Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj w bezplatnym lubuskim tygodniku "Co w miescie piszczy" po raz drugi pojawilo sie info o Sabie wraz ze zdjeciem. Byl to prawie niezmieniony tekst z naszej strony:

za http://idz.zgora.pl/main.php?l=pl&p=m&id=121

----------------------------------

Saba wciąż czeka

Kilka ogłoszeń prasowych, informacje w internecie, a Saba nadal bezskutecznie szuka domu...

Saba, około dwuletnia, wysterylizowana suczka wciąż przebywa pod opieką Inicjatywy Dla Zwierząt. Po bliższym poznaniu okazuje się, że suczka poza odpowiednią porcją ruchu, którego wcale nie potrzebuje więcej niż inne psy, pragnie przede wszystkim kontaktu i bliskości z człowiekiem.

Po nawiązaniu już lekkiej nici więzi emocjonalnej z opiekunem Saba chętnie i szybko uczy się podstawowych zachowań, chodzi grzecznie na smyczy, a puszczona luzem trzyma się blisko człowieka i przybiega na zawołanie.

Strata masy ciała w domach zastępczych nie wynika z braku apetytu, który Saba ma ogromny, czy też jakiejś choroby - jest zupełnie zdrowa i pod stałą kontrolą lekarza weterynarii - ale stresu związanego z odizolowaniem od człowieka i uwiązaniem na łańcuchu.

Saba nie ma żadnych specjalnych wymagań - odpowiedzialny opiekun, dom z podwórzem, ciepła buda i spacery dostosowane do jej wieku i wielkości, to wszystko, czego potrzeba jej do szczęścia...

Kontakt:
e-mail: inicjatywa@inicjatywa.zgora.pl
telefon: 661-34-34-64

AM

Posted

no niestety... dostaje porcje ponad swoja wage, ostatnio kazalismy jeszcze zwiekszyc dodatkowo, ale ona to spala. kwestia psychiki przede wszystkim, a do tego skakanie w kojcu, szczekanie itd.

AM

Posted

andre napisał(a):
i powtorka z rozrywki. ktos sie dobrze bawi umawiajac sie u Saby i wystawiajac nas do wiatru...

AM

Dlaaaczego tak sie dzieje ??????????????????
:-( :-( :-( :-(

Posted

szczerze mowiac tutaj tak czulem od poczatku, dlatego nic nie pisalem. jakas malolata, co mnie jeszcze na koniec 'k...' potraktowala, gdy zadzwonilem. obawiam sie, ze to nie byl przypadek, ale ktos "zyczliwy" postanowil sie troche "pobawic"...

AM

Posted

andre napisał(a):
jakas malolata, co mnie jeszcze na koniec 'k...' potraktowala, gdy zadzwonilem. obawiam sie, ze to nie byl przypadek, ale ktos "zyczliwy" postanowil sie troche "pobawic"...

AM

Ja chyba nigdy nie zrozumiem takiego podejścia.Jak mozna się bawić cudzym nieszczęściem?????????
:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Saba wciaz bezskutecznie czeka, a my juz nie mamy pomyslu co dalej...

Kilka platnych ogloszen w GL, dwa artykuly ze zdjeciem w CoPiszczy, ulotki poroznoszone po osiedlach domkow jednorodzinnych i niektorych sklepach zoolo w ZG, info w sieci, a tu KOMPLETNA cisza... :-(

Saba sie przyzwyczaja do miejsca, do nas, a SWOJEGO opiekuna nadal nie ma...

Z bardziej przyziemnych, ale niestety dla nas tez istotnych kwestii (coz, kasy mamy malo i tyle, nie ma sie co oklamywac. ile sterylek, wyjazdow, karmy, leczenia, dni hotelowych mozna oplacic np. z 1400 zl zbiorki na wrzesniowej wystawie psow rasowych w zg? :-( ), to fakt, ze placimy za jej pobyt codziennie kilkanascie zlotych z karma... nie liczac oczywiscie dojazdow (prywatnie juz) itd.

nie wiem, nie wiem co dalej... myslalem o ogloszeniach w dolnoslaskiem, wielkopolsce, zachodniopomorskiem, ale jak sie pojawia tacy ludzie jak poprzedni "wybawcy" saby, to co? jak kontrolwoac, jak odbierac? jeszcze wiekszy problem... nie wiem, nie mam pojecia.................

pomozcie, ludziska :-((((

AM

Posted

Saba jest ślicznym psem...
ale niestety jest bardzo duża..
Na takie suki jest mały popyt.......
niestety.....

szkoda mi jej bardzo ........
ale tylko mogę podnieśc i pamiętam o niej....jakby co ..........

Sabuniu , na pewno ktoś się znajdzie .......
Kwestia tylko kiedy????

Posted

niestety, NIC sie nie zmienilo, poza tym, ze minely kolejne dni i dostalem sms'a z prosba o dowiezienie karmy... nikt jej nie chce, nikt sie nie interesuje... a korzystajac wczoraj z "przedluzonego" spaceru i nieoczekiwanego wyladowania poza zg ulotki o sabie powrzucalem do "paru" skrzynek w dwoch podzielonogorskich miejscowosciach.

AM