacja i poproś o zamianę suczek ;) Ja nie mam czasu pilotowac tego. Zresztą po co pośredniczyć, skor mogą to załatwić osoby zainteresowane ;) Ja tylko zgłosiłam sunię - ty dopilnuj reszty :) Pozdrawiam! Agnieszka, a moze Ty odwolaj na watku Sterylkowym Romcie, a ja wpisze Lole? Ps.Sorry, napisalysmy to rownoczesnie... Quote
mshume Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Abrakadabro, czy Lika może wpłacic kaskę bezpośrednio na konto lecznicy wetki, która wykona sterylkę? Quote
mshume Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Tu jest wątek Loli: http://www.dogomania.pl/threads/191591-Lola-mini-sunia-spaniel-tybet-uratowana-z-mordowni-PROSZ%C4%98-O-POMOC#post15259166[quote name='Abrakadabra']Agnieszka, a moze Ty odwolaj na watku Sterylkowym Romcie, a ja wpisze Lole? Ps.Sorry, napisalysmy to rownoczesnie... Quote
agnieszka24 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Abrakadabra napisał(a):Agnieszka, a moze Ty odwolaj na watku Sterylkowym Romcie, a ja wpisze Lole? Ps.Sorry, napisalysmy to rownoczesnie... Ok, mogę odwołać sunię :) Było by super, gdybyś mogła zgłosić Lolę, bo to by była już druga sunia zgłaszana przeze mnie do skarbonki.. Przepraszam, ale jestem przed obroną, nie dam rady pilotować wątków, więc może lepiej cioteczko jakbyś ty zgłosiła Lolcię, bo bywasz na jej wątku i jesteś na bieżąco. Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 mshume napisał(a):Abrakadabro, czy Lika może wpłacic kaskę bezpośrednio na konto lecznicy wetki, która wykona sterylkę? Asia, nie wiem. Ale dowiem sie jutro. Mysle, ze tak, ale musze sie upewnic Zaraz zglosze Lole, tyle, ze pleeeaaaaseeee - calymi dniami nie mam dostepu do internetu i trudno bedzie mi to wszystko ogarnac. Z drugiej strony chyba nie jest to zbyt skomplikowane ... Quote
saga_86 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Miłka jest już na adopcjapsa, cafeanimal, ojej, olx, drobne.centrumofert, ale.gratka, szerlok, morusek, gumtree. warsza ;) Oby znalazła szybko jakiś super domek Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 saga_86 napisał(a):Miłka jest już na adopcjapsa, cafeanimal, ojej, olx, drobne.centrumofert, ale.gratka, szerlok, morusek, gumtree. warsza ;) Oby znalazła szybko jakiś super domek Rany ... co za błyskawica, dzięki wielkie :loveu: Quote
agnieszka24 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Abrakadabra - poprosiłaś na watku sterylki o refundację 50 zł, tzn. że skarbonka zwróci tylko 50 zł, a stówkę musicie dołożyć z własnej kieszeni. Jako deklarowicz możesz prosić o refundację 100% czyli 150 zł ;) Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 agnieszka24 napisał(a):Abrakadabra - poprosiłaś na watku sterylki o refundację 50 zł, tzn. że skarbonka zwróci tylko 50 zł, a stówkę musicie dołożyć z własnej kieszeni. Jako deklarowicz możesz prosić o refundację 100% czyli 150 zł ;) Lo Matko, naprawde? To juz poprawiam. Nic nie rozumiem. Nie mam czasu tego czytac. Myslalam, ze jak wplacilam, to refunduja reszte. niewazne... Quote
Recommended Posts