Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tzn: nieaktywna przez weekend, w następnym tygodniu najbardziej, ale trzeba się spieszyć bo pies lata swobodnie po ulicach,a na Smochowicach jest sporo samochodów.

anwa11 napisał(a):
w łapaniu mogę pomóc,ale tylko w czwartek lub dziś, bo później mogę być nieaktywna - proszę o kontakt jakby co, mój mail: anka-rb@wp.pl

Posted

No to dzialamy.

Ajula - czy Twoj TZ tez pomoze w transporcie? bo zlapanie psa to jedno, a zawiezienie do Dopiewa, to drugie :)

Ja niestety w czwartek nie moge, chyba, ze poznym wieczorem (koncze zajecia o 21:00). W kazdy inny dzien - ok.

Anwa moglaby podac psu lek w jakims przysmaku bo jest na miejscu, ale trzeba wiedziec dokladnie kiedy.

Posted

tak, pomoże w transporcie, tylko trzeba się zgrać w czasie
wtorek - dziś go nie ma
środa - jest
czwartek - Ty nie możesz, WMNN też nie może
piątek - Krzysiek wyjeżdża, wróci dopiero w niedzielę późnym wieczorem
weekend - anwa nie może pomóc

czyli trochę trudno będzie się zgrać :roll:

no i trzeba ocenić ile pies waży, żeby wiadomo było ile podać mu sedalinu

Posted

Ajula napisał(a):
wtorek - dziś go nie ma
środa - jest

wychodzi na to, ze jutro :diabloti:

ja jestem zajeta jutro przez godzine od 17:00 do 18:00. Poza tym caly dzien moge.

Twoj TZ tez.

WMNN, a Ty? Anwa a jutro nie mozesz?

Co do tego sedalinu...jak szybko to dziala? moze bysmy podali mu na miejscu i poczekali.

Posted

jutro jest w Poznaniu, ale pracuje, muszę zadzwonić i zapytać, czy po 18 będzie już wolny
tylko pytanie - czy wieczorem przyjmują w Dopiewie psy?

na moje psy sedalin zaczyna działać po około 30 min
jak się poda, to trzeba obserwować, bo jak wlezie gdzieś w krzaki i tam padnie, to możecie go nie znaleźć

Posted

Pies waży około 15 kg na oko.
Ja mogę ewentualnie jutro, ale około 20.
Nie wiem skąd mam wziąć ten lek - można go kupić w aptece? jakie ma działanie? jak długo trzeba czekać na działanie?
Druga sprawa, ja mogę mu podać lek, tylko pytanie czy on zje go od razu i czy będzie pod sklepem - nie jest chyba aż tak bardzo wygłodzony(ludzie go karmią), więc nie rzuca się na jedzenie wygłodniały.

Ajula napisał(a):
wtorek - dziś go nie ma
środa - jest

Posted

czyli środa - to jak się umawiamy?

anwa11 napisał(a):
Pies waży około 15 kg na oko.
Ja mogę ewentualnie jutro, ale około 20.
Nie wiem skąd mam wziąć ten lek - można go kupić w aptece? jakie ma działanie? jak długo trzeba czekać na działanie?
Druga sprawa, ja mogę mu podać lek, tylko pytanie czy on zje go od razu i czy będzie pod sklepem - nie jest chyba aż tak bardzo wygłodzony(ludzie go karmią), więc nie rzuca się na jedzenie wygłodniały.

Posted

sedalin kupuje się u weta, nie pamiętam ile kosztuje, ale nie jest drogi - dawka zależy od wagi
podaje się w jedzeniu, musiałby być albo głodny, albo dostać coś co wyjątkowo lubi i się temu nie oprze

Posted

mój numer tel: 505 481 484
będę jeszcze z koleżanką - każda para rąk do pomocy się przyda:)

anwa11 napisał(a):
czyli środa - to jak się umawiamy?

Posted

własnie rozmawiałam z Krzyśkiem, może już około 16 jechać na smochowice
okazało się, że na tej ulicy Darłowskiej mieszka jego kolega, zadzwoni do niego i się dowie, czy on też może pomóc w łapaniu

Posted

Ajula napisał(a):
własnie rozmawiałam z Krzyśkiem, może już około 16 jechać na smochowice
okazało się, że na tej ulicy Darłowskiej mieszka jego kolega, zadzwoni do niego i się dowie, czy on też może pomóc w łapaniu

szkoda, ze to akurat wtedy jak ja mam lekcje, ale jak bedzie dwoch facetow, to po co tam jeszcze baby:diabloti:. ja o 18 koncze prace od 18:30 imoge pomagac lub ulatwic wziecia psa przez Dopiewo, w razie gdyby robili problemy (choc nie sadze, jesli sie powie, ze znaleziony na terenie gminy)

Posted

więc jednak nie będzie dwóch facetów, bo kolegi jutro po południu nie ma, a Ty możesz od 18.30
czyli raz jeszcze:
- Krzysiek będzie, Ty też
- Anwa - Ty i koleżanka możecie o 18.30?

jeszcze jedna sprawa - czy na pewno przyjmą tego psa w Dopiewie, jak przywiezie go facet z Poznania? I to w dodatku psa przyśpionego? Po sedalinie może nawet wiele godzin być półprzytomny

Posted

Ajula - wlasnie rozmawialam z Gonia z Emira. Obiecala, ze jutro zadzwoni do poznanskiego schronu pozyczyc profesjonalny sprzet do lapania psow (albo uprosic Panow, zeby zlapali psa i oddali w nasze rece). Jutro bede wiedziec co i jak, wiec moze "sedalinownie" nie bedzie potrzebne, bo faktycznie nie wiem co powiedziec w Dopiewie, zeby przyjeli "naćpanego" psa.

Posted

conceited napisał(a):
Ajula - wlasnie rozmawialam z Gonia z Emira.

dobrze zrobiłaś, Gonia to profesjonalistka, może Panowie specjaliści lepiej sobie poradzą niż my

Posted

Najwcześniej możemy o 19:00. Czy mam kupować sedalin?

Ajula napisał(a):
więc jednak nie będzie dwóch facetów, bo kolegi jutro po południu nie ma, a Ty możesz od 18.30
czyli raz jeszcze:
- Krzysiek będzie, Ty też
- Anwa - Ty i koleżanka możecie o 18.30?

jeszcze jedna sprawa - czy na pewno przyjmą tego psa w Dopiewie, jak przywiezie go facet z Poznania? I to w dodatku psa przyśpionego? Po sedalinie może nawet wiele godzin być półprzytomny

Posted

Anwa11 - wstrzymajmy sie z sedalinem do jutra. Moze madrzejsi od nas nam pomoga ;) Jutro jak Gonia zadzwoni bede wszystko wiedziala i napisze czy zaczynamy akcje sedalin czy akcje lapanka-na-sprzet ;)

Posted

Caly czas czekam na info od Goni. Wyslalam jej sms przypominajacy bo ma kobita duzo roboty :)
Mysle, ze obojetnie czy sprzet pozycza czy nie, wartoby sprobowac psa w koncu zlapac wiec tez bede o 19:00.

Posted

a co z Sedalinem?

[quote name='conceited']Caly czas czekam na info od Goni. Wyslalam jej sms przypominajacy bo ma kobita duzo roboty :)
Mysle, ze obojetnie czy sprzet pozycza czy nie, wartoby sprobowac psa w koncu zlapac wiec tez bede o 19:00.[/QUOTE]

Posted

Ajula - odpowiedzialnosci nie przejmie nikt. Niestety. Mozemy sprobowac ulokowac go w Dopiewie. Jak sie nie uda, wtedy mysle, ze ostatecznie Poznanski schron.
Ja niestety nie zagwarantuje, ze go przyjma w Dopiewie. [U]Myslale, ze tak[/U] i na zrobienie tego widze dwie opcje (jak juz go zlapiemy):
1. zadzwonie i powiem, ze zlapalam psa w Skórzewie, ktory mi sie pod domem placze od kilku dni i zapytam czy go moge przywiezc.
2. zawieziemy go gdzies w bezpieczne miejsce na terenie gminy i zadzwonimy do przytuliska, zeby przyjechali po psa.

Mysle, ze druga opcja bylaby bardziej prawdopodobna, a jak powiedza, ze za pozno i nie przyjada, to zapytam czy jak go zlapie (oczywiscie majac go juz zlapanego) to czy moge go sama przywiezc.

Mysle, ze powinno sie udac, ale gwarancji nie dam.
Jesli nie - pozostaje poznanski schron. Anwa11 pisala, ze straznicy zgodzili sie po niego przyjechac jak sie go zlapie.

Problem jaki ja dostrzegam, to podawanie Sedalinu bo wtedy psa moze i zlapiemy, ale jak to wytlumaczyc w Dopiewie ze pies nieprzytomny?
I jak chcecie go przewiezc?