frruzia Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 czy dajecie czasem swoim psom ogony? takie np. nutrii czy konskie? czy pies moze je jesc tak jak kosci? Quote
an3czka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='frruzia']czy dajecie czasem swoim psom ogony? takie np. nutrii czy konskie? czy pies moze je jesc tak jak kosci? Ja daję końskie, cielęce, wołowe. Quote
frruzia Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 dzieki za odpowiedz, nie mialam pewnosci czy to mozna dawac Quote
an3czka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Swoją drogą jest masa tematów odnośnie kości...:p Quote
Kati Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 ja mojemu psu nie daje ogonow, oniewaz tam sa za male kosci i on to polyka w calosci, a potem ma problemy z zoladkiem. Quote
lizka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Moj zżera ogon a kosteczki ze środka układa na kupke obok - nawet ich nie rusza :razz: Quote
Cathedral Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Daję surowe ogony wołowe - Cortez zjada ze smakiem całe. Problemów żadnych po tym nie ma. Ogon to bardzo dobre danie mięsne z kością. Wołowe kostki są raczej miękkie, jeśli tylko pies je gryzie, a nie połyka. Quote
frruzia Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 no cóż ja dałam raz żeby spróbowac ale trochę rzadką kupkę miała, więc chyba sobie je podarujemy Quote
Paulina87 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Moje psy dostają ogony świńskie, kosci gryzą dokładnie więc nie ma problemu, że połną jakaś malą kostkę. Quote
an3czka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='Cathedral']Daję surowe ogony wołowe - Cortez zjada ze smakiem całe. Problemów żadnych po tym nie ma. Ogon to bardzo dobre danie mięsne z kością. Wołowe kostki są raczej miękkie, jeśli tylko pies je gryzie, a nie połyka. Ja podaję wołowe, cielęce, końskie i źrebięce, i powiem, że wołowe wydają mi się bardzo twarde. Basco kilka razy zwrócił nad ranem niestrawione kawałeczki kości. Kształtem przypominały cienkie plasterki, a mimo to żołądek nie poradził sobie ze strawieniem. Quote
Recommended Posts