Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej , chciałam zapytać,czy znacie jaką w miarę dobrą hodowlę sznaucerków mini.?

Zakup pieska tej rasy planuję już od kilku miesięcy ,tylko nie mogę znaleźć żadnej hodowli .
Z Góry Dziękuję za pomoc;)

PS.Szukam hodowli w takich miastach jak :Krzepice,Częstochowa,Szarki i Kłobuck

Posted

sznaucerka84 napisał(a):
Hej , chciałam zapytać,czy znacie jaką w miarę dobrą hodowlę sznaucerków mini.?

Zakup pieska tej rasy planuję już od kilku miesięcy ,tylko nie mogę znaleźć żadnej hodowli .
Z Góry Dziękuję za pomoc;)

PS.Szukam hodowli w takich miastach jak :Krzepice,Częstochowa,Szarki i Kłobuck

Nikt nie pomoże.?; ///

Posted

Pewnie, że bardzo łatwo. Ja jednak wolałabym na miejscu założycielki wątku jakąś hodowlę z polecenia. Niestety, "hodowla psów rodowodowych" to nie jest gwarancja dobrych szczeniąt. Dużo lepiej mieć coś pewniejszego, niż ogłoszenie.

Posted

[quote name='Litterka']Pewnie, że bardzo łatwo. Ja jednak wolałabym na miejscu założycielki wątku jakąś hodowlę z polecenia. Niestety, "hodowla psów rodowodowych" to nie jest gwarancja dobrych szczeniąt. Dużo lepiej mieć coś pewniejszego, niż ogłoszenie.

Owszem, zgadzam się w 100%, ale

OK,zamieszczę to pytanie na inne forum bo tutaj chyba nie mogę liczyć na pomoc ; //
Łatwo jest narzekać, że "wy nie pomagacie", a samemu trochę poszukać to już się nie chce, tylko czeka się na gotowe... Nie wiem na co liczyła sznaucerka- że ktoś jej w pięć minut od założenia tematu wypisze listę tych "fajnych" hodowli, i tych "mniej fajnych"? :razz: Z resztą "dobra" hodowla to też pojęcie względne... bo każdy ma inne wymagania i priorytety. A chyba najlepiej jest napisać e-mail do hodowli, lub zadzwonić i samemu co nieco się dowiedzieć. Albo wejść na forum danej rasy, czy poszukać kto ma na dogomanii sznaucera z rodowodem i napisać do niego. Sposobów jest mnóstwo, i jeśli komuś będzie zależało, to je znajdzie ;)

Posted

[quote name='Litterka']Pewnie, że bardzo łatwo. Ja jednak wolałabym na miejscu założycielki wątku jakąś hodowlę z polecenia. Niestety, "hodowla psów rodowodowych" to nie jest gwarancja dobrych szczeniąt. Dużo lepiej mieć coś pewniejszego, niż ogłoszenie.

Litterka, oczywiście masz racje, tylko ile tych polecanych hodowli może byc przy takim zawężeniu "terenu poszukiwań" ?? Ile w ogóle można znaleźć hodowli sznaucerów miniaturowych na tak małym obszarze??

[quote name='sznaucerka84']
PS.Szukam hodowli w takich miastach jak : Krzepice,Częstochowa,Szarki i Kłobuck
P.S. Chyba powinno Żarki byc, a nie Szarki ...