Ajula Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ja narazie nic nie wiem, co u małej laluni Krzysiek pojechał naprawiać rozwalony płot ;) i ma zajść do Pani Małgosi, zobaczyć co się dzieje z malizną Quote
KateBono Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ajula']ja narazie nic nie wiem, co u małej laluni Krzysiek pojechał naprawiać rozwalony płot ;) i ma zajść do Pani Małgosi, zobaczyć co się dzieje z malizną[/QUOTE] To czekamy na relacje. Quote
What May NN Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 czekamy z niecierpliwością .. oby płot dało się łatwo naprawić i oby malizna więcej ofiar na swoim koncie nie miała od wczoraj :) Quote
Ajula Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 pan od płotu nie ma pretensji, szkody są niewielkie Krzysiek widział sunię - leży sobie na legowisku w pokoiku, nie chce wstawać, tylko patrzy dała się już pogłaskać i obejrzeć - bez gryzienia i warczenia jeszcze nie zrobiła siusiu zjadła troszkę kiełbaski oprócz Pani Małgosi w domu mieszka jeszcze jej Mama (bardzo przejęta sunią) okazało się, że Pani Małgosia ma już dwa psy, więc sunia jest trzecia na pytanie Krzyśka, czy sobie poradzą z tyloma psami, powiedziały Panie, że poradzą, bo one zawsze miały dużo psów jak na razie wygląda to dobrze :) Quote
What May NN Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 super :) piękny finał dla koczującej na ulicy suni ! a wiesz czy jakieś imię już ma??:) Quote
Ajula Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 nie wiemy, czy już ma imię kilka dni temu Pani Małgosia zrobiła dla suni budkę wyłożoną sianem i postawiła ją w krzakach, tam gdzie sunia koczowała, sunia siedziała w tej budce dziś Pani Małgosia przytargała budkę do domu i postawiła w pokoju, gdzie chwilowo sunia ma legowisko "żeby poczuła się pewniej, że ma coś co zna" dobrze to rokuje, Pani rozumie psy Krzyśkowi razem ze swoją Mamą powiedziały chórem, że psy mają duszę :) Quote
conceited Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ajula']nie wiemy, czy już ma imię kilka dni temu Pani Małgosia zrobiła dla suni budkę wyłożoną sianem i postawiła ją w krzakach, tam gdzie sunia koczowała, sunia siedziała w tej budce dziś Pani Małgosia przytargała budkę do domu i postawiła w pokoju, gdzie chwilowo sunia ma legowisko "żeby poczuła się pewniej, że ma coś co zna" dobrze to rokuje, Pani rozumie psy Krzyśkowi razem ze swoją Mamą powiedziały chórem, że psy mają duszę :)[/QUOTE] swietny pomysl z ta budka !!! no to jestem spokojna, ze sie ulozy :) Quote
Ajula Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Krzysiek zrobił zdjęcie, ale telefonem i jest kiepskie Aga, może za kilka dni będziesz mogła podjechać do Pani i pozwoli zrobić fotki? no i trzeba by pokazać jej, gdzie jest wątek, może by coś napisała czasami Quote
conceited Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ajula']Krzysiek zrobił zdjęcie, ale telefonem i jest kiepskie Aga, może za kilka dni będziesz mogła podjechać do Pani i pozwoli zrobić fotki? no i trzeba by pokazać jej, gdzie jest wątek, może by coś napisała czasami[/QUOTE] pewnie...za kilka dni, jak mala sie uspokoi podjade na sesje zdjeciowa:razz: Quote
malawaszka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='KateBono']A do Wrocławia by pasowało?[/QUOTE] do wrocławia mam dalej niż do Ostrowa Wlkp gdzie by mogła małą przywieźć Paulna87, tylko to i tak daleko jak na mojego rupiecia :( Quote
conceited Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 poznanianki i nie tylko...kliknijcie prosze [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192088-Koty-prosza-o-głosy!-Inicjatywa-małopolska-Ludzie-kotom!-Zagłosuj!!!?p=15304644#post15304644[/URL] porozsylajcie prosze do znajomych. Quote
KateBono Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Zagłosowałam. Spróbuję porozsyłać na inne wątki. Cioteczki z Poznania już działają. Quote
anwa11 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='Ajula']pan od płotu nie ma pretensji, szkody są niewielkie Krzysiek widział sunię - leży sobie na legowisku w pokoiku, nie chce wstawać, tylko patrzy dała się już pogłaskać i obejrzeć - bez gryzienia i warczenia jeszcze nie zrobiła siusiu zjadła troszkę kiełbaski oprócz Pani Małgosi w domu mieszka jeszcze jej Mama (bardzo przejęta sunią) okazało się, że Pani Małgosia ma już dwa psy, więc sunia jest trzecia na pytanie Krzyśka, czy sobie poradzą z tyloma psami, powiedziały Panie, że poradzą, bo one zawsze miały dużo psów jak na razie wygląda to dobrze :)[/QUOTE] Jak rozmawiałam z panią Małogosią przez telefon to powiedziała, że nie spała cała pierwszą wspólną noc i czuwała przy naszej znajdzie:)) tak więc na 100% ta historia będzie miała (i już zresztą ma) Happy End!!! Quote
Ajula Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ciekawe jak się ma Mała Czarna ? ma ktoś jakieś wieści? Quote
Helga&Ares Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='Ajula']ciekawe jak się ma Mała Czarna ? ma ktoś jakieś wieści? Ja mam :) "Witam Panią! Tak jak się umawiałyśmy, przesyłam Pani kilka zdjęć, na których jest Lenka. Jest bardzo kochanym i rozpieszczanym przez nas psiakiem. Jesteśmy zadowoleni, że robi postępy w zachowaniu. Na nasz widok od niedawna merda ogonkiem. Ma apetyt, bo zjada mięso i granulki oraz pije mleko i wodę. Dzisiaj nawet zjadła z ręki twaróg. Wydaje się nam, że już trochę przytyła. Martwi nas tylko to, że na razie boi się opuszczać swoje łóżeczko, więc trochę na siłę bierzemy ją na smyczy, aby pospacerowała w domu. O wychodzeniu na ogród na razie nie ma mowy. Musi się nauczyć chodzenia na smyczy i po stopniach. Na razie załatwia się w domu, na hallu, na rozłożonej folii. Wychodzi samodzielnie z łóżeczka dopiero w nocy, gdy wydaje się jej, że śpimy i jest cisza. Słychać wtedy jak szeleści, chodząc po folii. Na tym będę kończyła i jeśli Pani czas pozwoli, to serdecznie zapraszamy w niedzielę, tak jak się Pani umawiała z moją mamą. Pozdrawiam Małgorzata N." Quote
Ajula Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 o rany!! jak wspaniale jak cudownie :multi::multi: ale mała miała szczęście (i my też) :B-fly: Quote
conceited Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Widac, ze przytyla :diabloti: ale niespodziewalam sie, ze nie bedzie chciala wstac z poslanka. Myslalam raczej, ze bedzie chciala uciekac i bedzie biegala po mieszkaniu w poszukiwaniu wyjscia. ja to sie jednak nie znam na psach :eviltong: Quote
Ajula Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 conceited napisał(a): ale niespodziewalam sie, ze nie bedzie chciala wstac z poslanka. różnie bywa, one mają różne charaktery i osobowości, podobnie jak ludzie, dlatego różnie się zachowują mój Gacek na ten przykład prawie dwa miesiące przeleżał w najciemniejszym kącie w domu i też nie chciał się ruszać, nie szczekał nawet i nie warczał, myślałam, że on może niemowa Quote
Ajula Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 ciekawe, czy Lenka już polubiła swój nowy domek :) Quote
oris Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 17-09 zagineła dobermanka poszukiwana jest dobermanka z Przeźmierowa koło Poznania proszę roześlijcie po watkach okolicznych moze ktoś cos widział poniżej watek http://www.dogomania.pl/threads/1929...9#post15390139 Quote
martaipieski Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 oris napisał(a):17-09 zagineła dobermanka poszukiwana jest dobermanka z Przeźmierowa koło Poznania proszę roześlijcie po watkach okolicznych moze ktoś cos widział poniżej watek http://www.dogomania.pl/threads/1929...9#post15390139 pieski z niektorych miejscowosci koło poznania z tego co wiem to trafiaja do Jedrzejewa, ale wczesniej łapie je chyba straz gminna, ostatnio znalazłam ogłoszenie o zaginionym husky skontaktowałam sie z właściielka ona z Jedrzejewem i tam kazano jej skontaktować sie ze strazą gminna i faktycznie oni mieli psa tylko ze komus go wydali:/ ale właaścicielka odzyskała gustava:) Quote
marta23t Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 dziekuję Wam za pomoc. jesteście wspaniali. właśnie odszukałam wątek. niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogłam się tym zająć ani nawet odwiedzić dogo. dobrze czyta się takie wieści. mam nadzieję że niebawem znów będę mogła pomagać psiakom. dziękuję Wam za całęgo serca Quote
malawaszka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Czy ktoś z Poznania może pomóc z wizytą dla sznupka który jest u farmerki na DT? Poznań Os. Lecha - jesli ktoś dałby radę to bardzo proszę o pw bo pewnie zapomnę tu zajrzeć Quote
Recommended Posts