Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ajula']ja narazie nic nie wiem, co u małej laluni
Krzysiek pojechał naprawiać rozwalony płot ;) i ma zajść do Pani Małgosi, zobaczyć co się dzieje z malizną[/QUOTE]

To czekamy na relacje.

Posted

pan od płotu nie ma pretensji, szkody są niewielkie

Krzysiek widział sunię - leży sobie na legowisku w pokoiku, nie chce wstawać, tylko patrzy
dała się już pogłaskać i obejrzeć - bez gryzienia i warczenia
jeszcze nie zrobiła siusiu
zjadła troszkę kiełbaski
oprócz Pani Małgosi w domu mieszka jeszcze jej Mama (bardzo przejęta sunią)
okazało się, że Pani Małgosia ma już dwa psy, więc sunia jest trzecia
na pytanie Krzyśka, czy sobie poradzą z tyloma psami, powiedziały Panie, że poradzą, bo one zawsze miały dużo psów

jak na razie wygląda to dobrze :)

Posted

nie wiemy, czy już ma imię
kilka dni temu Pani Małgosia zrobiła dla suni budkę wyłożoną sianem i postawiła ją w krzakach, tam gdzie sunia koczowała, sunia siedziała w tej budce
dziś Pani Małgosia przytargała budkę do domu i postawiła w pokoju, gdzie chwilowo sunia ma legowisko "żeby poczuła się pewniej, że ma coś co zna"
dobrze to rokuje, Pani rozumie psy
Krzyśkowi razem ze swoją Mamą powiedziały chórem, że psy mają duszę :)

Posted

[quote name='Ajula']nie wiemy, czy już ma imię
kilka dni temu Pani Małgosia zrobiła dla suni budkę wyłożoną sianem i postawiła ją w krzakach, tam gdzie sunia koczowała, sunia siedziała w tej budce
dziś Pani Małgosia przytargała budkę do domu i postawiła w pokoju, gdzie chwilowo sunia ma legowisko "żeby poczuła się pewniej, że ma coś co zna"
dobrze to rokuje, Pani rozumie psy
Krzyśkowi razem ze swoją Mamą powiedziały chórem, że psy mają duszę :)[/QUOTE]

swietny pomysl z ta budka !!! no to jestem spokojna, ze sie ulozy :)

Posted

Krzysiek zrobił zdjęcie, ale telefonem i jest kiepskie
Aga, może za kilka dni będziesz mogła podjechać do Pani i pozwoli zrobić fotki?
no i trzeba by pokazać jej, gdzie jest wątek, może by coś napisała czasami

Posted

[quote name='Ajula']Krzysiek zrobił zdjęcie, ale telefonem i jest kiepskie
Aga, może za kilka dni będziesz mogła podjechać do Pani i pozwoli zrobić fotki?
no i trzeba by pokazać jej, gdzie jest wątek, może by coś napisała czasami[/QUOTE]

pewnie...za kilka dni, jak mala sie uspokoi podjade na sesje zdjeciowa:razz:

Posted

poznanianki i nie tylko...kliknijcie prosze [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192088-Koty-prosza-o-głosy!-Inicjatywa-małopolska-Ludzie-kotom!-Zagłosuj!!!?p=15304644#post15304644[/URL]
porozsylajcie prosze do znajomych.

Posted

[quote name='Ajula']pan od płotu nie ma pretensji, szkody są niewielkie

Krzysiek widział sunię - leży sobie na legowisku w pokoiku, nie chce wstawać, tylko patrzy
dała się już pogłaskać i obejrzeć - bez gryzienia i warczenia
jeszcze nie zrobiła siusiu
zjadła troszkę kiełbaski
oprócz Pani Małgosi w domu mieszka jeszcze jej Mama (bardzo przejęta sunią)
okazało się, że Pani Małgosia ma już dwa psy, więc sunia jest trzecia
na pytanie Krzyśka, czy sobie poradzą z tyloma psami, powiedziały Panie, że poradzą, bo one zawsze miały dużo psów

jak na razie wygląda to dobrze :)[/QUOTE]

Jak rozmawiałam z panią Małogosią przez telefon to powiedziała, że nie spała cała pierwszą wspólną noc i czuwała przy naszej znajdzie:)) tak więc na 100% ta historia będzie miała (i już zresztą ma) Happy End!!!

Posted

[quote name='Ajula']ciekawe jak się ma Mała Czarna ?
ma ktoś jakieś wieści?

Ja mam :)

"Witam Panią!

Tak jak się umawiałyśmy, przesyłam Pani kilka zdjęć, na których jest Lenka.
Jest bardzo kochanym i rozpieszczanym przez nas psiakiem. Jesteśmy zadowoleni, że robi postępy
w zachowaniu. Na nasz widok od niedawna merda ogonkiem. Ma apetyt, bo zjada mięso i granulki
oraz pije mleko i wodę.
Dzisiaj nawet zjadła z ręki twaróg. Wydaje się nam, że już trochę przytyła. Martwi nas tylko to,
że na razie boi się opuszczać swoje łóżeczko, więc trochę na siłę bierzemy ją na smyczy, aby pospacerowała
w domu. O wychodzeniu na ogród na razie nie ma mowy. Musi się nauczyć chodzenia na smyczy i po stopniach.
Na razie załatwia się w domu, na hallu, na rozłożonej folii. Wychodzi samodzielnie z łóżeczka dopiero w nocy,
gdy wydaje się jej, że śpimy i jest cisza. Słychać wtedy jak szeleści, chodząc po folii.
Na tym będę kończyła i jeśli Pani czas pozwoli, to serdecznie zapraszamy w niedzielę, tak jak się Pani umawiała
z moją mamą.

Pozdrawiam
Małgorzata N."

Posted

Widac, ze przytyla :diabloti:

ale niespodziewalam sie, ze nie bedzie chciala wstac z poslanka. Myslalam raczej, ze bedzie chciala uciekac i bedzie biegala po mieszkaniu w poszukiwaniu wyjscia.

ja to sie jednak nie znam na psach :eviltong:

Posted

conceited napisał(a):

ale niespodziewalam sie, ze nie bedzie chciala wstac z poslanka.

różnie bywa, one mają różne charaktery i osobowości, podobnie jak ludzie, dlatego różnie się zachowują
mój Gacek na ten przykład prawie dwa miesiące przeleżał w najciemniejszym kącie w domu i też nie chciał się ruszać, nie szczekał nawet i nie warczał, myślałam, że on może niemowa

• 2 weeks later...
Posted

oris napisał(a):
17-09 zagineła dobermanka
poszukiwana jest dobermanka z Przeźmierowa koło Poznania
proszę roześlijcie po watkach okolicznych moze ktoś cos widział

poniżej watek
http://www.dogomania.pl/threads/1929...9#post15390139

pieski z niektorych miejscowosci koło poznania z tego co wiem to trafiaja do Jedrzejewa, ale wczesniej łapie je chyba straz gminna, ostatnio znalazłam ogłoszenie o zaginionym husky skontaktowałam sie z właściielka ona z Jedrzejewem i tam kazano jej skontaktować sie ze strazą gminna i faktycznie oni mieli psa tylko ze komus go wydali:/ ale właaścicielka odzyskała gustava:)

Posted

dziekuję Wam za pomoc. jesteście wspaniali. właśnie odszukałam wątek. niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogłam się tym zająć ani nawet odwiedzić dogo. dobrze czyta się takie wieści. mam nadzieję że niebawem znów będę mogła pomagać psiakom. dziękuję Wam za całęgo serca