Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zorka zabieg zniosla fantastycznie.Spremedykowana została do zabiegu infuzyjnie.Bardzo szybko,doslownie po niecałych dwóch godzinach po operacji juz chodziła.Przez najblizsze dni będzie u mnie.Wolę mieć malutką na oku.

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
cieszę się bardzo :)
ja niestety tego samego nie mogę o Miodku powiedzieć. Jest bardzo przygnębiony, smutny, nie chce się przemieszczać, leży prawie non stop. Nie reaguje nawet na kota, który dotąd był jego oczkiem w głowie :(

Po narkozie powienien juz dawno dojśc do siebie.Może wdarła sie infekcja?

Posted

nie wiem. Oglądałam i niby nic nie widać. Wczoraj biegał wesolutki i wszystko było ok. Dziś dopiero coś mu nie pasuje :(

Taki stan może tez nie byc związany z wykonanym zabiegiem.Może przypętało sie jakieś paskudztwo.Jesli moge doradzic to proponuję zrobić badanie krwi.

Posted

zadra napisał(a):
Zorka zabieg zniosla fantastycznie.Spremedykowana została do zabiegu infuzyjnie.Bardzo szybko,doslownie po niecałych dwóch godzinach po operacji juz chodziła.Przez najblizsze dni będzie u mnie.Wolę mieć malutką na oku.

Byłam dzisiaj w odwiedzinach u Zorki, mam zdjęcia malutkiej, wstawie jutro.
Ona jest bardzo, bardzo malutka:loveu:
Przykro mi z powodu Miodzika, juz lece na jego wątek...

Posted

badanie krwi to poza Krasnymstawem. U nas nie ma tego typu zabiegów, trzeba by albo do Zamościa albo Lublina, a teraz absolutnie ta opcja odpada :(
Już teraz na wieczór się rusza żwawiej, zobaczymy co dalej będzie. Jutro dostanie antybiotyki znowu, a jak coś będzie nie tak, to pojedziemy do obejrzenia.

Posted

Zorka dzisiaj w doskonalej kondycji.Apetyt jej dopisuje.Chodziimy na spacerki.Potrafi chodzic na smyczy i bardzo ładnie zachowuje czystośc.Jest bardzo dfelikatna i bojazliwa.Juz zprzyjazniła się z Pepcia i małym Marleyem.Jest grzeczna wogole nie interesuje sie ranką.Oczywiście jest zabezpieczona ubrankiem pooperacyjnym.

Posted

agusiazet napisał(a):
Zadro, przydałoby mi się takie pooperacyjne ubranko dla Milki!!! Czy czasem nie macie pożyczyć lub sprzedać?

Nie ma sprawy.Tylko ja wymierz.Chodzi o dlugośc od szyi do ogona.Kiedy planujesz sterylkę?

Posted

Sterylka wstępnie umówiona na 29 września, ubranko zamówiłam u wetka, ma sprowadzić. Mają na pozycki, ale jego stan trochę taki nie tego! Ma mi odpowiedzieć we wtorek, czy maja takie na jamnika:) Jeśli nie wymierzę Milkę i zwrócę się do Ciebie po prośbie!

Posted

nie wiem. Oglądałam i niby nic nie widać. Wczoraj biegał wesolutki i wszystko było ok. Dziś dopiero coś mu nie pasuje :(

czy ten piesek dostał kroplówki po narkozie? bo jak nie albo było ich za mało to mogły wysiąść mu nerki. Moja sunie weterynarze wykończyli w taki właśnie sposób, że nie podali jej po operacji kroplówek i ona przez trzy pierwsze dni po zabiegu chodziła normalnie jakby zdrowiała, dopiero czwartego dnia stan zdrowia jej się załamał a piątego dnia umarła w męczarniach.
Kilka dodatkowych kroplówek po zabiegu nigdy nie zaszkodzi , ich brak może zabić.