MaDi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 My jeszcze nie szczepimy,weci kazali poczekać jeszcze trochę, powtórka odrobaczania we wtorek, to co z nich wychodziło zrobiło na mnie wrażenie:crazyeye: Polecam aniprazol drogi ale bardzo skuteczny. Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Szczepienia przy ciężkiej robaczycy mijają się z celem bo organizm nie wytwarza przeciwciał i pies może złapać wirusówkę tak, jakby nie był szczepiony. Quote
funia Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Byliśmy dzisiaj z Punia u weta .Zrobiono jej morfologie i biochemie .Wszystkie wyniki są w dolnej granicy .Nie jest rózowo . Za trzy tyg. powtórka bo jeden parametr sie wetce nie podobał i mówiła ,ze trzeba to zrobic . kontrolnie.Była bardzo grzeczna ,dała sobie zrobic wszystko .Przy pobieraniu krwi nawet nie drgneła .Do wszystkich nastawiona była przyjażnie .Odór jej zagłodzonego ciałka wypełnił cały gabinet ...Jak tylko zrobi sie ciepło wykąpie ja . Koszt wizyty z badaniami 57 zł . Transport 10 zł .Razem 67zł . Quote
MaDi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Funiu próbowałam się do ciebie wcześniej dodzwonić ale był ciągle komunikat o prowadzeniu rozmowy:razz: Byłam ciekawa tych wyników i powiem szczerze,że nie dziwią mnie one, wszystkie psy z tego miejsca wypadają kiepściutko na pierwszej wizycie. Mam nadzieję,że ich stan zdrowia szybko ulegnie zmianie. Wet wyśle fakturę? Możesz się nas spodziewać w poniedziałek, ale na pewno po południu. Quote
MaDi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 matrioszka2 napisał(a):A kto to są "Wy" ? "Wy" czyli chodzi Ci o "nas się spodziewać"?:evil_lol: Quote
MaDi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ja i druga osoba z fundacji( nie ma go na Dogo) Quote
matrioszka2 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Czy to ten przystojniak :cool3: w okularach ...? Quote
MaDi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 matrioszka2 napisał(a):Czy to ten przystojniak :cool3: w okularach ...? Sikam:grin::grin::grin: Niestety to nie on, tajemniczy przystojniak pilnuje dwóch husky i terierki. Quote
MaDi Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):Gdzie ? W Radomiu ? Powiedz wprost,że chcesz jego adres:evil_lol: Podpowiem...owszem w okolicach Radomia. Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Oj, głuptasku ... głuptasku ....:nono: Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Uderz w stół a nożyce się odezwą, leję ze śmiechu :-D A coż Cię tak wola boża napadła Matrioszko ? :evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Co to jest "wola Boża " ?:roll: Odwalcie się - ja dzisiaj mam rocznicę ślubu !:eviltong::mad: Quote
MaDi Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):Co to jest "wola Boża " ?:roll: Odwalcie się - ja dzisiaj mam rocznicę ślubu !:eviltong::mad: Jak tak to proszę w to nie mieszać przystojniaka w okularach:evil_lol: Quote
MaDi Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 MaDi napisał(a):Jak tak to proszę w to nie mieszać przystojniaka w okularach:evil_lol: Dotarła na konto fundacji wpłata na Punię w sumie 150 zł (BiankaO 100zł i Jagodda1 50 zł) Dziękujemy serdecznie:loveu: Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):Co to jest "wola Boża " ?:roll: Odwalcie się - ja dzisiaj mam rocznicę ślubu !:eviltong::mad: Jak to co ? A co Bóg powiedział ludziom zaprzańcu ? :eviltong: Otóż rzekł on był: "idźcie i rozmnażajcie się". Taka jest wola boża. A rocznicy ślubu - gratuluję ze szczerego serca :loveu: Miłego dnia wobec tego :) Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Ty mi nie gratuluj.Ty mi - współczuj !:shake: A co do Boga i Jego wypowiedzi ... znaczy się przeciwko sterylizacji i kastracji był.To po której stronie jesteś ?:razz: A tak w ogóle, to miał bardzo dużo innych ciekawszych wypowiedzi ;) i po co tu akurat tę kontrowersyjną przytaczać ?:mad: Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):Ty mi nie gratuluj.Ty mi - współczuj !:shake: A co do Boga i Jego wypowiedzi ... znaczy się przeciwko sterylizacji i kastracji był.To po której stronie jesteś ?:razz: A tak w ogóle, to miał bardzo dużo innych ciekawszych wypowiedzi ;) i po co tu akurat tę kontrowersyjną przytaczać ?:mad: Nie, no sterylizacja i kastracja ludzi już była przerabiana, w Niemczech nazistowkich, za komuny (przymusowa sterylizacja Cyganów), w Chinach słynnych z ochrony praw człowieka do dziś po 2 dziecku a i teraz od czasu do czasu słychać jakies sterylkowe skandale, w Polsce, w Szwecji. Także jeśli o to chodzi - to jestem przeciw, chyba, że ze względów zdrowotnych (rak jajników, szyjki macicy, jąder). U zwierząt - co innego. Ale nie przypominam sobie, żeby w biblii coś było na temat sterylizacji i kastracjo psów akurat. A akurat tę wypowiedź biblijną przytoczyłam odpawiadając na pytanie co konkretnie określa się mianem "wola boża" :evil_lol: Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 No w Biblii to o psach się nie wspomina.Poza tym nie wiesz, że pies duszy nie ma ? Niektórzy tak uważają. Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):No w Biblii to o psach się nie wspomina.Poza tym nie wiesz, że pies duszy nie ma ? Niektórzy tak uważają. Tak, tacy co psy traktują w taki sposób jak Punię. To bardzo wygodne usprawiedliwienie dla okrucieństwa i bestialstwa. Quote
nat.witk Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 moim zdaniem tu nie o dusze chodzi. bo ja nie jestem osobą wierzącą, a uważam, że zwierzęta są istatami wyższyszmi od wielu ludzi, swoim intelektem i zmysłem na leb biją. Swoją przyjaźnią, wiernością i oddaniem nie mają sobie równych wśród ludzi. Niewiele osób jest świdomych tego, ze świnia, którą wielu je na obiad, zwana również wieprzowiną, jest jednym z bardziej inteligentnych wierząt. Psy powinny byc kastrowane. Ludzie, z tego wychodzi równiez powinni byc kastrowani. Bo tylko pomioty są w stanie zrobic coś takiego, komuś, kto (wedłu religii chrześcijańskiej) był/jest naszym bratem mniejszym. Osoba pozbawiona uczuc, która tego psa doprowadzila do takiego stanu powinna za to strasznie zapłacic. Gdyby Bog istaniał to z pewnością nie pozwoliłby żeby do tego doszlo, ale tu nie o to chodzi.... Quote
nat.witk Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 ps. bo dopiero przeczytałam caly watek. ile tych psów było? i przebywają gdzie? bo lubelskie to duze jest. Quote
Recommended Posts