Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wlasnie przyszedl e-mail. troche sie juz niepokoilem, bo wyslalem w miedzyczasie trzy wiadomosci z zapytaniem o suczke i cisza...

witamy nic zlego sie nie stalo suczka jest cala i zdrowa .tylko jest nie
usluchana ucieka caly czas pozdrawiamy z rodzina

AM

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

hej!

bylismy z Ewa (dina2) na kontroli u nowych wlascicieli suczki.

oto fotki:

z powyzszych zdjec rysuje sie zapewne obraz szczesliwej sunii... niestety, prawda jest troche inna. owszem, suczka nie wykazuje lekow na widok wlascicieli i innych osob, ale jest przerazliwie chuda, a do tego bieda rzucajaca sie w oczy w domu jej Opiekunow nie wrozy sunii dobrze na kolejne lata... jedno malenstwo lezy w wozku, drugie zasuwa po podlodze, trzecie gdzies spi, trzech mezczyzn w domu, a jedyna kobieta w pracy, stara frania pracuje na pelen "gaz"... nie wierze, ze stac ich na odpowiednia opieke weterynaryjna, takze zwracam sie do Was z prosba - znajdzmy nowy dom dla suczki! zapowiedzielismy sie na rekontrole za miesiac, opiekun Saby obiecal zmiane karmy (twierdzil, ze gotuje ryz z miesem, ale ona nie je i musi wyrzucac), ale nawet jesli sunia wtedy dojdzie do siebie, to IMHO za kolejny miesiac-dwa-szesc bedzie znowu wygladala tak jak wczoraj... reasumujac, kilkanascie lat przed nia, szkoda, zeby zdana byla wylacznie na slepy los...

oto pozostale fotki. moze nie widac specjalnie tego, co zobaczylismy na zywo, ale... dina2, napisz prosze cos o jej wygladzie.

AM

Posted

Po raz kolejny sie potwierdza,że umowy adopyjne i kontrole u adoptowanych psów są bardzo potrzebne.Zresztą wszyscy o tym wiemy po wstrzsającej historii z Ozzym(*).
SUCZKA POTRZEBUJE NOWEGO DOMU!!!!!

Posted

Jezuuuuuuuuuuuuuu
Dlaczego znów klapa:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Cisnie mi sie samo przekleństwo
Andrzej, Ewa ,przeciez ona jest jeszcze chudsza niz wtedy , gdy była u nas :placz:
Kolejne szukanie domu w najblizszej perspektywie...............:shake: :shake: :shake:

Posted

A mialo byc tak pieknie...
Mialo nie wiac w oczy nam...
I ociekac szczesciem...

saba wciaz kroczy pod wiatr... z wytarta sierscia na szyji, sladem uczieczki z ciasnej obrozy i lancucha... ze smutkiem w oczach, gdy oddana po tygodniu, bo "kopie dolki"... teraz z zebrami i miednica na wierzchu... zakochani zyja tylko miloscia? to sabcia znajdz lepiej inny dom, gdzie miski pelnowartosciowej karmy nie zabraknie dla Ciebie...

AM

Posted

[quote name='andre']A mialo byc tak pieknie...
Mialo nie wiac w oczy nam...
I ociekac szczesciem...

saba wciaz kroczy pod wiatr... z wytarta sierscia na szyji, sladem uczieczki z ciasnej obrozy i lancucha... ze smutkiem w oczach

AM

Andrzej, ja się zapłaczę:placz: :placz: :placz:
Gdzie szukać jej domu???
A czy obecni właściciele chcą ją oddać????

Posted

dzisiaj dostalem maila od babki, ze mamy po nia przyjechac i ja zabrac... stanelo na tym, ze zaczynamy szukac jej domu, ale poki co maja jeszcze sie nia "opiekowac".

DOM POTRZEBNY !!!!

AM

Posted

Boże, nie wytrzymam, kolejny dom :placz: :placz: :placz:
Czy ta sunia ma naprawdę takiego pecha????????????????????????????????????
Nikt nie może dać jej pawdziwego , stałego domu?
Musi się tak błąkac po siecie i lokować uczucia?????
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Posted

ludziska, pomozta! sprawa jest naprawde ciezka - suka jest mloda, ale nieulozona i energiczna. znaleziona zostala z otarciem mocnym na szyji, najwyrazniej zerwala sie z lancucha. oddana zostala przez osobe, ktora ja znalazla do starszej osoby, ktorej przeszkadzalo jej kopanie, wiec po tygodniu trafila do nas, a teraz jest luzem puszczana na wioske. do tego przeglodzona!

mloda, sympatyczna, zupelnie nieagresywna, a wciaz bez domu!!!

AM

Posted

PILNE !!!!
Plisssssssssssss, prosimy o pomoc :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:
To młoda sunia, której nie udało się po raz 3 w domku.Najpierw prawdopodobnie wyrzucona, błakająca się po ulicach, poźniej za koleją 2 niezbyt odpowiedzialne dom(czy raczej ludzie:angryy: )
Kto potzrebuje troche Onkowatej wychudzonej suni????

Posted

irma napisał(a):
zaglądam, ale niewiele moge pomóc :-(

Wielu z nas mimo checi, nie ma mozliwości fizycznej pomocy.Ale Sabunia juz tak wiele przeszla,że nalezy jej się ten jedyny , najprawdziwszy domek!

Posted

tak. saba jest nadal w Letnicy, u "opiekunow". pierwsze info bylo w stylu "przyjedzcie, zabierzcie, bo mandaty nam dadza, ze biega luzem", ale po mojej odp tego samego dnia dostalem info, ze ok, ze poczekaja na nowy dom.

ogolnie jednak dziwnie - czemu na kontroli od razu nie mowili, ze nie chca jej dluzej u siebie? :-(

AM

Posted

Nie mogę sobie przypomniec która z dziewczyn oferowała pomoc przy ogłoszeniach.Miała to nawet wpisane w swoim podpisie.
Mnie brak czasu zabija no i brak sprawności w wystawianiu :oops: :shake: :shake:

Posted

cos mi nie pasowalo w watku, ktory odwiedzilem przed chwila, ale dopiero teraz wiem co jest nie tak - widze, ze baza powstala z backupu, bo mi w tym watku napewno jeden wpis uciekl...

allegro - supergoga nam dotychczas pomagala, ale po "akcji" naszego schro nie wiem, czy sie nie zrazila...

AM