Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny dzień metacamu, Danusia mówi , że jest lepiej, w sobotę kolejna dawka bonharenu i czekamy na wspomagacze.
Na serce dostaje Vetmedin, kilka dni furagin na ściągnięcie wody.
Ania- ona stresuje się w nowych miejscach i w nowych sytuacjach przy nowych ludziach...jak siedzie sobie w znajomym miejscu i widzi tylko znane osoby, to nie ma stresu...ale jak coś nowego- dramat. Pracujemy nad tym ...z Szrikiem, nad ośmieleniem w stosunku do ludzi i nieznanego.

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymam kciuki za dziewczynkę :) żeby Szarik pomógł jej się otworzyć :) mizianko dla obu stworków, a dla Szarika tym bardziej - odwala facet świetną robotę ;)

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Kolejny dzień metacamu, Danusia mówi , że jest lepiej, w sobotę kolejna dawka bonharenu i czekamy na wspomagacze.
Na serce dostaje Vetmedin, kilka dni furagin na ściągnięcie wody.
Ania- ona stresuje się w nowych miejscach i w nowych sytuacjach przy nowych ludziach...jak siedzie sobie w znajomym miejscu i widzi tylko znane osoby, to nie ma stresu...ale jak coś nowego- dramat. Pracujemy nad tym ...z Szrikiem, nad ośmieleniem w stosunku do ludzi i nieznanego.

Biedaczysko.. Sercowcy to w ogóle mają pod górke..
Szkoda mi strasznie, ze nie mam teraz warunków żeby dać jej dom.. Dorka byłaby idealna dla nas (czyli mnie i gigi:)).. Gigi na pewno by jej nie straszyła - bo sama jest bojąca bardzo.. Tak bardzo trzymam kciuki za Dorunie, żeby ktos ją pokochał i zabrał do domu..

Posted

[quote name='Inez de Villaro']W sobotę była kolejna dawka bonharenu, odważnie sama przyszła do gabinetu...potem...szybki powrót do Szarika :)

I oczywiście proszę, zajrzyjcie na bazarek :)

no to jest coś! tak sobie myślę, że fajnie byłoby gdyby do ewentualnego domku trafiła z narzeczonym Szarikiem ;)

Posted

on jej pewnie daje bezpieczeństwo.. Moze po prostu uczy jak zyc - nie wiadomo w końcu skąd jest Dorcia i co sie z nia wcześniej działo..
A bonharen pomaga? Ona grubiutka - a po sterylce to chyba też bida nie schudnie za bardzo..

Posted

przyznam że z takimi problemami z sercem i ze stawami wstrzymałabym sie od sterylki. Dorcia i tak musi znaleźć wyjątkowy dom więc pod zastanowienie kłade w ogóle konieczność sterylizowania jej.

Inez a jak ten guz na dziąsłach - czy on się powiększa czy nie?

Posted

no właśnie - ja wiem, ze Dorka była sterylizowana i to w schronie w dodatku.. Tak, ze zabieg juz za nią - ale grubosć jeszcze przed nią.. Gigi moja pomimo, ze naprawde dostaje mniejsze porcje niz producent karmy przewiduje, przytyła bardzo.. A Dorcia nawet chyba za bardzo spacerować nie moze przy tym swoim serduchu.. Błedne koło:(

Posted

oj, blueberry, przeciez nie wprowadziłaś zadnego zamieszania:) Ja akurat Dorke dobrze sobie zapamietałam, bo naprawde zapadła mi w serce bardzo mocno..

Inez, a jak ona w ogóle na zewnątrz boksu sie zachowuje? Tez sie boi i stresuje?