kizimizi Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 ale smieszny! A to w kojcu Gandalfa moze? Quote
Onaa Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Uroczy :). Mam nadzieję że znajdzie dobry dom a nie że zostanie gdzieś wywieziony poza granice. Quote
kora78 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 taki pies na kwarantannie. jest na izolatce, wiec pewnie mocno chory :( troche, jak spaniel, co? http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=13c&id_zwierz=788 i taka mloda czarna sunia http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=13c&id_zwierz=740 Quote
kora78 Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 a teraz taka nowa sunia Uploaded with ImageShack.us bardzo zapadla mi w serce. mlodziutka, chuda na maxa, pyszczek poraniony od krat. odebrana przez SDZ, z rodziny patologicznej jakiejs..... w dodatku pies w kojcu ja gwalci, a ona sie w tym czasie np do mnie garnela do glaskania :((((( Quote
kizimizi Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 wrzucam ja na watek kudlaczy w potrzebie. Kora co z ta kocica dzika? Quote
kora78 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 eh, kocica... ma ogon juz obciety, 2 dni temu. siedzi w klatce. w dzien w piwnicy, na noc w domu, bo cieplej. no i nie je cholera... ma kolnierz, nie da go sobie zdjac, bo mi zyly wypruje przeciez... jade dzis do weta,zeby kolnierz zdjal i powiedzial, jak ja do jedzenia przekonac, moze da zastrzyk na laknienie, albo wzmacniajacy? wazy 3kg, a powinna z 5-6 wazyc. kroplowki jej nie da, musialby ja uspic, a tego ona juz nie przezyje. rece mi opadly... Quote
kizimizi Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Kora ona nie je bo sie stresuje przeciez. To dzika kotka. Niech jej poda zastrzyk na wzmocnienie apetytu. A ty jak ja karmoc chcesz? Ona ma kolnierz to nie za bardzo jesc moze. Probowalas z reki jakos albo cos, matko sama nie wiem. Plus tej sytuacji jets taki ze to dzika kotka i na pewno sie wylize. Ile musi jeszcze siedziec w klatce zanim ja wypuscicie na wolnosc? Quote
wieso Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='kora78']a teraz taka nowa sunia Uploaded with ImageShack.us bardzo zapadla mi w serce. mlodziutka, chuda na maxa, pyszczek poraniony od krat. odebrana przez SDZ, z rodziny patologicznej jakiejs..... w dodatku pies w kojcu ja gwalci, a ona sie w tym czasie np do mnie garnela do glaskania :((((( a to nie przypadkiem sznaucermix ? biedna mala :( Quote
kora78 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 w niedz bede w schronie to mam plan sunie wyciagnac z kojca, wyczesac i obfocic. zobacze tez, jak z ta ew. cieczka. nawet jesli ma- teraz ciachac nie mozna. prosila wczoraj o przeniesienie do kojca bez samcow, ale nie ma miejsc :( moze jutro uda sie to zrobic, jak bede tam ich meczyc. siersc ma mieciutka. siega powyzej kolan w klebie. nie wiem, jaka rasa... bedzie wiecej fotek to ocenicie jutro chyba zrobie jej watek. Quote
edyseja Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Znalazłam taki płyn na Allegro: http://allegro.pl/dr-seidl-dla-suk-w-okresie-cieczki-polecam-i1894248435.html Nie wiem jak ze skutecznością bo nigdy nie stosowałam. Jakby się jej nie udało przenieść może spróbować zneutralizować zapach? Quote
kora78 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 w pt sunie ogladal wet, gdy ja szczepil i cieczki nie stwierdzil. ale wymazu jej na pewno nie robili, a wiem, ze tylko tak naprawde mozna cieczke rozpoznac stuprocentowo. znam historie suni. ma jakies 2,5 roku jednak. byla w schronie 2 lata temu, nie byla juz szczylem wtedy. po 3mcach pobytu pani ja adoptowala. dzielnica-blokowisko. mieszkala w mieszkaniu. no i zaglodzila sunie, pani biedna chyba jakas. SDZ sunie odebrala i odwiozla do schronu. sunia byla w 1 boksie, tam ja gryzli, wiec ja przeniesli. teraz jest z tym samcem cholernym. wciaz ja meczy. dadtkowo dominuje ja nasza Aza, onkowata sunia z watkiem swoim na dogo. sunia jest wyglodniala, jedzenie z reki porywa wraz z palcami. umie szczekac jest kochana i mulusinska ma obtarty nos od krat, znow sobie go rozwalila przy nas dzis. ma jakies obtarcie tez na klatce piersiowej., ranke. wazy 13kg, a jest wielkosci Rufiego! Quote
Becia66 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ona jest prześliczna, takie kudłatki z ogłoszeń szybko znajdują domy. Zróbcie fajne zdjęcia i takie portretowe też bo jednak dobre zdjęcia to basis sukcesu Quote
kora78 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 watek suni i pierwsze foty dosc slabe... ale wyciagac jej nie moge http://www.dogomania.pl/threads/218059-kudłata-mlodziutka-srednia-chudzinka-gwalcona-w-schronie... Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 sunia chyba ma bdt :) czekamy na werdykt. a tu druga sunia, chyba tez na bdt pojedzie. starsza, malutka, czarna, trzesaca sie... http://www.dogomania.pl/threads/218125-kudlata-starutka-mala-sunia Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 pudelkowaty chlopak, jeszcze na kwarantannie. trzesie sie, z psami sie zgadza. potrafi szczekac. boi sie do mnie podejsc. koltuny, dredy, liczne... Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 no i trzecia czarnulka. niewielka suni, mlodziutka, wesolutka. zimno jej. wesola i rozbrykana. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 no i takie cosik jeszcze. niby zadziorne, niby ujada i chce ugryzc, ale po sekundzie juz ma ochote na czulosci. nie znam plci, wieku nic. Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 kora a my milismy juz takiego pudla, co? Jakbys znalazla jeszce jakas przyzwoiuta fotke to na pudle w potrz. wrzuce Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 mam foty inne, ale rozmazane. zaraz wrzuce. byl pudlowaty, sunia to byla, w kojcu nr 19 pamietasz? na samym poczatku. poza Pudim moim. byla sunia i przy mnie ja chlopak z dziewczyna adoptowali. ona byla z 2 psami jeszcze, we 3 odebrani z jednego domu. o to ci chodzi? Quote
kizimizi Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 nie pamietam czy to ta, ale jakbym miala wszytskie zdjecia od kiedy tam chodzimy to bym ci powiedziala. Ale tak, kojec pierwszy na dole byl. Quote
kora78 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 no wie, to nie ten sam pies :) ten jest mniejszy i to stary samiec. tamta byla sunia. ja fotki mam, ale teraz nie chce mi sie szukac, bo jest tona do przekopania. Quote
Recommended Posts