funia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 W wyniku interwencji Fundacji Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt ,odebrana została włascicelowi sunia w typie Husky . Sunia jest strasznie wychudzona ,zastraszona i zalekniona .Panicznie boi sie męzczyzn .Byc moze była bita .Jest przyjażnie nastawiona i ciekawa zycia .Mysle ,ze po krrótkim czasie rekonwalescencji będzie z niej piekny psaiak . Przebywa w chwili obecnej w moim hoteliku . Quote
funia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 sunia jest u mnie od 22 sierpnia .Jest liczona jako duzy pies ale z 50 zł znizka .Czyli 400 zł mc . wpłaty --------( wpisuje te ,które zaksięgowałam na swoim koncie ) Biankao -300 zł Quote
funia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Jest kochana ,boi się na razie wszystkiego ale to kwestia czasu .zrobimy z niej piekna i ufna dziewczynkę. Quote
funia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 padam na pyssk a jeszce muszę obskoczyc swoje wątki,,,,, Quote
E-S Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Filmy z Hasią: http://www.youtube.com/watch?v=13UnoB28_gM http://www.youtube.com/watch?v=4G-v9Ow5sOE http://www.youtube.com/watch?v=eHGZ7MzCNrE Quote
funia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 [quote name='E-S']Filmy z Hasią: http://www.youtube.com/watch?v=13UnoB28_gM http://www.youtube.com/watch?v=4G-v9Ow5sOE http://www.youtube.com/watch?v=eHGZ7MzCNrE Czy juz Ci mówiłam że Cię kocham ?:eviltong: Quote
bianka0 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Ciekawe czy pozostałe haszczaczki i ONka też tak panicznie boją się mężczyzn. Punia jest niesamowicie kochana, ciekawa życia. Funiu kiedy weźmiesz ją do weta ? Quote
E-S Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 funia napisał(a):Czy juz Ci mówiłam że Cię kocham ?:eviltong: Oj, nie raz, nie dwa :loveu: I na szczęście jest to miłość odwzajemniona :) Quote
matrioszka2 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 O-ja-cie ... ale się porobiło.:crazyeye::evil_lol: Quote
MaDi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 bianka0 napisał(a):Ciekawe czy pozostałe haszczaczki i ONka też tak panicznie boją się mężczyzn. Punia jest niesamowicie kochana, ciekawa życia. Funiu kiedy weźmiesz ją do weta ? Jestem i ja. Nie boja się tak jak Punia są w dużo lepszej kondycji psychicznej. Quote
funia Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Planuje w tym tygodniu jeszcze pojechac z Punią do weta .Moze jutro . Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Eeee, coś chyba przegapiłam ... Punia to Hasia ? Quote
MaDi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 E-S napisał(a):Eeee, coś chyba przegapiłam ... Punia to Hasia ? Tak, takie imię dostała w spadku po swoim kochanym "opiekunie". Quote
bianka0 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Był przed chwilą ten pan, który chciał przed interwencją wziąć sunię haski. Pokazałam film i zdjęcia, nadal mu się Pusia bardzo podoba :loveu: Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 bianka0 napisał(a):Był przed chwilą ten pan, który chciał przed interwencją wziąć sunię haski. Pokazałam film i zdjęcia, nadal mu się Pusia bardzo podoba :loveu: O proszę :) Ale to dobre ręce Bianko dla Puni ? Quote
MaDi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Nie oszukujmy się adopcja szpica jest często trudna, one kochają wolność, polowanie, nie każdy docenia u psa jego indywidualność. Jak mnie mijają obcy z psami na spacerze i chcą abym puściła Małego na chwilę,a ja im odmawiam to pukają się w głowę. Szkoliłam go ale boje się,że może trafić się niespodziewana pokusa, która obudzi w nim chęć pogoni, nie wyobrażam sobie jego straty tak wiele osób szuka swoich psów, bo uciekły w lesie na spacerze lub pokonały ogrodzenie... Takie już są i wiele osób kocha je za to. Quote
bianka0 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 E-S napisał(a):O proszę :) Ale to dobre ręce Bianko dla Puni ? Sama nie jestem do końca przekonana. To dobrzy ludzie. Kiedy była alternatywa zabrania jej prosto od tego popaprańca, to było dobre wyjście. Nie szykowała się tak drastyczna interwencja, była szansa że psy pójdą na miejscu w dobre ręce. A teraz kiedy jest już w hoteliku mam wątpliwości czy będa umieli poradzić sobie z haskim. MaDi facet nic, ale to nic nie zrobił z obejściem, pozostałych psów na razie nie widać. Quote
MaDi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ma czas do końca miesiąca i może szykować się na moje odwiedziny. Quote
funia Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Dzisiaj Punia od godzin popołudniowych mieszka w kojcu mozna powiedziec wykonczonym ( wczesniej był tylko na jej potrzeby sklecony na predce ) Zostały tylko poprawki kosmetyczno -estetyczne .Jutro wstawię zdjecie bo dzisiaj maz skończył pózno .Jestem dumna z niego ,ze wykonał go sam od podstaw bez niczyjej pomocy.Punia dostała tez do kojca nowa bude i duzy drewniany podest .Sama sobie wybierze gdzie zechce lezec . Biegała dzisisiaj sporo na wybiegu .Nie potrafi jeszcze się z niego cieszyc ,patrzy tylko gdzie ja jestem i w miedzyczasie skubie trawke . W całym kojcu unosi sie straszny zapach ......Po zbadaniu przez weta ,wykapiemy ja bo cuchnie niemiłosiernie.Tak samo zreszta jak malizny . Nadal panicznie boi sie facetów ,Krzysiek stara sie nosi jedzenie ,przysmaki ale na razie ona warczy na niego .Na głos kobiecy reaguje od razu machaniem ogona .Ma olbrzymi potencjał miłości ,która ofiaruje bezwarunkowo swojemu ludziowi . Dostaje dwa razy dzennie jedzenie i znika w tempie ekspresowym ,sporo pije .Ale nie tak aby było to niepokojace . Jutro mam 4 psy do szczepień w dwóch turach ,jeśli dam rade Pusia tez pojedzie .Jesli nie w sobote. \Bianko Biochemia na czczo ?Morfologia tez? Quote
bianka0 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Funiu morfologia i biochemia to podstawa, muszą jej też obejrzeć skórę, czy nie ma pasożytów. Myślę ze wetka sama będzie wiedziała co sprawdzać kiedy jej powiesz w jakich warunkach żyła. Nie wiem czy ją jutro zakwalifikuje do szczepienia. Pozostałe sunie mają znaczną anemię, więc ona chyba też. Biedna Punia. Jak ja wykąpiesz, to już będzie piękna. Jak sobie dasz radę sama, jak ona Krzyśka w swoje otoczenie nie dopuszcza. Quote
funia Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Bianko nie napisałas .Na czcczo ma byc do tych badań ? Quote
bianka0 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 funia napisał(a):Bianko nie napisałas .Na czcczo ma byc do tych badań ? Na czczo.... Quote
Recommended Posts