megann Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Moja Ruda załapała ostatecznie, że siusia się na dworze, jak skończyła pięć miesięcy. Potem zdarzyło jej się raz w chwili wielkiej ekscytacji. A nasza poprzednia seterka jakoś tak w try miga się nauczyła. Nie wiem, od czego to zależy, bo metody były takie same. Z Rudą już mi ręce opadały, a kałuże były coraz większe. W nocy już się prawie wcale nie załatwiała w domu (od 11 wieczorem do 6 rano), a w dzień... szkoda gadać. Ale się skończyło:). Jakoś tak nagle. Przestała siusiać i już. G. Quote
Wyjątek Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 No u mnie z Gama coraz gorzej:angryy: Dzis juz ze 3 razy się zlała a wychodziłam co 2h... raz się zdarzyło że zlała sie na dywan i teraz juz jej zaczyna to chyba wchodzic w krew... A na poczatku było tak pieknie... Byłam z niej taka dumna.. Quote
megann Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ale suczka mojej znajomej siusiała w domu jeszcze w wieku siedmiu miesięcy. Gdzieś czytałam (ale nie pamiętam już gdzie), że do roku tak może po prostu być. Też się swego czasu zdziwiłam, że tak długo! Ja się odstresowałam, jak koleżanka mi powiedziała, że inteligentne dzieci tak mają:):). Gosia Quote
chmielcie Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 :lol: piesek tak naprawde szybko sie uczy czystosci wystarczy pare razy przypilnować jak chodzi po domu i czegoś szuka to na dwór z pieskiem i piesek szybko łapie ale to zależy też od twojej wytrzymałości i dobrego poznania swojego pieska ,teraz jest dobra pora bo jeszcze jest ciepło potem będzie gorzej moja sunia ma prawie 5 m-cy i jeszcze jej sie zdaża więc cierpliwości napewno sie nauczy ;) Quote
Ewelina22 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 No i mnie dopadla nauka czystosci;) Moja mala (goldenka) ma 2 i pol miesiaca i od 3 dni mozemy wychodzic (szczepienia, srodek miasta, mieszkanie w bloku...). Wiec wychodzimy nawet co godzine do 23 i od 6 rano i co? Mala cieszy sie spacerem, czasem (raczej przypadkiem...) robi siku na trawe, raz byla kupka. Zwykle wbiega do domu i robi na gazete. Ale to dopiero 3 dzien, nie trace nadziei:) Quote
Recommended Posts