funia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Hotelowanie Puni od 22 sierpnia do 22 września ( 32 dni ) obnizyłam kwotę hotelowania z 450 zł na 400 zł . wydatki 400 zł hotel ,50 zł transport psów ze Zdzisławic ,10 zł transport do weta, = 460 zł wpłaty 300zł Bianka0 190zł E-S 20zł Bamboo 20 zł Matrioszka 30 zł Maja602 razem 560 zł . CZyli na koncie Puni jest plus 100zl ,ale ze Fundacja Lubelska Straz Ochrony Zwierzat przywiozla karme więc pomniejszam koszt hotelowania o 60 zł ( bo wystarczy na miesiąc). CZyli w sumie Punia jest na plusie 160 zł . O taką kwote trzeba pomniejszyć koszt nowego miesiąca hotelowania ,który rozpocznie się 23 wrzesnia . Więc wpłata za hotelowanie bedzie w kwocie 240 zl Prosze równiez pamietac o koszcie faktury w lecznicy ( będzie zamknieta i wyslana po skończeniu jej badan ,czyli USG i kontrolna morfologia ) Quote
Izabela124. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Jeju jaka ona jest śliczna, te jej różnokolorowe oczy dodają jej uroku. Zrobiłam Puni bannerek: Quote
MaDi Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Izabela124. napisał(a):Jeju jaka ona jest śliczna, te jej różnokolorowe oczy dodają jej uroku. Zrobiłam Puni bannerek: Dziękuje bardzo, faktycznie jest niesamowitej urody. Quote
FIFA Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Jest piękna trzymaj sie mała powodzenia Quote
funia Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Punia dostała antybiotyk na 5 dni bo ma rozwolnione kupy od 2 dni .Dostaje też karme weterynaryjna Royal Canin sensitive( tylko na kilka dni wystarczy to co mam ,niestety karma jest dośc droga ) oraz srodek dosypywany do jedzenia regulujący te sprawy . Koszt około 10 zł dopisali w lecznicy do faktury . Quote
MaDi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Zastrzyki czy jakaś zawiesina? Oby nie złapała jakiegoś świństwa. Quote
funia Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 MaDi napisał(a):Zastrzyki czy jakaś zawiesina? Oby nie złapała jakiegoś świństwa. Tabletki . Quote
MaDi Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 funia napisał(a):Tabletki . Nie trafiłam:oops: Ma założoną książeczkę? Quote
funia Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 MaDi napisał(a):Nie trafiłam:oops: Ma założoną książeczkę? Nie ma bo żadnych szczepień nie było .Pewnie załozą jak pojedziemy zaszczepić . Z Puni wychodzi charakterek .Lubi dominować nad innymi psami ( sukami ) wpycha je pod siebie i chciałaby je tak trzymac ,biega koło suczek i zachodzi im droge aż do znudzenia .Kończy się to zniecierpliwieniem kolezanek . Quote
MaDi Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Poproś aby powpisywali odrobaczenia, antybiotyki, pierwszą wagę itp. Zawsze lepiej wiedzieć jak reaguje na konkretne leki. Co do charakteru pewnie nigdy nie oberwała od innego psa, bo niby jak skoro wszystkie stały na łańcuchach. Te, które są pod moja opieką jak na razie sprawują się bardzo dobrze. Sara jedzie na dniach do DS w Sopocie, a Ruda/Kala, być może też trafi do DS. Oby i Punia długo nie czekała. Robi jakieś postępy w relacjach pies-człowiek? Quote
Plicha Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 funia napisał(a):Nie ma bo żadnych szczepień nie było .Pewnie załozą jak pojedziemy zaszczepić . Z Puni wychodzi charakterek .Lubi dominować nad innymi psami ( sukami ) wpycha je pod siebie i chciałaby je tak trzymac ,biega koło suczek i zachodzi im droge aż do znudzenia .Kończy się to zniecierpliwieniem kolezanek . Czyli z Puni wychodzi typowa hasiorka :) wpychanie innej suczki pod siebie i ani się waż ruszyć :evil_lol: u innych ras czegoś takiego nie widziałam :roll: Quote
MaDi Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Rozmawiałam z Funia, Punia zrobiła duże postępy w relacjach z ludźmi, nadal jednak boi się obcych. Przytyła sporo, podobno bardzo widać różnice fizyczną. Quote
Plicha Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Super wiadomości :) Czy dziewczyny z Husky adopcje szukają dla niej domu już? Czy jeszcze potrzebuje trochę czasu żeby dojść do siebie? Quote
MaDi Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jest ogłaszana razem z Sara i Kalą. Można już szukać domu, Funia powiedziała,że reszta należy już do nowego właściciela. Quote
LadyS Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jestem na zaproszenie MaDi. Jak sunia? Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 i ja jestem:-) mam pare pytań odnośnie zachowania suni... czy jest szczekliwa? jak reaguje na bliski kontakt z dziecmi? jak chodzi na smyczy? czy kopie doły na ogrodzie? jak z zachowywaniem czystości w boksie? czy jest zainteresowana zabawkami czy jest to jej kompletnie obce i nie da się jej namówić? jak z zainetresowaniem smakołykami? czy można szkolić ją na smakołyki? rozumiem że sunia obcemu nie da przy sobie niz zrobić a jak w stosunku do ciebie funiu jak już się z tobą oswoiła? dałaby się wyczesać wszędzie, wykąpać, zajrzeć w zęby, uszy? jak zachowuje się przy karmieniu? przepraszam jesli te informacje gdzies są ale nie ma ich zebranych w jednym miejscu a przydałyby się wybierając przyszły dom Quote
MaDi Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Sara pojechała do DS więc zabieramy się porządnie za adopcję Puni. Potrzeba mi jak najwięcej szczegółów, huskyadopcje zamieszczą te dane u siebie na stronie i na pewno na forum husky. Jest młoda, a to wielki plus przy szukaniu domu. Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 a i zmiencie jej imie jesli mozecie ...to taka tylko moja drobna sugestia...po prostu jak ktos szuka suki husky to Punia brzmi jakos tak...no tak zwyczajnie... Quote
MaDi Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Też nad tym myślałam,ale Punia została po starym właścicielu, ona i tak jest zestresowana, a to kolejna dla niej zmiana. Minęło już trochę czasu, zaufała odrobinę człowiekowi więc można nad tym myśleć. Jakieś propozycje? Quote
E-S Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 MaDi napisał(a):Też nad tym myślałam,ale Punia została po starym właścicielu, ona i tak jest zestresowana, a to kolejna dla niej zmiana. Minęło już trochę czasu, zaufała odrobinę człowiekowi więc można nad tym myśleć. Jakieś propozycje? Pies kojarzy nie imię, ale jego dźwięk - ma być podobny do poprzedniego, czyli kończyć się na "ia" Hania, Funia (:D), Hesia, Hasia itd, będzie reagować na miękką końcówkę imienia. PS. wykabluję, że Funia i tak na nią mówi Hesia albo Niunia. Quote
MaDi Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Też mi straszny donos:lol: na jej koleżanki wołam również " Niuńcia" " Misia" itp. Pewnie i tak często do niej nie przemawiał, więc myślę,że się nie pogniewa. Quote
E-S Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 :D ja w tym kontekście pisałam, że bezboleśnie dla suni można ją przezwać Hesią. Quote
funia Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Przepraszam za prywatę na tym wątku ,ale jesli Pirania tu bedzie pisac ja niestety zrezygnuje z uczestnictwa. Quote
MaDi Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 funia napisał(a):Przepraszam za prywatę na tym wątku ,ale jesli Pirania tu bedzie pisac ja niestety zrezygnuje z uczestnictwa. ??? Nie wnikam o co tu chodzi, interesuje mnie tylko psina. Quote
Recommended Posts