mysza 1 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Strasznie mi szkoda Elvisa, myślałam, ze tylko był podgryzany a tu chyba jakaś choroba się przyplątała... Na zdjęciach na str 14 nie wygląda na umierającego, nie przypuszczałam, że jest tak źle. :( Quote
kora78 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 ja tak samo... :( moze cos jest ukryte, nie dowiem sie, to i tak juz nie ma sensu. Quote
Onaa Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Elvis :( :( :(. A nie wyglądało że to on jest najbardziej potrzebujący pomocy.. Bardzo smutne. Odszedł samotnie. Żeby tak człowiek wiedział komu trzeba pomóc. Quote
kora78 Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 korek dzis znow byl wycofany, zalekniony. jeden mlody, wiekszy pies go podgryza za tylne lapy. korek szczetzy zeby, probuje sobie z nim radzis, ale jest zalekniony, trzesie sie, nie ma radosci do czlowieka, nie chce podejsc do mnie. tylko siedzi i doopke kuli, zeby go tamten nie zaczepial. moja obecnosc wzmagala, podnosila adrenaline psom, wiec takie zachowania zaobserwowalam. joko dzis przy kracie, dala sie obfocic pieknie. bawila sie moimi rekawiczkami, podgryzala mnie. ale tez umie warknac i doskoczyc do psow, ktore ją denerwuja. nie jest wychudzona. jest wielkosci spaniela. chudzielec bez- dzis nie widzialam, nie chcial wyjsc z doku, tam mial cieplej. a wolalam i wolalam. ponoc nie zalatwia sie w kojcu, musza go na spacery wyprowadzac. :) Quote
Sara2011 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Szkoda mi tego Korka. Mam nadzieję ze go ktoś weźmie. Do mnie w niedzielę przyjeźdża na DT mała, kudłata sunia. Trzeba ją wysterylizować i szukać domku a myslę ze go szybko znajdzie bo jest mała i śliczna. Jeśli uda mi się ją szybko wyadoptować a Korek do tej pory nie znajdzie DS/DT to go zabiorę do siebie na DT (jeśli nic się nie wydarzy). Quote
kora78 Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='Sara2011']Szkoda mi tego Korka. Mam nadzieję ze go ktoś weźmie. Do mnie w niedzielę przyjeźdża na DT mała, kudłata sunia. Trzeba ją wysterylizować i szukać domku a myslę ze go szybko znajdzie bo jest mała i śliczna. Jeśli uda mi się ją szybko wyadoptować a Korek do tej pory nie znajdzie DS/DT to go zabiorę do siebie na DT (jeśli nic się nie wydarzy).[/QUOTE] bede wredna i zacytuje, zeby nie zniklo i zeby kiedys ewentualnie glupio Ci bylo sie z tego wycofac :D przepraszam i dziękuję :)))))))))) a jaka to sunia? ile ma lat? Quote
Sara2011 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='kora78']bede wredna i zacytuje, zeby nie zniklo i zeby kiedys ewentualnie glupio Ci bylo sie z tego wycofac :D przepraszam i dziękuję :)))))))))) a jaka to sunia? ile ma lat?[/QUOTE] Sunia jest młoda, dokładnie nie wiem, jakies 1-2 latka ale tego dowiem się jak pójdę z nią do weta. A sunia to kudłtka w typie sznaucerka, bo kudłatki do moja miłość:-) Quote
kora78 Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 aha, to mam nadzieje,ze naprawde szybko pojdzie, max miesiac i Korek bedzie w Twoim dt :) wieczorem wrzuce fotki Korka. Quote
Sara2011 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='kora78']aha, to mam nadzieje,ze naprawde szybko pojdzie, max miesiac i Korek bedzie w Twoim dt :) wieczorem wrzuce fotki Korka.[/QUOTE] A gdyby juz zapadła decyzja o przyjeździe Korka, to czy byłaby możliwość wysterylizowania go u Was ? Czytałam wcześniej że przeprowadzacie kastracje tam na miejscu. Mam nadzieję ze Korek nie jest za bardzo szczekliwy bo mnie sąsiedzi wyeksmitują z mieszkania. Już wcześniej nad nim myślałam ale on jest dosyć duzy o dlatego jakoś nie podjęłam decyzji o zabraniu go na dT. Moja sunia bardzo ciągnie na smyczy i boję się ze z dwoma takimi psiakami nie podołam. Może jednak dam radę. Quote
kora78 Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 na 90proc daloby sie go ciachnac. duzy nie jest, jest sredni, mniejszy ze srednich, jak dla mnie. ale kazdy ma inne... kategorie. jak spaniel wysokosc, moze ciut wyzszy i bardziej krepy. spaniele maja sylwetke, jak harty. korek taki cienki nie jest. a moze kudelki tylko zludzenie takie daja. ja bym mu dała miedzy 10, a 15kg. dokladnie nie powiem. najblizej 12-13kg. jak tak poszukam w pamieci, wsrod wydanych od nas psow. to mi tak pasuje. nie wiem, czy ciagnie na smyczy. cos wiecej o nim powiem, po strzyzeniu, po wyprowadzeniu, ale nie wiem, kiedy bede go strzyc, czy mi pozwola w ogole go z kojca wyciagnac. to juz tylko dobra wola i dobry humor pracownika. Quote
mysza 1 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Kora, co tam macie z suczek kudłatych poza Joko? Joko jest jakiej wielkości i w jakim wieku mniej więcej? Szukałam na pierwszej stronie ale tam chyba strasze zdjęcia i info i się pogubiłam. Quote
kora78 Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 joko miala wiosna 2 laa, wic ma kolo 2,5roku wysokosci spaniela. cos kolo tego. wieksza, niz sznaucer mini, ale mniejsza, niz sredni. tylko ja kudlata sunie mamy. jeszcze ta bezowa, pongo. chudzielec ma 2 ds zainteresowane. jutro jade go odwiedzic i sie dowiedziec o zdrowiu wiecej. takie cos znalazlam, ale to nie w schronie. sunia ze szczeniakami http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=13c&id_zwierz=1976 Quote
kora78 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Sluchajcie. trzeba na cito wyciagac Korka. on znow jest ocno gryziony, widzialam dzis 2 psy, ktore go atakowaly. on niby szczeka na nie, warczy, gdy one zaczynaja, ale ma za mala sile przebicia. nawet roczny pies go męczy. taki ciućmok. Korek utyla na przednia lape, trzyma ja w gorze i ma pgryzienia na uchu, byla krew. chcialam go dzis wyczesac, ale mi nie dali, twierdzac, ze jak wyjdzie z kojca, wroci z nowym wygladem i zapachem, to tamci go zagryza wreszcie. ponoc to jest chwila. nie zdazylismy z Elvisem, zdążmy z Korkiem.... Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Kora to moze pogadaj z Bambino ?Chyba nie ma na co czekac... Quote
kora78 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Wolałabym do myszy.korek musi być w dobrej grupie psów.bo będzie znów gryziony i nekany. Bambino dużo nie ma w domu.mogą go psy gryźć jak z niego taka psia dupa. Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 kora78 napisał(a):Wolałabym do myszy.korek musi być w dobrej grupie psów.bo będzie znów gryziony i nekany. Bambino dużo nie ma w domu.mogą go psy gryźć jak z niego taka psia dupa.Ok rozumiem. Quote
mysza 1 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Kora, nie dam rady teraz wziąć Korka, nie mam dokąd :( Dostałam info o 14 letnim prawie niewidomym dziadku, który miał trafić do okropnego schonu pod Kutno oraz o drugim szorstkim psiaku, który by tam nie przeżył. Muszę im pomóc :( inaczej będzie po nim. Nie spodziewałam się, ze sytuacja Korka jest taka :( wydawało się, ze jest mu lepiej w nowym boksie. Wobec tego, jeśli sprawa pilna, trzeba pytać Bambino. Strasznie mi przykro, że nie mogę pomóc. Quote
kora78 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 szkoda :( rozumiem a tak wyglada Korek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 czy nikt nie przyjmie Korka na dt????????? :((((((((( Sara2011??? Quote
Sara2011 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Tak jak napisalam na PW, po wyadoptowaniu mojego tymczasa mogę zabrać Korka na kilka miesiecy do siebie na DT za zwrot kosztów karmy, weta, fryzjera. Myślę, ze wciągu tych kilku miesięcy znajdzie domek jak się go doprowadzi do porządku. A teraz koniecznie go trzeba wyciągnąć z tego schronu zanim zostanie zagryziony. Quote
kora78 Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 dzięki Sara :)))))))))))) zaraz zaloze watek Korkoi i dzialamy. szukamy dt niedlugigo, na przetrzymanie, zanim do Sary trafi. i zbieramy kaske, jednorazowe i stale kolo 60-100zl na te karme. Quote
mysza 1 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Karmę mu kupię na początek, chociaż tyle... Quote
kora78 Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 super :) dzieki :) watek korka http://www.dogomania.pl/forum/threads/236350-kudłato-pudlowaty-Korek-pogryzany-w-schronie-szuka-krotkiego-dt?p=20032058#post20032058 Quote
kora78 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 zapraszam na watek korka!!! mamy dt za karme i weta, we wroclawiu, na miesiac z hakiem, zanim dt u Sary sie zwolni :)))))))))) Quote
Becia66 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kora78 napisał(a):zapraszam na watek korka!!! wątek już założony ? jeśli tak to wklej link. Quote
Recommended Posts