justynia Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Delay napisał(a):U mnie Gammolen działa za to rewelacyjnie :D Z preparatów o które pytasz ja osobiście polecam Cirrus Pro, bo doszły mnie słuchy od znajomych fachowców prowadzących badania nad tym preparatem, że jest lepiej przyswajalny od np. popularnego Kerabolu. Dzięki Delay! Z tego, co w sklepie internetowym widziałam, to Cirrus Pro jest w formie ciasteczek... Zamówiłam i jego, i Efa Olie, i Kerabol. Mogę wszystko na raz dać, czy za dużo???? Suka po dwóch miesiącach linienia wygląda jak szczurek- nawet gorzej niż jak ją brałam ze schroniska (ech, jakie miała wtedy futro, ale luty był, pewnie dlatego) :shake: Quote
Delay Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Justynia nie dawaj Cirrusa i Kerabolu na raz, to stanowczo za dużo. Cirrus i KErabol mają praktycznie te sam skład i zawartość. Jeden ze skłądników podstawowych - Cynk niestety można przedwakować i bardzo źle to wpływa na organizm psa. Spróboj najpierw dawać tylko Cirrus a jak ci się skończy- przejdź dopiero wtedy na Kerabol - albo na odwrót, jak wolisz. (od razu będziesz miała rozeznanie co an psiaka lepiej podziałało ;) ) Efa Olie spokojnie możesz podawać zarówno z Kerabolem, jak i Cirrusem. Przestrzegaj tylko dawek - jeśli karmisz np. pożądną suchą karmą, możesz nawet ciut zmniejszyć dawkę. Quote
justynia Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Delay napisał(a):Justynia nie dawaj Cirrusa i Kerabolu na raz, to stanowczo za dużo. Cirrus i KErabol mają praktycznie te sam skład i zawartość. Jeden ze skłądników podstawowych - Cynk niestety można przedwakować i bardzo źle to wpływa na organizm psa. Spróboj najpierw dawać tylko Cirrus a jak ci się skończy- przejdź dopiero wtedy na Kerabol - albo na odwrót, jak wolisz. (od razu będziesz miała rozeznanie co an psiaka lepiej podziałało ;) ) Efa Olie spokojnie możesz podawać zarówno z Kerabolem, jak i Cirrusem. Przestrzegaj tylko dawek - jeśli karmisz np. pożądną suchą karmą, możesz nawet ciut zmniejszyć dawkę. Zrobię tak jak mówisz, może nawet to i dobrze, bo zamówiłam to mniejsze opakowanie Cirrusa- 400 g, pewnie się szybko skończy... Raz jeszcze dziękuję, mam nadzieję, że któryś z tych preparatów podziała na mojego linieńca :diabloti: Quote
aga_ostaszewska Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Zamowilam w sklepie internetowym... w przyszlym tygodniu dostane przesylke i bede informowala o efektach ;) Jakby nie bylo, to do swiatowki juz malo czasu zostalo :cool3: Quote
justynia Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 aga_ostaszewska napisał(a):Zamowilam w sklepie internetowym... w przyszlym tygodniu dostane przesylke i bede informowala o efektach ;) Jakby nie bylo, to do swiatowki juz malo czasu zostalo :cool3: Uff, dobrze że się nie muszę spieszyć na wystawę :evil_lol:, byle suni cokolwiek do zimy odrosło :evil_lol: Dostałam w środę i eksperymentuję na razie na Cirrusie i Efa Olie, zobaczymy, jakie efekty będą- porównamy Aga :multi: Quote
aga_ostaszewska Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 justynia: Obiecuje "donosic";) jakie efekty! Przesylke dostaniemy pewnie w polowie przyszlego tygodnia... wiec efekty pewnie beda za jakies 3 tyg! Quote
aga_ostaszewska Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Od dziś zaczynam podawać gammolen. Quote
madzia20sosnowiec Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 a czy ktos z was stosował gammolen dla briarda?ja na dzien dzisiejszy podaje dolfos i megavit aminobiotin mikity, podaje od 3 dni takze jak narazie nie widze zadnych superlatyw:roll: Quote
Dinusia Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 A ja poszlam do weta po Gammolen bbo w dwoch sklepach bylam i nie bylo... i wetka powiedziala ze Dermanorm jest duzo lepszy i w ogole... no i kupilam Dermanorm... z reszta zobaczcie sobie na sklad na www.biowet.com.pl tam wpiszcie w szukaj nazwe Dermanorm ;) zobaczymy jakei beda efekty.. :) kosztowalo mnie to 30zl na miesiac, ale po miesiacu stosowania moge podawac juz tylko jedna kapsulke na dwa dni ;) Quote
justynia Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Zdaję pierwszą relację: od 13 dni podaję Efa Olie i Cirrusa, jak na razie tak jakby mniej wypadało, ale niestety, dalej sypie, tylko jakby sierść była miększa :cool3: Podaję dalej i zobaczymy, czy coś pomoże na dłuższą metę i wreszcie zaczną włoski odrastać :evil_lol: Zima już się zbliża, 5 stopni za oknem, a u mnie jeszcze nie grzeją :mad: Tama pcha się na kolana, zimno jej :lol: Quote
cuciola Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 czy gammolen przyspiesza odrosniecie siersci? jak psiak mial wygolona lapke? znajoma pytala sie o preparat na siersc i polecilam jej Gammolen z tego co tu piszecie jest dobry.czy siersc odrosnie za miesiac podajac gammolen? (jest to labrador) Quote
Delay Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Myślę, że tak. Mojej poprzedniej suczce po ciężkiej operacji bardzo szybko odrosło wygolone miejsce (też dostawała preparat w stylu gammolenu). Wiesz, no cudów nie będzie i swoje to musi potrwać, ale generalnie preparaty jak Gammolen wspomagają skórę i włos dogłębnie, także proces wymiany włosa i jego odrastanie ;) Moja suczka collie kończy 3-cie opakowanie Gammolenu. Włosy po linieniu generalnym pięknie się błyszczą i pięknie odrastają. W naszym przypadku działanie na medal.:multi: Quote
aga_ostaszewska Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 aga_ostaszewska napisał(a):Od dziś zaczynam podawać gammolen. Po wlasciwie miesiacu podawania, nie zauwazylam efektow... :angryy: Quote
Sonix Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Wydaje mi sie, ze tak jak wszystko- moze. Quote
Agnes Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 a jak jest z dawkowaniem? w necie sa sprzeczne informacje:roll: raz pisza, ze: 1 kapsulka dziennie na 5 kg psa malego 1 kapsulka dziennie na 10 kg psa duzego a czasami pisza, ze: 1 kapsulka dziennie na 5 kg psa a to dosc istotne info, jak sie ma duzego psa ;) Quote
Cheritka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jeśli pies genetycznie ma dużo włosa albo siersci to i natura jest bezsilna.:evil_lol: A teraz poważnie,;) gammolen jest dobry i podawałam dgo do 4 roku życia mimo iz moje psy miały super sierść, bo sierść po gammolenie jest bardziej nawilżona i nie filcuje sie tak. Quote
Zeliika Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Agnes napisał(a):a jak jest z dawkowaniem? w necie sa sprzeczne informacje:roll: raz pisza, ze: 1 kapsulka dziennie na 5 kg psa malego 1 kapsulka dziennie na 10 kg psa duzego a czasami pisza, ze: 1 kapsulka dziennie na 5 kg psa a to dosc istotne info, jak sie ma duzego psa ;) Mam duzego psa (ponad 40 kg) i podaje 8 kapsulek dziennie, efekt jest swietny. Czy bylby rownie dobry przy 4 kapsulkach dziennie? Nie wiem. Quote
misiaczek Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Zeliika,skoro efekt jest świetny to może nie zmniejszaj.Moja siostra na swojego 35-kilowego psa podawała 7 kapsułek dziennie i efekt też był świetny. Kurację gammolenem przeprowadza się przez 2 miesiące,więc jeśli to zbytnio nie obciąża Twojego budżetu,to moze warto nic nie zmieniać.Tym bardziej,że np w przypadku moich psów to była inwestycja na cały rok. Właśnie teraz mija ten rok i musze zamówić.I tu mam pytanie.Szukając w necie gammolenu natknęłam się na 2 dla mnie nieznane prepeparaty. KaWu Ado Derm i Mikita Tranvital.I zastanawiam się czy zamiast gammolenu,nie zastosować któregoś z tych dwóch.Szczególnie zainteresował mnie Ado Derm firmy KaWu.Jeśli ktoś używał,to prosze o opinie :). Quote
Zeliika Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 misiaczek napisał(a):Zeliika,skoro efekt jest świetny to może nie zmniejszaj.Moja siostra na swojego 35-kilowego psa podawała 7 kapsułek dziennie i efekt też był świetny. Kurację gammolenem przeprowadza się przez 2 miesiące,więc jeśli to zbytnio nie obciąża Twojego budżetu,to moze warto nic nie zmieniać.Tym bardziej,że np w przypadku moich psów to była inwestycja na cały rok. Właśnie teraz mija ten rok i musze zamówić.I tu mam pytanie.Szukając w necie gammolenu natknęłam się na 2 dla mnie nieznane prepeparaty. KaWu Ado Derm i Mikita Tranvital.I zastanawiam się czy zamiast gammolenu,nie zastosować któregoś z tych dwóch.Szczególnie zainteresował mnie Ado Derm firmy KaWu.Jeśli ktoś używał,to prosze o opinie :). Nie zamierzam zmieniac dawkowania :) Co do preparatow, ktore wymieniasz, nie znam ich, ale na Twoim miejscu, pierwsze co bym zrobila, to porownala ich skladniki. Quote
Agnes Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 ok, ale moze nie ma potrzeby podawac tak duzo? a co pisza na opakowaniu? to troche duzo wychodzi, nie powiem:roll: Quote
Zeliika Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Agnes napisał(a):ok, ale moze nie ma potrzeby podawac tak duzo? a co pisza na opakowaniu? to troche duzo wychodzi, nie powiem:roll: Na opakowaniu jest podane: 1 kapsulka na 5 kg psa, stosowac przez 2 miesiace. Quote
Agnes Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 w takim razie spora czesc sklepow pisze glupoty...niech ich szlag:angryy: dzieki wielkie Quote
Delay Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Słuchajcie, a czy nie powinno się podawać zmniejszonych dawek, jeśli pies je naprawdę dobrą karmę? Ja pamiętam, że kiedy podawałam Gammolen z Eukanubą to dopóki nie zmniejszyłam dawki suka sadziła bąki. Aż się zaczęłam zastanawiać czy to wogóle sens podawać...Ale jednak działanie było widać. Teraz mam jescze większy problem typu "dawać czy nie dawać" bo suka je Hill's...:roll: Ale zastanawiam się, bo właśnie ostro porasta po linieniu, ale z drugiej strony widać że karma bardzo jej służy, to może nie warto przeginać ze specyfikami. Quote
Zeliika Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Wg mnie nie ma zadnej kolizji miedzy sucha karma a gammolenem. Gammolen to oleje, nienasycone kwasy tluszczowe - cos co wietrzeje z suchej karmy. Nie sadze, zeby mozna to bylo przedawkowac i nie laczylabym tego z bakami ;) Quote
Recommended Posts