MoOnY Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Witam, widzę że na tym foum jest dość dużo ludzi kochających pieski rasy SHELTI!!!! Jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc to proszę o kontakt tu na forum lub na maila: monia230500@interia.pl A potrzebuję pomocy w sprawie: Poszukuję ludzi którzy mają do sprzedania lub będą mieć w tym roku lub na początku nastepnego szczeniaka, a dokładniej suczkę tej wspaniałej rasy z rodowodem. Tylko nie za drogo do około 900 no w ostateczności 1000zł, i z okolic Krakowa lub trochę dalej, bo ja mieszkam w Dębicy i nie dam rady dalej niż do Krakowa po pieska podjechać. PROSZĘ POMÓŻCIE MI Proszę... napiszcie jeśli coś wiecie... Będę wam baaaaaardzo wdzięczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
nice_girl Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Czy nie ty nie chciałaś przypadkiem colliego????Chyba nawet na jakimś forum rozpisywałam Ci się o tej rasie Quote
MoOnY Posted November 19, 2003 Author Posted November 19, 2003 Tak chciałam kupić Collie. Ale mama nie pozwiloła :( Tylko mam zgodę na SHELTI!!! Quote
Mlody Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 W Jaroslawiu jest hodowla z ktorej psiaki mi sie bardzo podobaja, jak chcesz podam na priva namiary :) W Krakowie chyba tez jakas jest, moze Aisha Ci cos dokladniej powie. Quote
MoOnY Posted November 20, 2003 Author Posted November 20, 2003 Jak możesz to podaj mi namiary oki?? :lol: Quote
Ida&Funny Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 Ja moę ci polecić hodowlę Vision ale niestety w Warszawie ja mam z tamtąd pieska i jest śliczny mój a raczej moja jest nie rodowodowa bo ma białą plame na zadzie ale rodowodowe też tam są. Funny i jej brat to wjątek :lol: Quote
Ida&Funny Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 A i jeszcze jedno nie wiem czy znajdziesz rodowodowego psiaka za 900zł ale jak już go/ją kupisz to napisz i koniecznie wstaw zdjęcie :fadein: Quote
serafe Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 jest nie rodowodowa bo ma białą plame na zadzie Hmmm - IDA, każdy psiak z hodowli powinien mieć metryczkę, nawet mając dwie głowy. W metryczce może co najwyżej być wpis o niehodowlaności ze względu na wady. Quote
Xena Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Polecam przejechać się z całą rodziną na wystawę psów rasowych w Jarosławiu 07 marca !!! Można wtedy pooglądać pieski na ringu a przede wszystkim porozmawiać z wystawcami i hodowcami :-) Quote
Ida&Funny Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Serafe Źle mnie zrozumiałaś Funny ma metryczkę ale nie wyrobiłam jej rodowodu.A adnotacji. że jest nie wystawowa nie ma bo w metryce ma wpisane że jest śniada i nie jest nic wspomniane o białej plamie Quote
Diana14 Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 A i jeszcze jedno nie wiem czy znajdziesz rodowodowego psiaka za 900zł ale jak już go/ją kupisz to napisz i koniecznie wstaw zdjęcie :fadein: A ja sądzę, że nie powinno być problemu bo mój koliak kosztował 1000 zł więc sheltie też się jakieś znajdą :lol: Ja nie znam wiele hodowli sheltie, a te które znam są daleko i na pewno drogo sprzedaja szczeniaki...... Quote
nice_girl Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Dianka Szczeniaki z miotu "k" z Grójeckich Łąk tez kosztowały 1000 zł :wink: Quote
Diana14 Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 DiankaSzczeniaki z miotu "k" z Grójeckich Łąk tez kosztowały 1000 zł :wink: No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce......(chyba :roll: ) Więc sądzę, że sheltie też da się do 1000 zł kupić :lol: Justynka!Wybierasz się na wystawę do Opola albo Łodzi?? Ja będę :lol: Quote
nice_girl Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Dianka A Kay nie ma juz championatu? A do Łodzi myslę sie wybrać wszystko zalezy od cieczki, dziecko ma już 9 miesięcy i nic :wink: Quote
serafe Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 SerafeŹle mnie zrozumiałaś Funny ma metryczkę ale nie wyrobiłam jej rodowodu.A adnotacji. że jest nie wystawowa nie ma bo w metryce ma wpisane że jest śniada i nie jest nic wspomniane o białej plamie WIęc nie pisz w tak mylący sposób - jest rodowodowa, tyle, że w ręku nie masz rodowodu jako takiego, ale jego podstawę - metrykę. Ktoś może pomyśleć, że to normalne, iż w hodowli są psy z papierami i bez albo da się nabrać pseudohodowcy na podobne stwierdzenie: "Nie ma rodowodu/metryki, bo ma łatę..." Tylko o to chodzi ;) Quote
Noelani Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce...... Kiwi zostal Zwyc. Klubu i chyba tez byl BOB. Poza tym dostal CACa na europejskiej, wiec jak widac cena psa nie przesadza o jego jakosci :) A tak w ogole to MoOnY juz od dawna ma psa, poczytajcie inne watki. Quote
nice_girl Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce...... Kiwi zostal Zwyc. Klubu i chyba tez byl BOB. Poza tym dostal CACa na europejskiej, wiec jak widac cena psa nie przesadza o jego jakosci :) A tak w ogole to MoOnY juz od dawna ma psa, poczytajcie inne watki. No własnie.A znacie jego historię?Jako szczeniak trafił do ludzi , którzy byli pseudomiłosnikami psów i collie.Hodowcy zastrzegli sobie w umowie ,że raz w roku czy jakoś tak sprawdzą w jakich warunkach zyje szczeniak z ich hodowli.Pewnego słoneczne dnia pojechali do tych ludzi.Patrzą a Kiwiego nigdzie nie ma....okazało się ,ze całymi dniami siedział zamknęty w komórce,w syfie, brudzie, smrodzie :-? Oczywiscie ci hodowcy po awanturze z właścicielami zabrali Kiwiego do siebie.A tak to by sie pies naprawdę zmarnował :( Quote
Recommended Posts