Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pkerek byl wczoraj na spacerku. Chodzi jak zwykle czyli wolno, nawet nie utyka, tylko jak się zmęczy to musi odpocząc. To duzy psiak i łapiny mają co nosić. Zadowolony ze spaceru a przede wszystkim z kontaktu z ludzmi: przytula się, nalega na głaskanie.
Jak w dowcipie o psach i kotach: dla niego człowiek jest bogiem ( u kotów odwrotnie: kot jest bogiem dla człowieka, wiem coś o tym:evil_lol: )

• 2 weeks later...
  • Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

POKER od wczoraj w hoteliku u Megii1.
Jak sie okazalo nasz bohater siedzial w schronie az 6 lat - mialysmy jego zly numer, w ktorym byl rok przyjecia 2008.

To jest wielkie szczescie widziec tak wspanialego psa nareszczie w normalnych warunkach.
W sumie Poker mimo tak dlugich lat ciezkiego zycia nie jest w jakims bardzo zlym stanie.
Po wizycie u weta wiemy, ze najgorszy problem ma ze stanem zapalnym uszu oraz tradycyjnie jak u starszych ONkow z tylnymi lapkami i kregoslupem, jest tez troszke zaniku miesni z braku spacerow - ale wieksza teraz ich dawka poprawi kondycje lapek Pokerka.
Pokera czeka rowniez wielkie porzadkowanie uzebienia - trzeba zdjac fatalny kamien i piesio nareszcie odzyje.
Mial robione wczoraj zdjecia podczas wizyty u lekarza i potem juz u Megii, niebawem Beatka je zalaczy.

STARSZNIE SIE CIESZYMY !!!:multi::multi::multi:

Chociaz nie wiadomo na razie co POKEREK o tym sadzi, mial smutną mine jak odjeżdżałyśmy, będzeimy czekać na wieści od Magii1 jak przebiega jego przystosowanie się do nowego miejsca i towarzystwa.

Posted

Późniejn wstawię zdjęcia, teraz informacja dla Meggi o leczeniu uszu: te zastrzyki, które dostał wczoraj i były na dziś to entrobioflox 5% injecto 1 ml, i metacam inj 3ml, jeżeli Twoja p. dr. stwierdzi, że działa, to trzeba będzie kontynuować ich podawanie, jeżeli stwierdzi,że w uszach fatalnie, to może zamieni na jakieś inne. No i ta pasta do uszu, do podawania jak było napisane na opakowaniu.Zaraz zeskanuję wyniki badania krwi i wypis z lecznicy i wstawię do wątku.
W tej chwili najważniejsze jest wyleczenie uszu, kąpiel ( Meggi, prosimy:modla:), nie wiem dlaczego, o kąpieli p. dr mówila parokrotnie :evil_lol: .
Po wyleczeniu uszu przyjdzie kolej na zęby, wizytę o okulisty ( Pokerek nie widzi na jedno oko, trzeba drugie sprawdzić) i leczenie stawów, teraz można mu podawać artroscan, 1 tab. dziennie . Megii, przekazemy opakowanie piguł przy okazji bazarku.
Gdy minie stan zapalny uszu ,wyczyścimy zęby, na stawy p. dr poleca nowość , iniekcje z carthrophenu, ponoć rewelacyjne wyniki,
W wynikach badania krwi wszystko w normie jak na takiego psa z chorymi uszamy i stawami, jedynie podwyższona kwasochłonność, co świadczy o robalach. Pokerek byl wczoraj odrobaczamy 1 raz, jeszcze dziś i jutro i , miejmy nadzieję, że pozbędzie się , towarzystwa.
A, Pokerek ma jeszcze powiększony węzeł chłonny pod kolanem, ale dostaje antybiotyki na uszy, które pomogą i na ten węzel.

Byłyśmy z Pokerkiem w lecznicy Wila -Vet na Wilanowie, nie zapłaciłyśmy za badanie ani czyszczenie uszu, tylko za lekarstwa i badanie krwi ( 179zł). DZIEKUJEMY BARDZO.

Meggi, dostałaś psa do przejściach i do leczenia ( przepraszamy za kłopot z tymi uszami ) ale jak go doprowadzimy do porządku, to domki będą walczyły o niego.:loveu:

Posted

Pokerka czeka długie leczenie uszu!!!! W przyszłym tygodniu, po kąpieli, będzie czyszczenie uszu i zębów pod narkozą u p. dr w Serocku.. Potem zajmiemy się oczami i łapami.
Pokerek chodzi na spacery, poza teren ,z Meggi i Jej TZ, dla nas to olbrzymie radość!!!! dla niego pewnie jeszcze większa. Oprócz pory jedzenia, ma cały czas otwarty boks, może chodzić po posesji kiedy chce. No i oczywiście spacery po wybiegu. Z suczkami nie było problemu po przyjeździe, a i domownik kaukaz przyjąl Pokerka.
Myślę, że więcej napisze Meggi w wolnej chwili.
Meggi, podliczaj koszty leczenia, będziemy przelewać pieniądze.

Posted

Wierzylamm mocno w to ze bedzie dobrze. Poker to psi aniol, co bede caly czas powtarzac, przed nim troche zabiegow, ale jak stanie na nogi to chyba Megiii nie bedzie chciala go nikomu oddac:lol:

Posted

Już jestem:) Przedstawiam fotorelację z pierwszych dni Pokerka u nas. Chłopak pięknie się zaaklimatyzował, polubił ze wszystkimi, ma apetyt, potrafi już nawet szczeknąć jak widzi ze miska się do niego zbliża. W tym tygodniu planujemy dla niego kąpiel bo bez tego Pani weterynarz będzie musiała czyścic mu zęby i uszy w masce gazowej. Umówiłam się z Iwną,z e razem z ciasteczkami z bazarku postara się podesłać mi leki na stawy dla przystojniaka bo chodzenie to jego słaby punkt - takie ma sztywne nóżki biedaczek:( Poker mimo, że tyle lat był w schronisku ani razu nie załatwił się tam gdzie nie trzeba czyli w kojcu lub na kostce - zawsze swoje potrzeby załatwia na spacerze lub wybiegu.

Posted

a tę miłośc z Sarą było widać już pierwszego dnia, czyli miłośc wiosenna, od pierwszego wejrzenia a i z wzajemnościa :multi:jak widać na zdjęciach:loveu:
A z zachowaniem czystości to coś niesamowitego!!!! Megii, może z ciekawośći spróbujcie czy reaguje na komendy, wg mnie rozumie siad i stój, czyli był szkolony odrobinkę

Posted

Megii, narazie wyślemy ludzkie lekarstwo na stawy, a po wyleczeniu uszu weżmiemy się porządnie za łapiny. A może można w tym samym czasie, co? choć vetki wwskie mówiły, ze dopiero jak doprowadzimy uszy do porządku.

Posted

Jestem tak zabiegana, ze szkoda gadac, wszystko robie na raz a tu Swieta - dopiero od dzis wieczora zaczne cokolwiek robic w domu, przyu okazji mam imieniny corki i proszone ciasteczko.
Nie mam nawet kiedu otworzyc kompa mysle ze w Swieta nareszcie spokojnie usiade i podsumuje co trzeba.
Widomosc dla Megii - mam usiebie przesylke bazarkowa, natomiast Twoje fanty wyslalam - rozliczenie w naturze obrozkami - nowa, stala dla Pokera po kapieli oraz przeciwpchelna - koszt razem 70 zl, wydatek na bazarek Pokerka 50 zl - czyli bedziemy winne Megi 20,- zl.:lol:

W paczce bazarkowej jeszcze nie ma lekartswa na lapki bo musze je kupic, a nie mam kiedy dojsc do apteki - postaram sie jutro kupic i wyslac listem

Posted

Jeszcze świętujemy Wielkanoc - ale od jutra wracamy do normalnosci. W perpektywie kolejne wolne dni,
Moze sie uda pojechac dzieki temu w dodatkowy dzien do naszych psiakow w schroniksu.
Tak pieknie wszystko rozkwita a psiaki siedza w zamknieciu .

Pogoda wśieta troche sie popsuła, wiec nie wiadomo, czy planowaną kąpiel Pokerka udało się wykonać?:razz: