megii1 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Zapraszam na bazarek dla kociaków ich wątek: http://www.dogomania.pl/threads/2158...mniej-tymczasu! a na nim:smile: Płaszcz Solar i radio Pioneer:smile: link do bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/2168...iaki!-Do-30.10! Quote
iwna5702 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Beat2010 napisał(a):Iwonko, sprawdz wplate od Beataczl ( post wyżej) Czy Pokerek otrzymuje lekarstwa na stawy? Może wrócimy do pomysłu Megii i poprosimy o zakup karmy stawowej, choćby na próbena 1 miesiąc. Megii czy możesz określić ile to nas wyniesie miesięcznie ( z hotelikiem)? nie wiem ile kg karmy Poker pochłania. Tak, tak mam obydwie wplaty od Beataczl. Quote
iwna5702 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Beat2010']z bazarku koniczynkowego mamy dla Pokerka na usg/operacje 83,10zl do rozliczenia jeszcze bazarek srebro ,kosmetyki, ksiązki ( wpisuję, że pieniadze, które Megii wydała na naszym bazarku, jako zapłacone, bo odliczamy od wpłaty za hotelik , czy tak ma być ????), to byl bazarek dla Elji, już wpisałam tam na wątku i bazarek ciasteczkowo-pigwowy, z niego narazie 231 zł do podziału na Elje i Pokerka Tak Megii potwierdziła ze w rozliczeniu mozemy sobie potracic kwote z jej zakupow na tym bazarku od wplaty za hotelik Pokera za listopad.:cool1: Beatko sprawdz prosze ostatnie rozliczenia, czy dobrze powpisywalam - pisalas na watku Elji - ze Poker za dochod z bazarku pigwowego ma kupiona sucha karme, wiec u niego w pierwszym poscie wpisalam ten zakup jako rozliczony + dodalam wpis o dochodzie z bazarku koniczynkowego na ew. operacje. Nie jestem pewna czy chodzilo o karme dla niego czy o karme Elji - bo jakos cena jest podobna Quote
megii1 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Pokerek ostatnio gorzej chodzi:( Zaczął mocno kuleć na przednią łapkę, wychodzenie na wybieg staje się dla niego problemem. Quote
megii1 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Rozliczyłam właśnie bazarek dla Pokiego" http://www.dogomania.pl/threads/214910-Bazarek-dla-Pokera!ROZLICZONY! wyszedł na 0 bo opłaciłam z niego transport na USG, Błonnik i leki na stawy. Nie wiem jak pomóc psiakowi... chodzi strasznie, z domu ucieka, zamknięty ziaje i się bardzo denerwuje. Teraz żeby miał cieplej śpi w garażu ale łapinki i tak słabe... Quote
megii1 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Mam prosbę, czy ktoś mógłby napisać wzruszający tekst do ogłoszeń taki że np Pokerowi zostało góra parę miesięcy życia i pilnie szuka domu na ostatnie swoje chwile itd? Ja nie mam talentu, a to moim zdaniem jedyna szansa na dom dla staruszka. Proszę Quote
iwna5702 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 iwna5702 napisał(a):Tak Megii potwierdziła ze w rozliczeniu mozemy sobie potracic kwote z jej zakupow na tym bazarku od wplaty za hotelik Pokera za listopad.:cool1: Beatko sprawdz prosze ostatnie rozliczenia, czy dobrze powpisywalam - pisalas na watku Elji - ze Poker za dochod z bazarku pigwowego ma kupiona sucha karme, wiec u niego w pierwszym poscie wpisalam ten zakup jako rozliczony + dodalam wpis o dochodzie z bazarku koniczynkowego na ew. operacje. Nie jestem pewna czy chodzilo o karme dla niego czy o karme Elji - bo jakos cena jest podobna Juz sie wyjasnilo - karma byla jenda i tylko dla Elji, Quote
iwna5702 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 [quote name='megii1']Rozliczyłam właśnie bazarek dla Pokiego" http://www.dogomania.pl/threads/214910-Bazarek-dla-Pokera!ROZLICZONY! wyszedł na 0 bo opłaciłam z niego transport na USG, Błonnik i leki na stawy. Nie wiem jak pomóc psiakowi... chodzi strasznie, z domu ucieka, zamknięty ziaje i się bardzo denerwuje. Teraz żeby miał cieplej śpi w garażu ale łapinki i tak słabe... Magdo znalazalm taka informacje na jednym z watkow z dogo "potrzebne sa leki wzmacniające stawy, po podaniu Arthroflex powinn byc poprawa, " - moze moznaby bylo podac ktores z tych lekow Pokerkowi - skonsultuj to z lekarzem - moze jakies zastrzyki. link na temat zwyrodnienia stawów: http://www.cztery-lapy.pl/modules.ph...rticle&sid=524 przydałby się DR SEIDLA Flawitol Artro - preparat ułatwiający funkcjonowanie stawów i mięśni u psów lun którys z tych leków: Arthroflex Caniviton Forte Cetyle M ArtroTine Artril Arthriti-U Quote
Beat2010 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 [quote name='iwna5702']Magdo znalazalm taka informacje na jednym z watkow z dogo "potrzebne sa leki wzmacniające stawy, po podaniu Arthroflex powinn byc poprawa, " - moze moznaby bylo podac ktores z tych lekow Pokerkowi - skonsultuj to z lekarzem - moze jakies zastrzyki. link na temat zwyrodnienia stawów: http://www.cztery-lapy.pl/modules.ph...rticle&sid=524 przydałby się DR SEIDLA Flawitol Artro - preparat ułatwiający funkcjonowanie stawów i mięśni u psów lun którys z tych leków: Arthroflex Caniviton Forte Cetyle M ArtroTine Artril Arthriti-U Nie jesteśmy lekarzami i nie wiemy co robic , zeby Pokerkowi poprawi stan łapek. Wydaje mi sie, ze jest potrzebna uderzeniowa kuracja , artrosan i temu podobne to jednak półsrodki - może trzeba zastosowac zastrzyki ze sterydow i przeciwbólowe, a moje lekarki polecaly, gdy badały go po wyjsciu z palucha, cytuje z postu na naszym watku :' ...na stawy p. dr poleca nowość , iniekcje z carthrophenu, ponoć rewelacyjne wyniki...." w przyszlym tygodniu ( musze dogadac sie ż Panną Żanetą i jej tatą na transport) jedziemy na usg, moze przy okazji jakieś konsylium u vetow(dr Czerwiński) co robi ze stawami, bo nie możemy zostawic Pokerka bez leczenia. Quote
megii1 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Poker już dostaje Artroflex i nic:( A co z tekstem do ogłoszeń? Quote
Beat2010 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 megii1 napisał(a):Poker już dostaje Artroflex i nic:( A co z tekstem do ogłoszeń? bo artoflex to chyba za słaby :( . Na kolejny tydzień będziemy zgrywać wyjazd na usg, to i stawy zaczniemy leczyć . Do tego czasu chciałabym zebrać full info od właścicieli on i vet, co się proponuje na baaardzo chore stawy, zebyśmy widziały i mogły wybierać.A może i jakies piguly na odnowienie masy mięśniowej, bo są zaniki na zadeczku i nie tylko. Moze takie ogłoszenie i allegro wyróznione, może wydarzenie na fb, nie wiem co jeszcze ..Mam na imię Poker ,a tu gdzie mieszkam mówią na mnie Poki. Mieszkam teraz w hoteliku. Tu jest dobrze, mam własne miejsce do spania, nigdy nie jestem głodny, Pani bardzo o mnie dba, zakochałem sie w mieszkającej tu suczce , ona też mnie kocha. Ale to nie jest moj własny domek, gdzie byłbym jednym, ukochanym pieskiem.... Jestem już starszym, wciąż pięknym owczarkiem niemieckim ,którego los nie oszczędzał. Jako młody psiak trafiłem do schroniska, gdzie spędzilem, niezauważony ponad 4 lata. Pewnego dnia jakieś dziewczyny wzięły mnie i moich towarzyszy na pierwszy spacer i tak zaczęly się moje lepsze dni. Co tydzien lub dwa byliśmy z kumplami na spacerku, dostawaliśmi miske domowego jedzenia i masę głaskania i miłości od naszych wolontariuszek. Mój kolega Barry , też ON, był w gorszym stanie zdrowia i pierwszy pojechał do hoteliku, Ja, na swoje szczęście , czekałem jeszcze rok. A dni leciały i nie stawałem sie coraz młodszy ani zdrowszy. Teraz mam problem z chodzeniem ( jak to bywa u owczarków), ale przy odpowiednim leczeniu, daję sobie radę. Jestem czystym pieskiem , załatwiam sie poza swoim boksem, kocham inne psy , a przede wszystkim ludzi. Bardzo proszę o własny domek na ostatnie lata mojego życia. Mogę tak dużo oferować swiom Panstwu, potrafię kochać jak żaden inny pies. pozdrawiam serdecznie i czekam na ten jeden upragniony telefon od Was, tych, którzy mnie już pokochaliście czytając moją historię Wasz Pokerek ..... czy jakos tak, tekst do konsultacji Quote
iwna5702 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Moim zdaniem bardzo dobry tekst - mozna go dac do ogloszen + jedna z pieknych fotek Pokerka Poker w tej chwili bardzo cierpi ze swoimi stawami - pogoda jak to w listopadzie przenikliwy chlod i wilgoc - od razu daly efekt. Pokerek z trudem utrzymuje sie na lapkach tym bardziej, ze ma spora masę. Dlatego po wczorajszych konsultacjach z lekarzem podejmiemy leczenie silnymi srodkami- Megii wklei na watek paragony to podamy dokladna nazwe i cene. Beda to 2 piguly uderzeniowo - w dawkach po 1 pigule co dwa tygodnie x 2 , a potem jedna na miesiac. Powinno pomoc, bedziemy o stanie zdrowia naszego niuniusia pisac na biezaco na watku. Quote
megii1 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Idusiek już zrobiła trochę ogłoszeń dla Pokerka z tym tekstem:) Poniżej paragon i pudełko po leku Pokera. Dostał tabletkę wczoraj, następna za dwa tygodnie (i dopiero po tej drugiej ma być widoczny efekt) a potem co miesiąc jedna. Wg weta ten lek podnosi nawet psiaki nie chodzące i jest super. Oczywiście to tego jeszcze artroflex itp. Quote
Beat2010 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 megii1 napisał(a):Idusiek już zrobiła trochę ogłoszeń dla Pokerka z tym tekstem:) Poniżej paragon i pudełko po leku Pokera. Dostał tabletkę wczoraj, następna za dwa tygodnie (i dopiero po tej drugiej ma być widoczny efekt) a potem co miesiąc jedna. Wg weta ten lek podnosi nawet psiaki nie chodzące i jest super. Oczywiście to tego jeszcze artroflex itp. o Trocoxilu myślalam już przy naszym poprzednim onku Barrym ,ale on nie zdązył go dostać......nawet usiłowałam wyciągnąc od kolegi pracującego u producenta , w pfizerze, darmowe piguły dla bezdomniaka, ale oni tego nie praktykują :mad:, choć z zyskow z niebieskich tabletek dla panów mogliby zrobić coś dobrego :evil_lol: Quote
Beat2010 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 megii1 napisał(a):Pokerek chodzi coraz lepiej:) Ale radość, jak tylko opędzę się z robotą to szukam dr Marcińskiego czy jak mu tam , żeby umówić usg, nie wiem jak uda mi się zgrać wizytę, wolny dzień Żanetki, wolny dzień jej taty z samochodem i mój wolny dzień, o matko:) Bo chyba Pokerek nie zmieści się do forda Ka ( dobry 13-letni samochód, który nie zawsze lubi skręcać, preferuje jazde na wprost ) z tyłu???? Quote
megii1 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Beat2010 napisał(a):Ale radość, jak tylko opędzę się z robotą to szukam dr Marcińskiego czy jak mu tam , żeby umówić usg, nie wiem jak uda mi się zgrać wizytę, wolny dzień Żanetki, wolny dzień jej taty z samochodem i mój wolny dzień, o matko:) Bo chyba Pokerek nie zmieści się do forda Ka ( dobry 13-letni samochód, który nie zawsze lubi skręcać, preferuje jazde na wprost ) z tyłu???? Moim zdaniem na upartego się zmieści:) Quote
iwna5702 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 No to super wiesci.:lol: Ja troszke pouzupelnialam w pierwszym poscie - mamy niedoplate za pigule - uregulujemy przy zakupie drugiej.:lol: Quote
megii1 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Pozdrowienia od Pokreka - gościnnie w domu:) Quote
iwna5702 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 No jest cudny - ale w domku troszke oniesmielony. Jego żywiolem sa jednak tereny wokol domu i bliskosc kolezanek i kolegow w ciagle zmieniajacej sie liczbie u Megii:lol: Quote
Beat2010 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zapisuje dla pamięci, moze kiedyś się przyda - rozmawiałam z moją vetką o innym psiaku ( Iwonka rozmawiałam o Sarze, jak jej możemy pomóc, skoro nie jest leczone i już ledwie łazi, ale bez badań krwi i choćby obmacania stawów _czy problem neurologiczny czy ortopedyczny-nic nie możemy zrobić , zeby nie zaszkodzić, a gdyby byla zdrowa to ja mogę robić zastrzyki podskórne na spacerze) , no i dowiedziałam się, że jest dużo możliwości, ona poleca oprócz trocaxilu, zastrzykow sterydowych i innych możliwosci,, np zastrzyki raz w tygodniu z caproxylu ( 1ml na 30kg psa kosztuje 30zł), ale to oczywiście nie dotyczy teraz Pokerka,. bo kuracji nie wolno łączyć. Vet mówi, ze ten caproxyl daje teraz najlepsze rezultaty ( gdy tylko watroba i nerki sa OK, ale to dotyczy każdej kuracji). Quote
Beat2010 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Megii, na srode, godz.16,40 mamy umówione usg u dr.Marcinkowskiego :multi:, czy możesz pamiętać, zeby dać mi książeczkę Pokerka i wyniki badań krwi i poprzednie usg? Czy możesz napisać na pw jak do Ciebie dojechać, żebyśmy nie bładzili :lol: Quote
megii1 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Beat2010 napisał(a):Megii, na srode, godz.16,40 mamy umówione usg u dr.Marcinkowskiego :multi:, czy możesz pamiętać, zeby dać mi książeczkę Pokerka i wyniki badań krwi i poprzednie usg? Czy możesz napisać na pw jak do Ciebie dojechać, żebyśmy nie bładzili :lol: Kurde muszę poszukać ale jak nie znajdę to wydrukuj z wątku bo opis USG I wyniki wkleiłam. Książeczka jest na swoim miejscu:) Quote
megii1 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Allegro Pokera:) Moje konto robione przez kochana Idę:) http://moda.allegro.pl/poker-blagam-daj-mu-dom-to-jego-ostatnie-chwile-i1933811127.html Quote
Recommended Posts