Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Wiecie co, za mną krok w krok chodził pracownik. Oni są okropnie podejrzliwi. Także naprawdę ciężko jest dokładnie wszystko obejrzeć nie dając po sobie poznać, że się jest szpiegiem w obronie psów (oni mają na punkcie Emira obsesję; podejrzewam, choć może niesłusznie, że zapisali sobie po tamtej wizycie kiedy nacykałam fot dane naszego samochodu, bo bardzo szczegółowo był oglądany, my też). Po drugie jeśli nawet są tam takie kruszyny to baaaardzo ciężko je dojrzeć. W każdym boxie są budy i jeśli się tam piesek schowa to widzę, że traktuje to jak miejscówkę i stara się nie wychodzić, bo wtedy różnie z nim może być. Na moich oczach taka sytuacja była w bodajże III boksie. W budce siedział duży ONkopodobny, a nad nim biały piękny pseudohaszczak, który za każde wyhylenie się tamtego z wściekłością go atakował :( Quote
sonia71 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 i ja się melduję u Zorki- przytulaśna kruszynka z wielkim szczęściem ,bo gdyby nie Rodzice to....:(, jak Isadora zrobi allego to szybko bedzie domek(Isadora,pamiętasz o mnie?-czekam na odpowiedź) Quote
Joodith Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Co za szczęście, że Rodzice Maciusia byli na miejscu. Mała jest przeurocza, na pewno domki będą ustawiać się w długiej kolejce :) Quote
Tola Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Wiecie co, za mną krok w krok chodził pracownik. Oni są okropnie podejrzliwi. Także naprawdę ciężko jest dokładnie wszystko obejrzeć nie dając po sobie poznać, że się jest szpiegiem w obronie psów (oni mają na punkcie Emira obsesję; podejrzewam, choć może niesłusznie, że zapisali sobie po tamtej wizycie kiedy nacykałam fot dane naszego samochodu, bo bardzo szczegółowo był oglądany, my też). Po drugie jeśli nawet są tam takie kruszyny to baaaardzo ciężko je dojrzeć. W każdym boxie są budy i jeśli się tam piesek schowa to widzę, że traktuje to jak miejscówkę i stara się nie wychodzić, bo wtedy różnie z nim może być. Na moich oczach taka sytuacja była w bodajże III boksie. W budce siedział duży ONkopodobny, a nad nim biały piękny pseudohaszczak, który za każde wyhylenie się tamtego z wściekłością go atakował :( W tym 3 boksie jest najwięcej walk, wszyscy to potwierdzają. W tym boksie był Frodo, Fabian, Fokus. Quote
karolciasz28 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Zadro zrobisz może malutkiej jakieś fajne foty do ogłoszeń? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Wątek Miodzia :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/191561-Mały-puchaty-mix-pekińczyka-Miodzio!!!?p=15255409#post15255409 zapraszam!!! :multi: Quote
zadra Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Fotki zrobi DT.Zorka się powoli aklimatyzuje w nowym miejscu. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 a czy już coś wiadomo o charakterze maluszki? :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 trzeci boks jest najgorszy u psów...tam jest kilka dominujących samców od dłuższego czasu te same, czują się bardzo pewnie i ciagle obierają sobie jakieś do maltretowania...Frodo to się w pewnym momencie podnieść nie mógł...leżał na ziemi i czołgał się do mnie a psy po nim jeździły na zmiane jak po suce...a pracownicy się śmiali...po tym własnie obrazku postanowiłąm go za wszelką cenę wyciągnąc, już pół roku włóczy się po hotelikach a ja co miesiąc bujam się z uzbieraniem całej kwoty za miesiąc pobytu ale przynajmniej jest bezpieczny... co do tej kruszynki to ona na Dt u kogo? u rodzicow? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 No wczoraj to ten pracownik mnie pewnie wyklął, bo latałam od boksa do boksa, i ciągle krzyczałam do niego, żeby uspokajał gryzące się psy. A on wbiegał do każdego, z wyjątkiem I małych i rozganiał te psiaki. Oczywiście, bez moich interwencji nawet by nie zajrzał :shake::-( A tak w ogóle to wiesz ile od lutego zniknęło psów?? To jest masakra po prostu!! Tam połowy psów braknie :placz:Przecież do adopcji wiadomo że nie poszły, bo nie wszystkie byly atrakcyjne :placz: Zgadzam się, że najgorszy jest ten III boks, ale zdaje się, że i w II się wesoło dzieje :-(:-(:-( Quote
haliza Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Ledwie weszłam na wątek - muli mi komputer - ale cudna malizna....oby domek znalazł się jak najszybciej.... Quote
Isadora7 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='sonia71']i ja się melduję u Zorki- przytulaśna kruszynka z wielkim szczęściem ,bo gdyby nie Rodzice to....:(, jak Isadora zrobi allego to szybko bedzie domek(Isadora,pamiętasz o mnie?-czekam na odpowiedź) Pamiętam tylko ja sobie dzisiaj nieco na luzie, co jakiś czas muszę tak robić - praktycznie jestem 24/24 przy kompie. A w pracy już widać koniec sezonu ogórkowego wiec mam garść instrukcji, folderów i takich innych do roboty (projekt, skład i przygotowanie do druku). Jutro będę bardziej przytomna :):):) Quote
sacred PIRANHA Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 w II jest taki troche w typie karelskiego tylko wyzszy? on daje czadu nieźle też... Quote
zadra Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Zorka jest jeszcze wystraszona.Po przyjeżdzie ze schronu chodziła ze mną na smyczy,więc pewnie posiadła tą umiejetność.Polubiła też dziesięcioletniedo syna DT. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Piranha, zdaje mi się, że był, ale nie wyglądał jakby rozstawiał. Zresztą tam tyle się dzieje, że ledwo człowiek nadąża... Zoreńka, do góry cudko mała. Czy dzieciuch ma już jakieś ogłoszonka? Quote
agada Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):w II jest taki troche w typie karelskiego tylko wyzszy? on daje czadu nieźle też... Masz na myśli takiego czarnego mordercę? A sunia śliczniusia i co to za głąbiarstwo w ten sposób mieszać spsy wielgachne i takie malizny, ja wiem, ze i małe potrafią być wredne, ale przynajmniej wzrostowo mają jakieś szanse.... Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a): Zoreńka, do góry cudko mała. Czy dzieciuch ma już jakieś ogłoszonka? Nie ma ogłoszeń bo nie ma dobrych zdjęć ;-) Dziewczyny proszę popstrykajcie jej foty. :) Quote
sacred PIRANHA Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 tak agadao mam na myśli tego czrnego diabła...on tak już jest od nie wiem kiedy jemu to tego doga by się przydało wsadzić albo kaukaza hihih Quote
zadra Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 karolciasz28 napisał(a):Nie ma ogłoszeń bo nie ma dobrych zdjęć ;-) Dziewczyny proszę popstrykajcie jej foty. :) Własnie rozmawiałam z DT Zorki. Obiecali zdjęcia na jutro.Mała jest jeszcze bardzo wystraszona,więc mała szansa na pozowanie. Quote
zadra Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 zadra napisał(a):Własnie rozmawiałam z DT Zorki. Obiecali zdjęcia na jutro.Mała jest jeszcze bardzo wystraszona,więc mała szansa na pozowanie. A z tych co ja zrobiłam nie da się czegoś wykrzesac? Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 zadra napisał(a):A z tych co ja zrobiłam nie da się czegoś wykrzesac? Da się ;-) to może niech Zorki nie stresują bardziej na razie ja te wykorzystam. :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 najłatwiej chyba cyknąć fotkę buźce z bliska jak się psiaka weźmie na ręce, jest wtedy unieruchomiony. A druga osoba cyka. To ja już nie wiem o jakiego psa chodzi. Kiedyś tam był taki czarny, bardzo agresywny, on włąśnie czepiał się kolorowego, ale teraz go na 100 % nie było. Natomiast był duży czarny, z białym krawatem, bardzo łagodny i kochany. Rozstawiaczem z tego co widziałam był biały huskypodobny i pseudo ONek. Quote
Recommended Posts