Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

widzę że na tym foum jest dość dużo ludzi kochających pieski rasy SHELTI!!!! Jeśli jest ktoś

w stanie mi pomóc to proszę o kontakt tu na forum lub na maila: monia230500@interia.pl

A potrzebuję pomocy w sprawie: Poszukuję ludzi którzy mają do sprzedania lub będą mieć w tym

roku lub na początku nastepnego szczeniaka, a dokładniej suczkę tej wspaniałej rasy z rodowodem.

Tylko nie za drogo do około 900 no w ostateczności 1000zł, i z okolic Krakowa lub trochę

dalej, bo ja mieszkam w Dębicy i nie dam rady dalej niż do Krakowa po pieska podjechać.

PROSZĘ POMÓŻCIE MI Proszę... napiszcie jeśli coś wiecie...

Będę wam baaaaaardzo wdzięczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

W Jaroslawiu jest hodowla z ktorej psiaki mi sie bardzo podobaja, jak chcesz podam na priva namiary :) W Krakowie chyba tez jakas jest, moze Aisha Ci cos dokladniej powie.

• 2 months later...
Posted

Ja moę ci polecić hodowlę Vision ale niestety w Warszawie ja mam z tamtąd pieska i jest śliczny mój a raczej moja jest nie rodowodowa bo ma białą plame na zadzie ale rodowodowe też tam są. Funny i jej brat to wjątek :lol:

• 2 weeks later...
Posted
jest nie rodowodowa bo ma białą plame na zadzie

Hmmm - IDA, każdy psiak z hodowli powinien mieć metryczkę, nawet mając dwie głowy. W metryczce może co najwyżej być wpis o niehodowlaności ze względu na wady.

Posted

Polecam przejechać się z całą rodziną na wystawę psów rasowych w Jarosławiu 07 marca !!! Można wtedy pooglądać pieski na ringu a przede wszystkim porozmawiać z wystawcami i hodowcami :-)

Posted

Serafe

Źle mnie zrozumiałaś Funny ma metryczkę ale nie wyrobiłam jej rodowodu.A adnotacji. że jest nie wystawowa nie ma bo w metryce ma wpisane że jest śniada i nie jest nic wspomniane o białej plamie

Posted
A i jeszcze jedno nie wiem czy znajdziesz rodowodowego psiaka za 900zł ale jak już go/ją kupisz to napisz i koniecznie wstaw zdjęcie :fadein:

A ja sądzę, że nie powinno być problemu bo mój koliak kosztował 1000 zł więc sheltie też się jakieś znajdą :lol:

Ja nie znam wiele hodowli sheltie, a te które znam są daleko i na pewno drogo sprzedaja szczeniaki......

Posted
Dianka

Szczeniaki z miotu "k" z Grójeckich Łąk tez kosztowały 1000 zł :wink:

No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce......(chyba :roll: )

Więc sądzę, że sheltie też da się do 1000 zł kupić :lol:

Justynka!Wybierasz się na wystawę do Opola albo Łodzi??

Ja będę :lol:

Posted
Serafe

Źle mnie zrozumiałaś Funny ma metryczkę ale nie wyrobiłam jej rodowodu.A adnotacji. że jest nie wystawowa nie ma bo w metryce ma wpisane że jest śniada i nie jest nic wspomniane o białej plamie

WIęc nie pisz w tak mylący sposób - jest rodowodowa, tyle, że w ręku nie masz rodowodu jako takiego, ale jego podstawę - metrykę. Ktoś może pomyśleć, że to normalne, iż w hodowli są psy z papierami i bez albo da się nabrać pseudohodowcy na podobne stwierdzenie: "Nie ma rodowodu/metryki, bo ma łatę..."

Tylko o to chodzi ;)

Posted
No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce......

Kiwi zostal Zwyc. Klubu i chyba tez byl BOB. Poza tym dostal CACa na europejskiej, wiec jak widac cena psa nie przesadza o jego jakosci :)

A tak w ogole to MoOnY juz od dawna ma psa, poczytajcie inne watki.

• 2 weeks later...
Posted
No właśnie, a Kiwi dostał CWC na klubówce......

Kiwi zostal Zwyc. Klubu i chyba tez byl BOB. Poza tym dostal CACa na europejskiej, wiec jak widac cena psa nie przesadza o jego jakosci :)

A tak w ogole to MoOnY juz od dawna ma psa, poczytajcie inne watki.

No własnie.A znacie jego historię?Jako szczeniak trafił do ludzi , którzy byli pseudomiłosnikami psów i collie.Hodowcy zastrzegli sobie w umowie ,że raz w roku czy jakoś tak sprawdzą w jakich warunkach zyje szczeniak z ich hodowli.Pewnego słoneczne dnia pojechali do tych ludzi.Patrzą a Kiwiego nigdzie nie ma....okazało się ,ze całymi dniami siedział zamknęty w komórce,w syfie, brudzie, smrodzie :-? Oczywiscie ci hodowcy po awanturze z właścicielami zabrali Kiwiego do siebie.A tak to by sie pies naprawdę zmarnował :(