funia Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Ależ on istnieje naprawdę ,chociaż gdy nie potrafimy sie zgodzić z czyms strasznym własnie tak myslimy ....Wszsytko podobno ma czemus słuzyc ....Ja wierzę ,ze ten przypadek i widowisko na wsi podczas interwencji przyczyni się do tego ,ze bedą sie bac wieśniaki i zadbaja bardziej o swoje zwierzeta .Bo dla nich najgorszy jest wstyd . Jak patrze na uśmiechnieta mordke mojej hotelowej Pusi to ciesze się ,ze będę świadkiem jak ten udręczony pies satnie sie za kilka tygodni pieknym psiakiem z dumnie podniesionym ogonem... Pusia wazy 14.700 kg........Czyli o około 10 kg za mało .....Aha i ma cieczke !!!!!!! Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Funiu, ależ Ty masz szczęście .:shake: Quote
nat.witk Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 kurde, to może jakąś akcje zbierania pieniędzy na steryizacje, czy jeszcze moze za slaba jest? trzeba jej strasznie teraz pilnowac, żeby malych nie miala. może rzeczywiscie wstyd coś da tym ludziom do myslenia. jaki sens może byc w cierpieniu tej psiny? jej wychudzone i zmarnowane ciałko? i te blyszczące oczy? jaki to ma sens? jej cierpienie ma nas nauczyc pokory? Ciebie i mnie? ja juz wiem o pokorze, Ty opiekując się suczką chyba też. To nie ma sensu. cierpienie nie ma sensu. Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Nie można sterylizować suki w trakcie cieczki. Sterylizacja jest dopuszczalna równo 2 tyg. po zakończeniu cieczki a jak się ktoś nie wyrobi w tym terminie - to najwcześniej 6 tygodni od zakończenia cieczki. Quote
bianka0 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Co do kastracji ludzi to na pewno w tej rodzinie ,,właściciela '' Puni powinna być obowiązkowa. Panisko się nie rozmnożyło, ale jego rodzeństwo tak. I tam właśnie są przekazywanie tragedie już na kolejne pokolenia. Matrioszko co dostałaś na rocznicę ślubu, bo pamiętam że Twój TZ ujął mnie pięknym bukietem kwiatów.:razz: Quote
funia Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 spedzili szalona noc w hotelu pieciogwiazdkowym ,dlatego jej tu nie ma bo odsypia....:eviltong::evil_lol: Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 E-S napisał(a):Nie można sterylizować suki w trakcie cieczki. Sterylizacja jest dopuszczalna równo 2 tyg. po zakończeniu cieczki a jak się ktoś nie wyrobi w tym terminie - to najwcześniej 6 tygodni od zakończenia cieczki. Dokładnie, a w dodatku tak wychudzonej, ona musi wrócić do normalnej masy ciała, w jej przypadku przypuszczam,że to jakieś 21 kg. Quote
nat.witk Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 aha, no to jeszcze troszke musi poczekac i dojsc do siebie. a teraz trzeba jej pilnowac. Biedaczysko:-( Co u niej tak w ogole? Quote
as_ko Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 funia napisał(a):spedzili szalona noc w hotelu pieciogwiazdkowym ,dlatego jej tu nie ma bo odsypia....:eviltong::evil_lol: To ile lat trzeba czekać i się "użerać" żeby taki super prezent na rocznice dostać? :D Aczkolwiek wczoraj usłyszałam od Matrioszki: "Asia!! ty nigdy nie wychodź za mąż" :evil_lol: Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 as_ko napisał(a):To ile lat trzeba czekać i się "użerać" żeby taki super prezent na rocznice dostać? :D Aczkolwiek wczoraj usłyszałam od Matrioszki: "Asia!! ty nigdy nie wychodź za mąż" :evil_lol: Podpisuję się pod tą radą. Jedyna różnica jest w ... wydatkach: ślub, wesele, rozwód ... No i w tym też, że wychodząc za mąż zamieniasz zainteresowanie swoją osobą 10 przystojnych mężczyzn na brak zainteresowania u jednego ... Żartuję oczywiście, nie ma recepty. Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Przepraszam, czy ja trafiłam na wątek wychudzonej haszczaczki, czy gdzie ?:mad: Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 bianka0 napisał(a): Matrioszko co dostałaś na rocznicę ślubu, bo pamiętam że Twój TZ ujął mnie pięknym bukietem kwiatów.:razz: To samo, ale osobisty mąż już nie ujmuje bukietem ...:shake: Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 funia napisał(a):spedzili szalona noc w hotelu pieciogwiazdkowym ,dlatego jej tu nie ma bo odsypia....:eviltong::evil_lol: Marzenie ...:roll: To tylko w filmach typu Pretty woman ;) Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 as_ko napisał(a):To ile lat trzeba czekać i się "użerać" żeby taki super prezent na rocznice dostać? :D Aczkolwiek wczoraj usłyszałam od Matrioszki: "Asia!! ty nigdy nie wychodź za mąż" :evil_lol: Szaloną noc w pięciogwiazdkowym hotelu ? Tego nie wiem i aż boję się myśleć ile trzeba na nią czekać, biorąc pod uwagę , że po 17 latach dostajesz dopiero bukiet kwiatów ...:diabloti: Wróćmy może do zasadniczego tematu, co ? Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 W związku z tym ,że finanse suki nadal są zerowe, proponuję, aby rozsyłać wątek z prośbą o ufundowanie chociaż jednego dnia pobytu u funi, który wyceniłam na 15 zł. Pieniądze będą szły od razu na konto hoteliku. Jeśli trudno o deklaracje stałe, to chociaż jednorazowe pomogą.Lepszy rydz, niż nic - jak to się mówi (bianko0, jak tam stan ugrzybienia w "Twoich" leśnych miejscach ?) Co Wy na to ? Quote
nat.witk Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 dobry pomysl. Ja z chęcią ufunduję mu jeden dzień, może nawet 2. Trzeba to gdzies ogłosic. Mogę prosic o nr konta do hotelu? To ja niebawem coś jej przeleję :) Quote
MaDi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 matrioszka2 napisał(a):W związku z tym ,że finanse suki nadal są zerowe, proponuję, aby rozsyłać wątek z prośbą o ufundowanie chociaż jednego dnia pobytu u funi, który wyceniłam na 15 zł. Pieniądze będą szły od razu na konto hoteliku. Jeśli trudno o deklaracje stałe, to chociaż jednorazowe pomogą.Lepszy rydz, niż nic - jak to się mówi (bianko0, jak tam stan ugrzybienia w "Twoich" leśnych miejscach ?) Co Wy na to ? Napisałam na wątku wszystkich psów,że fundusze będą zbierane jedynie na konto Fundacji i następnie przekazywane Funi. Rozmawiałam wczoraj z Panem chętnym na husky, pomyślałam o Puni bo ona mimo wieeelkiego strachu nie okazuje agresji, a w domu jest 1,5 roczny maluszek. Powiedziałam ,że nie dam im niepewnego psa co bardzo pozytywnie go zaskoczyło i powiedział,że poczeka tylko abym o nim nie zapomniała. Mam nadzieję,że sunia się otworzy i być może ten dom bedzie tym właściwym. Wiem,że to bardzo optymistyczne,ale wierzę,że wszystko będzie dobrze. Quote
matrioszka2 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 No to się trochę zamieszało ... :roll: Myślałam, że na psy w hoteliku funi, płacimy do funi, a psy pod opieką fundacji - opłacamy przelewem na konto fundacji, no ale skoro ustalenia są inne to informuję , że ostatecznie na wszystkie psy z interwencji płacimy na konto fundacji : [SIZE="4"] FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001 Oczywiście pieniądze przesłane do tej pory na konto funi, czy konto fundacji, trafią na właściwe zwierzęta.Nie ma obawy. Od tej pory wszelkie środki ślemy na konto fundacji.;) Quote
MaDi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Prawda jest taka,że to psy fundacji a ona powierzyła opiekę nad częścią nich Funi( która zareagował chyba jako jedyna na dramatyczny apel BiankiO), więc taka forma wpłat będzie najbardziej przejrzysta i wiarygodna. Jak najbardziej można sponsorować psiakom pobyt w hoteliku( uważam,że pomysł Matrioszki jest rewelacyjny), wszystkie wpłaty na ten cel dotrą do hoteliku, proszę pamiętać o dopiskach dla jakiego psiaka. Quote
matrioszka2 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Zaglądajmy do szkielecika.Ślijmy pieniążki, to nam szybciej przytyje. Quote
funia Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 przyszły wpłaty na sunie od Maja602 30 zł i Bamboo 20zl Bardzo dziekujemy Quote
MaDi Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Hop, wybaczcie ale przez najbliższe dni będę bardzo rzadko. Quote
Plicha Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Zapisuję sobie wątek, niestety z powodu straty pracy nie mogę pomóc finansowo ale będę odwiedzać sunię i gdyby ktoś robił bazarek, mogłabym jakieś rzeczy przekazać. Mam nadzieję że sunia znajdzie szybko kochający dom bo bardzo na niego zasługuje. Quote
Recommended Posts