Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 mshume napisał(a):O, tak, będę bardzo wdzięczna.:) Wstawię zaraz tekst do 1 postu. Podeslalam malizne na watek sterylkowy. Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Abrakadabra napisał(a):Podeslalam malizne na watek sterylkowy. Wsparcie Sterylkowej Skarbonki juz zalatwione :) Quote
Abrakadabra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Szykujcie Lolcie na sterylke w przyszlym tygodniu. W czwartek bedzie wiadomo, na kiedy dokladnie. Quote
saga_86 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 To poproszę tekst do ogłoszeń i numer telefonu;) Quote
mshume Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ciotka Abrakadabra, ozłocę Cię :loveu: Posłałaś zdjęcia suniek, czy mam posyłać, bo dopiero od 15 minut mam komputer do dyspozycji ;) Quote
Abrakadabra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 mshume napisał(a): Posłałaś zdjęcia suniek, czy mam posyłać, bo dopiero od 15 minut mam komputer do dyspozycji ;) Nie, nie wyslalam... korzystam z komputera, w ktorym mam totalnie zawirusowana poczte. Jesli dasz rade, to wyslij je prosze. Quote
mshume Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 MAM PROBLEM< PROSZE O POMOC< RADĘ: Lola najprawdopodobniej zaczyna cieczkę.Znalazłam na podłodze kilka kropel krwi, sunia ciągle się wylizuje. Moj pies zaczął namolnie za nią chodzić i obwąchiwać, próbował też wskakiwać na Lolkę I tu jest problem: mój pies to niekastrowany samiec (pies wystawowy). Co mam robić, sterylka umówiona na przyszły tydzień. Ja 2.09 idę już do pracy, co tu się w domu będzie działo. Nie mam jak ich separować Nie mogę ich teraz i na spacer razem wziąć, bo jak jakis pies podejdzie, to mój samiec zrobi drakę Można podać jakiś zastrzyk na wstrzymanie cieczki? POMOCY! Quote
saga_86 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ponawiam pytanie o kontakt do ogłoszeń i tekst ( coś w tym stylu jak na wątku Miłki) Quote
saga_86 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 O masakra! Napisz na głównym kieleckim wątku, ktoś na pewno coś mądrego doradzi. Oj to sajgon masz w domu na całego:shake: Quote
andzia69 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mshume napisał(a):MAM PROBLEM< PROSZE O POMOC< RADĘ: Lola najprawdopodobniej zaczyna cieczkę.Znalazłam na podłodze kilka kropel krwi, sunia ciągle się wylizuje. Moj pies zaczął namolnie za nią chodzić i obwąchiwać, próbował też wskakiwać na Lolkę I tu jest problem: mój pies to niekastrowany samiec (pies wystawowy). Co mam robić, sterylka umówiona na przyszły tydzień. Ja 2.09 idę już do pracy, co tu się w domu będzie działo. Nie mam jak ich separować Nie mogę ich teraz i na spacer razem wziąć, bo jak jakis pies podejdzie, to mój samiec zrobi drakę Można podać jakiś zastrzyk na wstrzymanie cieczki? POMOCY! uuułaaa... no to tak...jeśli to początek cieczki to raczej/chyba psiak nie powinien się za bardzo interesować, a sunia nie pozwoli mu na zbytnie napastowanie...no ale niedługo, za jakieś 1,5-2 tyg moze być nieciekawie:shake: zastrzyk...zastrzyk się podaje, ale nie żeby powstrzymać cieczkę, a zeby jej nie było - ale teraz to za późno...no chyba, ze są jakieś nowe srodki,o których nie słyszałam... no i żeby było jeszcze gorzej...to sterylkę trzeba odłożyć:placz: kurde...nie wiem, co ci poradzić:( podobno są jakieś preparaty do psikania, żeby pies nie czuł cieczki...no ale ja na własnej skórze nie sprawdziłam, więc nie wypowiem się o ich skuteczności... Quote
mshume Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Andzia, dzięki za wypowiedź. Kto jeszcze coś napisze, możecie macie jakies doswiadczenie w tej kwestii? Jak to tak dalej pojdzie, to Lolka będzie szukać innego DT, masakra :( Quote
eve-w Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 a ja bym ją jak najszybciej ciachnęła. można sterylizować na początku cieczki. Quote
mshume Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 No tak, tylko u kogo? Ja zupełnie nie mam doświadczenia w tej kwestii :( Quote
Abrakadabra Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Spokojnie... Mshume - spokojnie. Jutro dowiemy sie dokladnie co z "tym fantem" zrobic. Wiem, ze latwo mi gadac, ale na pewno cos wymyslimy. Quote
E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Trzeba z wetem skonsultować i jesli się da - ciachnąć ją JUŻ. Jeśli nie ... Quote
mshume Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Saga, będę Ci baaardzo wdzięczna za ogłoszenia Loli. Tekst do ogłoszeń, jest w 1 poście. :) Zdjęcia też. Wstaw też to zdjęcie, gdzie jest z kudłatą koleżanką. Najbardzie jzależy mi na cafeanimal, morusek,alegratka. Gumtree już ma. Kto może zrobić Allegro wyróżnione? Oczywiście natychmiast zwrócę kasę. :) saga_86 napisał(a):To poproszę tekst do ogłoszeń i numer telefonu;) Quote
erka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ja przerywałam cieczkę podając PILL'KAN 20 /subst. czynna octan megestrolu/, to jest w formie takich cukierków, które podaje sie przez 10 dni. Ale koniecznie trzeba zacząc podawać nie później niz do 3 dnia po rozpoczęciu cieczki. Quote
mshume Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Mam jutro podac jej lek, który zamówiła Abrakadabra. Koszt 38 zł. Quote
saga_86 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Lola jest już na ale.gratce, warsza.pl, gumtree, kupiepsa, kupsprzedaj, ojej, olx, morusek, szerlok, drobne.centrumofert. Quote
saga_86 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 i cafeanimal ( u mnie nie da sie edytować postu) Quote
mshume Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Baaardzo Ci dziękuję. Teraz tylko czekamy z Lolą na TEN telefon. :) Quote
Mantis Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Lola ma ogłoszenia na stronkach: allegro.pl, facebook.com, nk.pl, adopcje.org, e-zwierzak.pl i psy.pl Banerek dla dziewczynki :) [url=http://www.dogomania.pl/threads/191591][IMG]http://i53.tinypic.com/oqiurm_th.jpg[/IMG][/url] Quote
Osa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 mshume jak będzie ktoś konkretny dzwonił o małą sunię to dam Twoje namiary. Mała jest śliczna i jak czytam z charakterkiem... Niedługo ruszymy z Allegro informacyjnym naszych PLASKATYCH to wtedy będzie większe zainteresowanie. Wiadomo dzwoni kupę oszołomów ale czasem naprawdę fajni ludzie się trafiają. Quote
mshume Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Miałam kilka zapytań, ale to kompletnie NIE TE domy :( Więc będę wdzięczna za polecanie Loli. Lolcia złagodniała. lubi się przytulać, śpi w łóżku. Ktoś będzie miał pociechę ze ślicznoty :) Quote
E-S Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Tylko jak szybko Lola się stanie tą pociechą w DS ? Trzymam kciuki, żeby jak najprędzej, jest śliczności małe. Quote
Recommended Posts